reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Długa faza lutealna

Ewiksbal

Początkująca w BB
Dziewczyny proszę o poradę. To jest mój pierwszy cykl starań. W 12 dniu cyklu była owulacja potwierdzona monitoringiem u ginekologa. Czytałam że faza lutealna powinna trwać 12-16 dni a u mnie dziś jest 20 dni. Niestety nie wiem jak było w poprzednich moich cyklach bo nigdy wcześniej tego nie obserwowałam. Test ciążowy robiony w dniu spodziewanej @ 16dpo-negatywny. @ nadal brak ale miesiączki mam nieregularne. Czy ktoras z Was też miała takie długie fl?

reklama
Ja tak miałam.
Ogólnie bardzo rozregulowane miesiączki, wczesne owu-długa faza lutealna. Nie stworzyło to finalnie problemu żeby w ciążę zajść (chociaż mi najwięcej czasu marnował totalny brak okresu trwający miesiące).

Ja tak miałam.
Ogólnie bardzo rozregulowane miesiączki, wczesne owu-długa faza lutealna. Nie stworzyło to finalnie problemu żeby w ciążę zajść (chociaż mi najwięcej czasu marnował totalny brak okresu trwający miesiące).
Ja mam miesiaczke co 28-33 dni. A robiłaś jakieś badania?

Ja tak miałam.
Ja byłam mocno zdziwiona jak przyszłam do ginekologa w 14 dniu cyklu i dowiedziałam się że jestem już 2 dni po owulacji. Nie wiem czy zawsze mam tak wcześnie czy ten cykl był jakiś wyjątkowy.

Ja mam miesiaczke co 28-33 dni. A robiłaś jakieś badania?

Robiłam wszelkie możliwe hormony, w różnych fazach cyklu.
Mi to nic nie dało, nie znaleziono żadnej przyczyny, moje cykle były od 21 do ponad 100+ dni.
Krótko przed zajściem w ciążę wyregulowały się same, wróciły na tory okolic cyklu 30dniowego.
Ogólnie, niestandardowe cykle powinien kontrolować ginekolog endokrynolog, chociaż 28-33 dni to jest całkiem książkowo. 😀

Robiłam wszelkie możliwe hormony, w różnych fazach cyklu.
Mi to nic nie dało, nie znaleziono żadnej przyczyny, moje cykle były od 21 do ponad 100+ dni.
Krótko przed zajściem w ciążę wyregulowały się same, wróciły na tory okolic cyklu 30dniowego.
Ogólnie, niestandardowe cykle powinien kontrolować ginekolog endokrynolog, chociaż 28-33 dni to jest całkiem książkowo. 😀
Właśnie wiem .. 13 października mam wizytę u gina zobaczymy co powie :D

Do góry