reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości ciążowe

no to ze normalne to wiem ale wyczytalam ze powinny byc po 25 tyg. a mi jeszcze troche brakuje, ale dzieki ze napisalas jak to bylo u Ciebie bo nieprzyszlo by mi do glowy powiedziec o nich lekarzowi bo mam je od kilku dni i sie zbytni nieprzejełam ale lepiej dmuchac na zimne

reklama
Ja też mam takie skurcze kilka razy dziennie, najczęściej jak coś robię albo więcej chodzę. Brzuch napina się i robi się twardy, ale za kilka minut wszystko wraca do normy. Nie jest to bolesne a tylko trochę nieprzyjemne. Podobno to nomalne i nie zamierzam się tym denerwować, na ostatniej wizycie szyjka była OK i zamierzam spokojnie czekać do następnej (15.12).

Zauważyłam, że mam zgagę po bananach... :szok:

Ja mam zgagę mam chyba już po wszystkim. Ale co jest dziwne tylko wieczorem. W dzień mi nie dokucza. A jak się kładę spać to od razu :crazy:
Ja chyba nie mam takich skurczy. Przynajmniej nic nie odczulam takiego dziwnego. czasem jak przedobrze z chodzeniem czy jakimś sprzątaniem to czuje ze brzuszek się robi bardziej napięty. Ale zaraz się kładę odpocząć i wszytko wraca do normy.

Dziewczyny a ile wy macie tej szyjki ?
Bo przeczytałam ze szyjka może mieć do 5cm. I ze jeśli w ciąży jest powyżej 3 cm to jest wszystko dobrze. No i oczywiście by była zamknięta i twarda.

Moja szyjka 18 listopada na badaniu miała właśnie około 5cm, więc super, lekarz powiedział że jak na 3 ciążę to naprawdę extra, oczywiście była twarda i zamknięta, także ok.
Dzwoniłam do przychodni i rozmawiałam z lekarzem, powiedział że mam więcej odpoczywać i w razie kolejnych takich skurczy brać nospę. Więc nigdzie nie jadę tylko się kładę na kanapę i leżę.

Moja niestety mimo, że zamknięta to ma teraz tylko 2.5 cm :-( No i podobno jakaś jest nabrzmiała, bo przy pobieraniu cytologii zaczęła krwawić:-(

a mi od paru dni zaczyna sie siara ulewac, okroooopne ale wiem ze juz to jest mozliwe i niektore z Was wczesniej nawet mialy :-)
hihi to wreszcie rozumiesz mój ból ;-) ja to mam od 16-go tc ;-) i wcale nie przechodzi, tylko leci bardziej i bardziej ;-) na szczęście nie codziennie :-)

Ja też mam takie skurcze. Chyba trzeba będzie więcej odpoczywać i w razie czego brać no-spe. Tylko nie wiem czy mogę ją łączyć z moimi globulkami... :baffled:

dziewczyny czy biale uplawy sa jak najbardziej normalne?
Szukam w tym internecie i 10 roznych opinii znajduje.
raz ze to normalne, nastepna osoba ze zle...juz sama nie wiem
moje sa bezwonne i biale.. u gina bylam 2 dni temu i mowil ze dzidzia cala, zdrowa i slicznie rosnie... a uplawy juz mam jakis czas ale jakos dzis sie zdenerwowalam nie wiem dlaczego
napiszcie cos...z gory dzieki

Takie upławy (leukorrhea – wodniste mleczne upławy o łagodnym zapachu) są jak najbardzie normalne. Moja ginekolożka za każdym razem sprawdza je pod mikroskopem i zawsze wszystko było OK. :tak:

uuuuuuf, dzieki kochana.
Uspokoiłam się :-)
tzn wiedziałam że wlasnie te bez zapachu są ok, ale wolalam sie upewnic
dziekuje :-)

reklama
hihi to wreszcie rozumiesz mój ból ;-) ja to mam od 16-go tc ;-) i wcale nie przechodzi, tylko leci bardziej i bardziej ;-) na szczęście nie codziennie :-)

Ja też mam takie skurcze. Chyba trzeba będzie więcej odpoczywać i w razie czego brać no-spe. Tylko nie wiem czy mogę ją łączyć z moimi globulkami... :baffled:

ja tez ostatnio zauważyłam na sutkach taki proszek jak wyschniete mleko, a raz nawet pare kropelek poleciało. Na razie to tylko tyle, zobaczymy co dalej.
A skurcze to mi mój gin mówił ze normalne, tylko trzeba zwrócic uwage jak sie pojawią czy nie są regularne i czeste, bo 3-4 skurcze to nic strasznego.

Do góry