reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości ciążowe

ja też się strasznie wzruszam. Zobaczę coś tkliwego to od razu beczę. Już znając tą swoją nadwrażliwość nie oglądam w tv żadnych filmów dokumentalnych o dzieciach i zwierzątkach.
A jak na mieście widzę malutkie dziecko to mi się buzia sama śmieje, i wyglądam jak pajac. Bo mam uśmiech jak malowany :-)

reklama
powiem wam dziewczyny, ze mnie pocieszylyscie z ta placzliwoscia, bo przez ostatnie 3 dni tez mi sie na placz zbiera i to z byle powodu.. moj T mial ze mnie ubaw, bo w jeden dzien wrocil z pracy i plakalam o to, ze mi zaniedlugo zabiora szczeniaczki z domu i one beda za mna tesknily:-D :zawstydzona/y:hi hi a na drugi dzien plakalam o to, co bedzie jak im domu nie znajdziemy.. teraz jak o tym mysle, to mi sie to smieszne wydaje, tymbardziej ze one maja dopiero poltora tygodnia, ale wtedy strasznie sie tym przejelam:-) hi hi
natomiast mezus pocieszyl mnie, ze nie mam jakis humorkow dziwnych.. ostatnio przegladal ze mna nasze forum i wypowiedzi przyszlych tatusi i stwierdzil, ze on to ma dobrze, bo mi nic takiego nie "dolega".. i o dziwo stwierdzil, ze mu powoli zaczyna brakowac moich krzykow, bo odkad wiem, ze w ciazy jestem to pdobno strasznie sie wyciszylam i wogule nie krzycze:-) hi hi

te bole to chyba normalka w ciazy tez je mam zwlaszcza jak za szybko sie podnosze lub leze, a skurcze dolegaly mi ale przeszly biore asmag i jest super juz na drugi dzien skurczu niebylo:)

na skurcze najlepszy jest magnez
a to ciągnięcie w dół oczywiście też miałam.troche przerażające to było ale całe szczeście ustąpiło po jakimś czasie

a ja wrocilam dzis od lekarza nie pocieszona :-( okazalo sie ze jestem jedna z 15% na swiecie ktore maja ujemne Rh, a moj D ma dodatnie i mamy do czynienie z konfliktem serologicznym :-( czy ktoras z Was ma podobny problem? bo ja sie bardzo martwie :baffled: moja polozna powiedziala mi ze w 28tg bede musiala wzisc szczepionke i powinno byc dobrze ale mnie to nie pociesza
do tego jeszcze mam niskie cisnienie 100/50

A mi wczoraj jednak ten ból brzucha nie minął. Wieczorem jak mnie dorwało to tylko poslupałam do sypialni padłam na łózko. Mąż przyniósł mi No-spe i leżałam. Tak się przestraszyłam. Bo naczytałam się o tych szyjkach skracających itp. i se nabrałam do głowy. ( ja tak zawsze mam :zawstydzona/y:) Ale dziś wstałam i czuje się o wiele lepiej. Tak mi się jednak zdaje że to chyba dlatego ze rośnie maluch i ja. Bo brzuszko z dnia na dzień robi się mi coraz większe. Maż mówi ze drożdże gdzieś cichaczem podjadam :-)

A mnie leci z nosa krew :wściekła/y: Zdażyło się to już 2 razy, a ten drugi dzisiaj w o 5.30 nad ranem! Oczywiście mnie to obudziło. Wiem, że to normalne w ciąży, zresztą jak uczucie wiecznie zapchanego nosa, które też mam (od rozszerzonych naczyń krwionośnych). I co robić w takiej przypadłości?

1. Głowa w stronę kolan (nigdy nie umiałam włożyć jej między kolana ;-)) i zimny mokry ręcznik na kark i pod nos, aż wycieknie (potem leżeć)

2. Leżeć płasko z mokrym zimnym ręcznikiem na czole i czekać aż przejdzie.

Który sposób jest dobry? Ja stosuję ten pierwszy, bo słyszałam, że w tym drugim można się zachłysnąć jak krew spływa tam noo w dół ;-)

No i oczywiście ciągnięcie w dół i bezbolesne skórcze też mam :crazy:

marys nie martw sie ja tez tak mam i widze ze estesmy w podobnym wieku ciazowym wiec ak widzisz to normalne pytalam sie juz 3 lekarzy i powiedzieli ze niektore kobiety wraz ze wzrostem macicy i dzidzi lapia takie bole a ze teraz dzidzia rosnie najintensywniej wiec co tu sie dziwic :)

reklama
Ja w pierwszej ciąży też się wzruszałam często - nawet na wiadomościach :-D:-D
Sama się z siebie śmiałam. Teraz jakoś się nie wzruszam.

Do góry