• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

dolegliwości

A-l-a, ja tez przytyłam 6 kg i mój ginekolog bynajmniej ni emówił mi że za dużo, wręcz przeciwnie, komplementuje mnie że kwitnę w ciąży :laugh:

reklama
Rzeczywiscie - to ile "niby" mamy przytyc zalezy chyba od lekarza ;) i jego wczesniejszego doswiadczenia :laugh:. Chociaz przyznam sie ze po wyjsciu od swojego lekarza troche zaczelam sie obawiac ale zaraz poszukalam w dostepnych mi ksiazkach i po internecie i waga byla w porzadku a nawet ciut za duza. Zobaczymy co waga pokaze na nastepnej wizycie a mam ja w przyszly piatek. Tak doszlam do wniosku ze z ta waga to jest tak ze zalezy ona od naszej budowy, wzrostu, i tego jakie wczesniej mialo sie "zapasy" (nie mysle tutaj o pulchnosci ale o zmagazynowanej energii i tzw zasobach), dziewczyny ktore malutko tyja (a po USG widac ze Dzidzius jest zdrowiutki) to widocznie mialy tych zapasow wicej i jak na razie Dzidzius korzystal wlasnie z nich, a odwrotnie u tych ktore przybieraja wiecej. No ale jestem ciekawa mojej kolejnej wizyty??????...

Czesc dziewczyny,do tej pory tylko obserwowalam Wasze forum, ale teraz czuje, ze i ja moglabym kogos uspokoic moja sytuacja. Ja jestem w 22tc i dopiero co zakonczyl mi sie etap ciaglych wymiotow! Do 15 tygodnia schudlam 9 kg,pozniej waga utrzymywala sie na stalym poziomie,ale tylko dzieki szpitalowi i kroplowkom,na ktore zostalam skierowana,bo lekarz bala sie ze sie odwodnie (wymiotowalam nawet woda,slina). Teraz juz wymioty sie uspokoily,pomimo ze normalnie jadlam, nie przybyl mi zaden kilogram, a od tygodnia....przytylam 4! Moja gin powiedziala nato, ze kazdy organizm inaczej pracuje,spala kalorie i magazynuje tluszczyk, ale poki wszystko jest ok z dzieckiem,niema sie o co martwic! Dla pocieszenia moge wam powiedziec,ze moja kuzynka w ciazy blizniaczej do 5 miesiaca nic nie przytyla,a pozniej....55 kg!!!! (WZROST 168,WAGA PRZED 58) teraz dziewczynki maja 5 miesiecy a mamie udalo sie stracic dopiero 21 kg,a juz stara sie o kolejna ciaze! Pozdrowienia

kurde a mnie znowu glowa boli :( ... wystarczy ze nie wypije kawki (czyt.lurki) z rana i bum ::) ... wlasnie nadrabiam zaleglosci, mam nadzieje ze przejdzie :)

Oj MoniczQa bardzo współczuję :( Mnie już chyba ze dwa tygodnie głowa nie bolała!!! :o No i mam nadzieje że tak zostanie ;)
Natomiast ciągle mam okropną zgagę! :( Przed ciążą nie wiedziałam w ogóle co to zgaga bo nigdy nie miałam a teraz co zjem to piecze niemiłosiernie :( Dlatego też namiętnie i w dużych ilościach do posiłków od dziś pije miętę :) Właśnie jestem po obiadku i wypiłam mięte i na razie odpukać jest ok!!! :)

Mnie tez często boli głowa. Wczoraj bolała, dzisiaj też >:(
Miałam dzisiaj w planach sprzątanie, bo męzus juz w poniedziałek przylatuje, a jeszcze nic nie zrobiłam.

Ines na zgage pomaga mleko. Mięta, powiem szczerze kiedys w jakims programie słyszałam że chyba wlasnie moze ją powodowac, ale skoro Tobie pomaga to dobrze. Ja jem namiętnie Rennie bo też mnie dręczy ta cholera ciągle.

Ines - ja równiez mam często zgagę ale zaczęlłam ją kontrolować - mam ją po korniszonkach, owocach i potrawach kwaśnych - unikam tych potraw, ale nie zawsze się da
No nie jedz tu owoców??

Ale mleczko chłodne to jest to co zawsze pomaga - wystarczy kilka łyczków i jest lepiej a potem znowu po chwili i przechodzi całkowicie - POLECAM

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry