reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drapiący dwulatek!!

gosiekr

mama Cypiska
Witam!
Bardzo proszę Was drogie mamy o pomoc, mam brzdąca ( 2 lata i 4 miesiące) i od września jest dzielnym przedszkolakiem. Właśnie okazało się, że moje dziecko drapie pozostałe dzieci, nie robi tego ze złości, jak wynika z relacji przedszkolanek :sorry: i nie wiem co robić??!! W domu uwielbiał bawić się w "udawanie lwa" no i teraz zabawa już jest zakazana! W ogóle nawet bajek o tygryskach i lwach nie ogląda. No a w domu nie zachowuje się w ten sposób!! Panie proszą mnie, żebym zwracała mu uwagę - ale jak skoro nikogo w domu nie drapie. A poza tym rodzice poszkodowanych dzieci reagują baaardzo nerwowo - oczywiście nie dziwi mnie to, ale nikt w domu nie uczy go takich zachowań - jest jedynym dzieckiem wśród dorosłych, pomóżcie bo nie wiem co robić?? :confused:
Rodzice poszkodowanych dzieci straszne pretensje do mnie mają a ja nie wiem jak się zachować :sorry:

reklama
tłumaczyć

mój też jest przedszkolakiem
i na razie nie atakuje dzieci
ale w domu ciągle wymyśla że jest psem, kotem, tygrysem, lwem itp

chodzi na czworaka i udaje że drapie i gryzie
ale ja reaguję jak jest mocniej tłumaczę ze to boli

tyle że Twój jest 2 miesiące młodszy a mój dopiero teraz zaczął rozumieć że kogoś może boleć
i jak tylko powiem boli to przestaje i zaczyna mnie całować

wcześniej tego po prostu nie rozumiał

a panie nie powinny zwalać na Ciebie
sorry ale od tego są żeby korygować zachowania dzieci na ich terenie
w końcu taki dwulatek nie zrozumie reprymendy po 6 -8 godzinach

nawet jak mu tłumaczysz to on bardziej przezywa co robił 10 minut wcześniej a to co robił kilka godzin to już niekoniecznie go dotyka

Moja córcia ma 26 miesięcy i też preferuje zabawy w zwierzątka /chyba taki wiek/ czasami zdarzy jej się kogoś drapnąć czy ugryżć.Na nasze protesty też za bardzo nie zwraca uwgi.Chociaż ostatnio gdy ugryzła mnie w ręe złapałam ją delikatnie zębami niewiedziała co się dzieje wytłumaczyłam jej,że mamusie to boli i teraz zanim coś takiego zrobi zastanawia się i pyta czy mamusia też będzie gryzła? Jak mówię że tak to odpuszcza sobie i jakoś mamy spokój:-):-):-):-)

Do góry