reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Drzemki dzienne i rozkład dnia

Kasiunka. Usiadz wygodnie w fotelu, zamknij oczy(zamknij oczy dopiero jak przeczytasz tego posta;-) ), dlonie poloz na kolanach. srodkowe pace dloni połącz z kciukami, oddychaj spokojnie i powtarzaj za mną: ooooommmm.... jestem spokojna..... ommmmm ......... nic mnie nie wkurza......... ommmmmmm.... jutro pogadam z rodzicami na temat wychowania Julki...... ommmmmmmm.......... będe stanowcza ale deikatna..... ommmmmmm........ ommmmmmmmmm........ ommmmmmmm;-)

reklama
a Weronika dzisiaj pobiła rekord - wstała o 7, drzemka 11.30-12.00 i poszła spać o 19.30 - czyli 7,5h bez zmrużenia oka :szok: więc po prostu padła przy butli

Moja to chyba rosnie,albo nadrabia zaleglosci z spanie z pl,wogole ostatnio malo spi rano i chyba zrezygnuje z tej drzemki,za to po poludniu bardzo lubi drzemac,dzis pobila rekord usnela o 13,00 obudzila sie o 16.30,a o 20.00 juz zasnela:-D :-) :tak:
nocki aby nie zapeszac tez sa spoczko spi bite 12h:happy:

Mi tez by sie przydala jedna dzrzemka w ciagu dnia ale szkoda mi czasu na spanie jak Alek spi. Ostatnio zasypia o 21- 22 i spi do 8 i trzeba wstawac a dla mnie to masakra bo nie umiem sie jeszcze przestawic i chodze niby wczesniej spac ale i tak ok 1:dry: Potem spi od mniej wiecej 11.30 do 13 potem ok 17 zasypia na jakies pol godziny a jak czasem pospal se dluzej rano to mial tylko jedna dlug drzemke ale teraz tak nie chce a szkoda:dry:

no to ładnie Wasze dzieciczki spią :-)
moj bąbel wstaje teraz miedzy 6,00-8,00, nigdy nie wstanie przez pare dni chocby mniej wiecej o tej same NIESTETY :(
ja jestem ogolnie wykonczona bo chodze spac ok 24,00 i w nocy maly niestety sie dalej budzi a to zachce mu sie mleka JESZCZE CZASAMI i musze mu dac bo inaczej bedzie wyl jak szalony, albo smaoczka nie umie znalec ewentualnie cos mu sie przysni wiec trza go przytulic normalnie masakra a my z mezem wstajemy jak gupki nawzajem...

I MA DRZEMKE TYLKO JEDNA ok 10,30 i spi do 12,00 i koniec.... potem o 19,00 pada a czasami mu odbije nie nie pada....

ostatnio moj chlop juz jest tak nieprzytomny ze robi wszystko przez sen raz maly zaczal wyc wiec ja wstaje a ten mnie lapie za noge i reke i ciagnie na sile do lozka i gada ciiiiciiiiiciiii cichutko jus jus ja sie dre ej pusc maly placze a ten co acha (rano tego nie pamietal)
a wczoraj maly obudzil sie na mleko ok 2giej daje go pawlowi do lozka i ide po mleko a ten tylko szybko szybko bo ja juz do pracy musze wstawac:baffled:
no mowie Wam takie jazdy z nim ostanio....

Moja odpukać jak na razie ma wszystko fajnie uregulowane- do następnego napadu zębów:baffled::wściekła/y:

Czyli
wstaje ok. 7
-kaszka
- pierwsza drzemka-9-11/ 10-12
- zupka
- spacer (2h)
- obiadek/mleko
- druga drzemka 15-17
- owocki
- drugi spacer (1h)(chyba , że jest zimno)
- kąpiel
- kaszka (240)
- spanko (około20,00)- w nocy się nie budzi...
!!!Boszeee, żeby tylko się jej nie odmieniło:-p

W ogóle zauważyłam , że o wiele lepiej i więcej śpi jak długo jest na dworze, więc staram się z nią jak najczęściej wychodzić!

reklama
Moje dziecko ostatnio coraz mniej chce spać w ciągu dnia, przedwczoraj jak wstała z pierwszej drzemki o 14 tak poszła spać dopiero o 22, czyli nie spała aż 8 godzin :szok:.

Do góry