Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
zrobiłam ostatnio cytologie i wyszla mi 2 grupa moja lekarka powiedziala ze istnieja zmiany wskazujace na mozliwosc obecnosci wirusa HPV (wirus wywolujacy wiele nowotworo m.in szyjki macicy) zaproponowala mi zrobienie testu na obecnosc i przy okazji genotypowanie wirusa u mnie koszt 200 zl, powtorzyla jeszcze cytologie, wynik bedzie w styczniu i do tego czasu mam sie zdecydowac co do tego testu, i tu pytanie do wa sczy któras z was robila sobie taki test i czy posiadacie jakakolwiek wiedze o tej chorobie, miedzy innymi jak ona sie przenosi, poniewaz pisza glownie o drodze plciowej a ja...
Hej,
Dokładnie na tym wątku jest skarbnica wiedzy więc warto przebrnąć przez cały. A jak masz jakieś pytania to możesz napisać do mnie też mam Hpv 16 i jestem już po konizacji. Wycinki miałam cin ii a naszczescie wynik po zabiegu to cin i.
Zdrówka!