reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Leyna, prześliczne te ciuszki. Ja też mam dla malutkiej dwa takie polarkowe dresiki na 62cm (jeden różowy, a drugi kremowy) i jeden zielony na 68cm. Dziś chodziliśmy z P. po sklepach, bo potrzebne mu odświeżenie garderoby i, niestety (dla niego ;)) "na trasie" był H&M, w którym prawie ocipiałam na widok tych wszystkich ciuszkowych dziecięcych cudeniek. P. tylko przewracał oczami, na zmianę z pukaniem sie w głowę (w sumie miał rację, bo mamy już tyle tych ubranek (od tych na 56 cm do 68cm) i jeszcze tyle mamy obiecanych od dzieciatych znajomych, że nie wiem kiedy dzidzia to wynosi, a tym bardziej, gdzie to wszystko bębę trzymać). A ja piszczałam jak głupia przy każdym wieszaku :-[ Powoli za to kupujemy akcesoria. Dzisiejsze zakupy: 2 smoczki uspokajające, szczotka z miękkiego koziego włosia i grzebyczek, nożyczki do paznokietków, 10 pieluch tetrowych białych, 3 pieluchy flanelowe kolorowe i wkładki laktacyjne. Mamy już też wanienkę (100cm), komplet pościeli 2-elementowej i misia od przyszłej chrzestnej :)

reklama
Ja wiem ze mrówa do "najkrótszych"należeć nie bedzie ::) więc mam wszystko na 68 ale coś jak patrze na śpiochy to wydają mi się ogromne ::) i chyba kupie ze dwa kompleciki na 58 (bo 56 to chyba najmniejszy i napewno będzie za mały).

A! dziewczynki mam pytanko, jakie rożki kupujecie ? z usztywnianymi pleckami czy nie? bo są podobno dwie "szkoły" :
1) z utwardzanymi pleckami jest lepej jak inni noszą naszą dzidzie bo my sie szybko nauczymy a inni raczej nie i to lepsze dla dzidzi bo nie powykszywiają jej tak
2)z miękkimi pleckami podobno lepiej się przykłada do karmienia , lepiej dzidzie ułożyć
I oczywiście nastęny problem ::) nie wiem co lepsze a dwóch rożków to chyba nie ma sensu kupować :p

Ja planuję zakup takiego rożka http://www.allegro.pl/item104246339_rozki_mamo_tato_duze_80x80_hitowe_wzory_.html ("baranki na groszkowym tle"). Bez usztywnienia czyli. Nie będę już wydziwiać z innymi rodzajami, zwłaszcza, że wiąże się to z dodatkową kasą, a u nas kruchutko :(. A co do noszenia maleństwa, to ani ja, ani P. jakoś nie jesteśmy skłonni do przyjmowania tabunów gości przez pierwsze 1-1,5 mies., a jak już będą przychodzić, to mam nadzieję, że nie będę szarpać mojej dzidzi. Najwyżej nie będą w ogóle brać na ręce :p

mada78 pisze:
Ja wiem ze mrówa do "najkrótszych"należeć nie bedzie ::) więc mam wszystko na 68 ale coś jak patrze na śpiochy to wydają mi się ogromne ::) i chyba kupie ze dwa kompleciki na 58 (bo 56 to chyba najmniejszy i napewno będzie za mały).

eee, a są w ogóle na 58 cm?? mi się wydaje, że numeracja jest co 4 cm na początku, czyli 52, 56
a potem to już co 6 cm, czyli 62,. 68, 74

ja się zastanawiam nad rożkiem usztywnianym. ponoć to usztywnienie kokosowe można wyjąć i mieć taki zwykły rożek. ja jestem niezgrabna i boję się, że mogłabym maluchowi zrobić jakąs krzywdę, więc z usztywnieniem będę się czuła bezpieczniej.
ale kupię na allegro dopiero w czerwcu, razem z pościelką, żeby nie płacić 2 razy za przesyłkę

Leyna, masz racje, są 56 od razu 62,68,74 ale teraz właśnie porownywałam i mam 62 dwie pary i 68 jedna pare śpioszków i jest strasznei duża róznica między 62 i 68 jakieś 15-20 cm ::) w kaftanikach juz takiej różnicy nie ma olbrzymiej , rękawki jakieś 4 cm a na szerokośc1-2cm. Więc kupie dwa kompleciki na 62 i koniec reszta sama przyjdzie ;) (z dziadkami i ciocią) ;D
A co do rożków to nie wiedzałam że wkład jest wyjmowany, jeżeli tak to napewno kupię usztywniany.
A na allegro chyba raczej kupowac nie będe bo (jakpjuż psałam) jest u nas duża wózkownia i tam też są łóżeczka , pościele itp. o cenie nawet czasami niższej niż na allegro (a licząc koszt przesyłki to mi się nie opłaca allegro)

mada78 pisze:
Leyna, masz racje, są 56 od razu 62,68,74 ale teraz właśnie porownywałam i mam 62 dwie pary i 68 jedna pare śpioszków i jest strasznei duża róznica między 62 i 68 jakieś 15-20 cm ::)

a ten sam producent? bo często rozmiar rozmiarowi nierówny... jak z ciuchami dla nas ;)

no właśnie każdy ciuszek innego producenta choć roz. 62 dwie pary identycznej długości tylko ten rozrzut z 62 a 68 mnie zdziwił bo ja bym wlożyła jeszcze ze 2 roz. między nimi, choć tak na logikento akurat między 62 a 68 dwa nr by sie zmieściły 64,66 i by było ok. tylko moze wtedy by było za dużo rozmiarów (niepotrzebnie) ::)

Ja dostałam taki rożek mniej usztywniany ale moze sobie dokupie bardziej sztywny wkład jesli bedę nosic ktrólewne w nim, bo moja bratowa kupiła ten rózek i ani razu nie użyła bo Antka nosili na poduszczce..wiec zobaczymy..pozdrawiam

reklama
Moja znajoma, rożka użyła raz, jak wiozła małego ze szpitala do domu.Ale myśle że mi się częściej przyda ::)

Do góry