reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Zgadzam sie z Tobą Leyna.. ja tam tez nie kupuje takich malusich ciuszkow bo podejzrewam, ze mała tez bedzie długa i nakupuje pełno tego a pozniej co nałoze raz albo wcale...to juz nie czasy komuny sklepów po dostatkiem zawsze mozna dokupic na bieżąco jak cos zabraknie.. ;D pozdrawiam

reklama
nie wiem czy już się chwaliłam, ale mam łóżeczko w domu :) Sz wczoraj złożył i teraz zostaje nam przemeblować pokój tak, by weszło do niego.

Ja tez mam łóżeczko ;D bo tesciowa sprezentowała wnusi na dzien dziecka ale jeszcze go nie złozylismy ..złozymy gdzies w połowie lipca ..pozdrawiam

Ja tak samo: łóżeczko w domu, ale jeszcze w kartonie. Pod koniec tygodnia będziemy skręcać i ustawiać, a wcześniej małe przemeblowanko musimy zrobić w sypialni :)

Odebrałam dziś z poczty (w końcu ;)) pościel dzidziową Darland zamówioną na allegro (http://www.allegro.pl/item109058692_posciel_6el_120x90_na_suwaczki_darland_nowosci.html) :) Jestem bardzo zadowolona z zakupu :) Wszystko ładnie i dokładnie wykonane, zarówno poszewki (trochę są sztywne, jak wszystkie tego typu "bawełny", ale po praniu i wyprasowaniu na pewno zmiękną), jak i wypełnienia. Kolorki troszkę jasniejsze niż na zdjęciu, takie bardziej pastelowe, delikatne. Zamówiłam też pościel do wózka od tego samego sprzedawcy i także jest fajna. Polecam!!!

Kupiłam też dziś dla dzidzi chusteczki do pupy Cleanic Dzidziuś Sensitive (były w promocji 3 opakowania po 70szt za 9 zł), patyczki kosmetyczne dla niemowląt (też Cleanic) i kosmetyki Bambino (mydło, krem i oliwkę)

;D Dominique no to szykujemy się....Ja też szaleję...kupiłam komplet kosmetyków bambino..kremik,oliwka,mydełko i chusteczki..ale były strasznie drogie ! z tego co widzę to ty masz 3 paczki za 9zł.. a ja jedną za 7zł.. :(
Pościelkę tez mam w pszczółki wymarzoną! z baldachimkiem(taki mój kaprysik..że niby tv w  tym samym pokoju TV..i ma niby chronić przed odblaskami z telewizora...)...kupiłam na allegro też super śpiochy i kaftaniki.Wyglądały mało ciekawie ,ale wylicytowałam je w miare tanio..za połowe ceny..i stwierdzam że są super.Całkiem inne niż na zdjęciach...no i dzis mimo upałów poszłam do ciucholandów...i nie żałuję..normalnie za parę groszy kupiłam znowu parę kolekcji wdzianek! :laugh: .Jesli miałabym robić temu wszystkiemu foty....to...mój K smieje się i mówi żę kiedy mała to wychodzi..ale jak tu nie brać...kiedy to wszystko markowe,cudne i np...spodenki,bluzeczka słodka i bluza dresikowa za 5,80zł... :p. Powiedziałam że jak nie obchodzi wszystkiego to robimy Karolka! ;D

widze że wzsystkie uparłuy sie na Bambino ale ja tez jakos tak największe zaufanie (choć nie należą do najtańszych) chciałam Ziaje ale oliwki nie moge znaleźć więc skończyłam na Bambino ::) do szpitala już wszystko dzisiaj Mrówie zakupiłyśmy z babciom, nie wiem tylko jakie pieluchy jednorazowe kupic, podobno z Rossmana sa fajowe ale nie widziałam dzisiaj żeby były od "0" tylko zaczynały sie od 2kg.
Co do ciuchlandów , obczytałam sie że tak kupujecie to się wybrałam i wq.. wróciłam bo na wycenionych bodziak 4 zł! a w hurtowni nowy 5,50 !!! paranoja a poszłam na wagowe i taki chłam że szkoda gadać. Gdzie wy te szmateksy macie , zreszta u nas w mieście na wg to jest jeden i rzeczywiście same szmaty. Oj, same nówki mnie czekają :(

ja też dziś podjęłam męską ;) decyzję - ku uciesze mojego Sz, który już słuchać moich biadoleń i niezdecydowania nie mógł - i zamówiłam pościelkę na allegro. jedną z Darlandu właśnie + rożek (jednak zwykły a nie usztywniany), a drugą od -nadii. zobaczymy jakie będą.

co do pieluch, to widziałam dziś w Rossmanie bordowe, te najmniejsze tzw. new born, ale tylko małe paczki (zapomniałam zobaczyć po ile sztuk) i kosztowały niecałe 20 zł. reszta rozmiarówek w takich dużych pakach była, pewnie bardziej opłacalne.
ja zapewne po tego typu rzeczy: czyli Pampersy i kosmetyki wybiorę się do Makro. na początek wezmę dla małego pampersy a potem jak już wyrośnie z rozmiaru New Born to go przerzucę na bordowe Rossmana. hehe, a jeszcze nie tak dawno mówiłam o pieluchach tetrowych i chciałam kupować ich ze 40 sztuk :laugh:

Bambino przyznam się szczerze używam od lat. to jedyny krem, który mogę używać do rąk. żadne specjalistyczne nie są tak dobre jak stare poczciwe bambino :)

;D Mada78 ...ja w sumie chodziłam do niedawna tylko do jednego ciucholandu ..takiego drogiego,ale zawsze coś tam wybrałam ..mimo wszystko opłacało sie.Ale ostatnio z siorą która jest chora (lubi grzebać) poszłam do takich gorszych,zaczełam grzebac tak jak ona..i o rany!cudności można wygrzebać..chociaż kosz ogromny a w nim "szit".Ale cierpliwość popłaca...Normalnie dziś jestem zadowolona na maxa.Właśnie poprałam i się suszy.Jutro prasowanko,a za 2 tygodnie może znowu wyskoczę.. ::) ::) Mąż mnie sponiewiera..hahahah....A bambinko mówicie że nie najtańsze..ale nie mam puderku..czy kupować wogóle? no i czy ten krem pięlęgnacyjny to krem nadający się do pupy? czy trzeba będzie jakiś specjalistyczny kupić?? :p

reklama
Frutisku, ja mam krem ochronny Bambino, do ciała i buzi, z faktorem 4. A do pupy moje kumpele dzieciate polecają Linomag zielony (już jakiś czas temu zakupiłam :)) lub alantan plus. Pudru nie kupuję na razie, a słyszałam, że można go z powodzeniem zastąpić mąką ziemniaczaną :)

Do góry