reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

tak grooha my tez mielismy klopot z rejestracja. i jestesmy umowieni prywatnie w promyku słonca - 50zł. pytałam pediatry i ona mowila ze to moze byc pozniej niz w 3 tygodniu

reklama
Ja tez konsultowałam małego u okulisty  (miał wybroczyny w oczku po porodzie, ale po kilku dniach się wchłonęły). Darł się w niebogłosy - to okropne badanie. Mam nadzieje że z USG biderek pójdzie lepiej. Napisze wam wieczorem jak było.
Jeszcze do tego musze dziś skoczyć do spowiedzi...
a

My bylysmy na usg bioderek jakis miesiac temu. Niestety moje dziewczeta maja zle wspomnienia ze szpitala, za duzo zabiegow mialy :( Natalcia w czasie badania ze strachu 2 razy nam sie posikala i plakala strasznie, mimo ze bylo to bezbolesne. Dopiero glaskanie i calowanie taty ja uspokoilo, dobrze, ze byl z nami. Tak sie starsznie malenstwo balo.
Za to szcepienie przeszlysmy bardzo dzielnie. Bylam sama, wiec na zmiane musialam trzymac i tulic maluchy. Dziewczyny poplakaly chwileczke, podczas robienia zastrzyku, a jak tylko je przytulalam uspokajaly sie. Powiem wam, ze nawet nie odczuwaly zadnych skutkow ubocznych po szczepionce. Mam nadzieje, ze kolejne szczepienia beda rownie "spokojne".

oj siwasku, tak mi przykro z powodu tej powiększonej komory... mam nadzieję, że nie okaże się to groźne dla małej Igi...
trzymam mocno kciuki

Ja też nie lubie chodzic po lekarzach a przed nami jeszcze ortopeda, okulista i badanie słuchu.... :mad:
Dziś zaliczylyśmy kolejną wizyte u pediatry. Dostałyśmy preparat na pleśniawki, który berdzo Natalce smakuje...wyssysa go z języka. ;D
Mała od klku dni zaczęła ulewać (mimo odbijania) i dławi się. Stale musze ja kontrolowac, nawet juz do łóżeczka jej nie odkładam tylko jest przy mnie i spi razem z nami. Pediatra skierowała nas na badanie USG brzuszka, termin sie znalazł na 8 listopada. Ale powiedziała, że dzieciaczki tak czasami mają i że to powinno minąć. A ja żyję w ciągłym strachu.

Aniku sorki ze teraz dopiero Ci odpisuje..
Proszę jaki ten świat mały :) :)
Ja rodziłam w Matce Polce, i lezałam tam 2 tygodnie, a mały aż miesiąc, bo urodził sie jako wczesniak,
no i wogole oboje mieliśmy troszkę kłopotów ale juz jest wszystko ok :) :)
A ja w Bytomiu studiowałam położnictwo:)))), na ul.piekarskiej bodajże... przy rynku.
Teraz mieszkamy na jaracza, zaraz przy teatrze im. Jaracza, wiec do parku mamy kawalek...
A z chrzcinami to faktycznie, że tak najwygodniej...
U mnie bedzie problem bo ja ze slaska a maz z Łodzi...i tak źle i tak nie dobrze ;)
Pozdrowionka :)

reklama
No więc my juz po USG stawów biodrowych. Stawy - przepiekne. Pani doktor powiedziała że to zasługa rózniez tego że mały spi na brzuchu - przez to ładnie szeroko rozkłada nóżki. Niestety są też gorsze wieści. Jedna stópka ma jakiś problem i trzeba będzie na tydzień ja zagipsować :( No ale cóż - gorsze rzeczy juz przechodziliśmy. Ważne by było dobrze i mały nie miał problemów w przyszłości. To ponoć nic takiego - no ale zawsze jakieś małe zmarwienie.

Isiaczek - a kiedy uczyłaś się na Piekarskiej??? Moja koleżanka tez tam chodziła - Alina Bryła.
Bytom piekny - prawda?
No i teraz mieszkamy nie tak daleko od siebie. Poza tym ja często do Jaracza chodzę, a raczej chodziłam :)
Najbliższy park to chyba masz koło Fabrycznej (ale tak żulerstwo) a nastepny to chyba "mój" park - przy Wierzbowej :)

No to pozdrawiam Krajankę i inne babeczki
a

Do góry