Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Dwa jego, Twoja pensja i da się żyć. Wszystko oczywiście to kwestia potrzeb, priorytetów i stylu życia. Wasze zarobki podziel na 3 (bo dziecko będzie się wliczać) i jak jest do 674 zł to będziecie mogli dostać zasiłek rodzinny, jeśli do 800zł to 500+ (ponoć od lipca bez progu). A jak ponad to cóż, nie jest u Was aż tak źleJest partner, pracuje ale ma na razie około 2 tysięcy i stad zaczęłam szukać informacji żeby sobie może jakoś pomocy.
@Aguu ma całkowitą rację jeżeli dochód nie będzie przekraczał danej kwoty to należy się WamOsobiście nie pobierałam żadnych zasiłków chociaż nie pracowałam w czasie ciąży nigdzie ani po porodzie - nie składałam żadnych wniosków ponieważ stwierdziłam wraz z partnerem że nie potrzebujemy tego. Radzimy sobie świetnie, żyjemy na dość wysokim poziomie a bynajmniej tak mi się wydaje. Niczego nam nie brakuje, córka wszystko ma. A mops kojarzy mi się z....![]()
każdy ma prawo pobierać zasiłki jeżeli tylko chce. Zawsze to coś do przodu. Oczywiście nie miałam na myśli urazić nikogo. Coś kosztem czegoś. U mnie partner większość czasu przebywa za granicą - a więc w miesiącu tylko jakiś tydzień jest na miejscu. Jeżeli zdecydował by się pracować w PL spędzał by więcej czasu z nami ale nie oszukujmy się za inne pieniądze nawet przy własnej działalności.