• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

to zaszalałaś, ja jeszcze nie prałam ale w sierpniu mam zamiar wszystko poprać i poprasować (tylko jeszcze proszku nie kupiłam). na sierpień też mam zaplanowane wygotowywanie buteleczek, smoczków, podgrzewaczy, no i w końcu to wszystko jakoś poukładać, bo na razie wszystko jest wrzucone do szafy-słupka przeznaczonej dla małej i powoli wszystko z niej zaczyna wypadać:tak:

a mam pytanie:
czy po porodzie sn do higieny intymnej używa się normalnego żelu np tego z aa?
a czy po cc rane też się przemywa tantum rosa?

matko ja nic nie wiem:szok:

reklama
po porodzie SN raczej szare mydło jeśli natną, ja nie odważyłam sie użyć płynu chociaż ten ginekologiczny Laktacyd Plus mógłby być bardzo ok. No i tantum rosa w spraju :-) takie żele jak AA zostaw aż się wygoi wsio na maxa.
Tantum Rosa w sumie do podwozia jest więc nie wiem czy ranę też się nim przemywa, tu już Marcynda musi się wypowiedzieć jak to jest przy CC.

z tym praniem faktycznie poszalałam ale mam właśnie tyle proszku, że mi miejsce blokuje /Darek kupił 4 proszki Lovela z płynami a tato mi przywiózł chyba z 5 jakiś niemieckich super ultra delikatnych z płynami też/ pół szafki mi zajmują to musiałam zacząć prać ;-) ale już się powoli coś posuwa do przodu z przygotowaniami.

Ostatnia edycja:
cześć

jeesssu dzisiaj tak mi młody uciska jakiś punkt że chodzić nie mogę , promieniujący ból na całą nogę i biodro- cudownie..

PO CC jak zrywają plaster każą normalnie myć wodą z mydłem pod prysznicem- potem już niczym nie przemywają. A do "marioli" to miałam płyn właśnie ten Lactacyd plus- gienekologiczny.
Tantum rosa na ranę po cc raczej nie.

Ja tez piorę i piorę i końca nie widać ....
Łóżeczko stoi od wczoraj ..i zamieszkał w nim Tymon, nie wiem co teraz :szok:

ide kurde dzieć mnie ciągnie na dwór.

Poszukuje stojaka do wanienki myślicie ,że na szrocie jest do dostania? POtrzebuje na miesiac nbo po tym CC to niezbyt fajnie mi sie kąpało na początku

idę papap

hejka

Marcynda też tak masz z tymi strzelaniami w brzuchu??? i czy też nie możesz spać w nocy? jakaś masakra.

Jak coś dziecko uciska to złap brzuch po obu stronach i tak nim zakołysz rękoma, aż się Młody przesunie, powinno pomóc.

co do stojaka to nie wiem czy na szrocie znajdziesz, w Bielawie jest komis z takimi rzeczami dla dzieci może tam będzie albo w Dzierżoniowie na Krasickiego?

aaaaa wczoraj rozmawiałam z Małżowiną i stwierdziliśmy, ze jeśli wybiorę Świebodzice a nie Świdnicki Latawiec to wynajmujemy ten pokoik jedno-osobowy co jest na fotkach w szpitalu. Będzie na pewno fajniej niż na sali z kimś jeszcze no i jak przyjedzie Darek z Adkiem w odwiedziny do mnie to będzie fajniej posiedzieć sobie całą rodzinką bez obcych osób. No i jeszcze nie będę się czuła skrępowana leżąc na sali z inną mamuśką kiedy do niej przyjdą goście a jak np. będę chciała akurat karmić dziecko cycem :-) z tego o czytałam to pokoik kosztuje 30 zł /doba więc nie jest źle.

Ostatnia edycja:
z tego co mi wiadomo to w świdnicy też mają tekie pokoje ale nie wiem czy na oddziale poporodowym też, bo mój szwagier tam leżał z kilkumiesięcznym (albo nawet miesięcznym - już nie pamiętam dokładnie, ale wiem że siostra do siebie po cesarce nie doszła jeszcze i w domu musiała siedzieć) synkiem

ja się dowiedziałam od kolegi ze świebodzic że ten szpital jest prywatny i zależy im na kliencie dlatego obsługa i atmosfera jest bardzo miła, ale jak powiedział nie mają sprzętu do ratowania życia dziecka i jego żona zdecydowała rodzić w wałbrzychu gdzie było jak na taśmie produkcyjnej

a ja dzisiaj po obiedzie nie wyłączyłam palnika gazowego pod patelnią, zjadłam i poszłam do teściów w ogrodzie posiedzieć. wróciłam do domu po 4 godzinach a tam patelnia się grzeje:szok: dobrze że chałupy nie spaliłam:zawstydzona/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry