• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

Kasia - w Świebodzicach już nas oczekują w sobotę około 15-tej :tak: na wizytację :-D bardzo przyjemna Pani Położna ze mną rozmawiała. Jeśli możesz to zadzwoń do Latawca i zapytaj czy możemy być koło 16-17 w sobotę.

isabell - ja tez miałam dobre zdanie na temat porodówki w Dzierżoniowie, do czasu aż zaczęłam się zagłębiać w temat mojego porodu i porozmawiałam z moją gin i Panią Anią Sykułą. Tam niestety czas zatrzymał się 30 lat temu, w nosie mają prawa pacjenta a tym bardziej hasło "rodzić po ludzku". Niestety.

reklama
ja dzwoniłam już jakiś czas temu do latawca to powiedzieli że można przyjechać kiedy nam pasuje bo tam zawsze ktoś jest kto będzie w stanie udzielić nam informacji i odpowiedzieć na pytania

rozmawiałam dzisiaj z Justynką, akurat ją spotkałam idąc na zakupki i ona też pracuje w służbie zdrowia a dzisiaj akurat rozmawiała z położną z Dzierżoniowa i pyta się jej jak tam na porodówce, czy trzeba rodzić leżąc czy można na siedząco itp i wiesz co jej odpowiedziała?? "co wy dziewczyny wymyślacie z tymi pozycjami do porodu, leży się i już" normalnie Justynie ręce opadły bo babka mówiła wszystko odwrotnie niż w SR, czyli generalnie my musimy się tam ustawiać pod położną, rodzić tak jak jej jest wygodnie a nas mają głęboko w poważaniu.

Ostatnia edycja:
Kasia- ostatnio miałam podobne bóle , tez myślałam ,że rodzę . A JAk teraz się czujesz ? lepiej??
Super- zazdroszczę teściów :)

Isabell- racja , zgadzam się. Co ma być to będzie

Klementyna- nie miałam przepisu- rozgotowywałam śliwki, brzoskwinie , gruszki na taka pulpę - delikatnie słodziłam i potem zagotowywałam te małe słoiczki. Tymek jadł to z biszkoptami ewentualnie i to nie zawsze.

Klementyna- nie miałam przepisu- rozgotowywałam śliwki, brzoskwinie , gruszki na taka pulpę - delikatnie słodziłam i potem zagotowywałam te małe słoiczki. Tymek jadł to z biszkoptami ewentualnie i to nie zawsze.

ja myślałam żeby np uprażyć jabłka z morelami a potem to blenderem polecieć i zagotować w słoiczkach a zamiast cukru dać fruktozę.
chyba coś poszukam w necie.

Kasia- ostatnio miałam podobne bóle , tez myślałam ,że rodzę . A JAk teraz się czujesz ? lepiej??
Super- zazdroszczę teściów :).
czuję się lepiej ale nie do końca dobrze :)

klementyna a wy jedziecie same do szpitali czy z chłopami, pytam bo widziałam że mój miał ochotę jechać, ale jak mu powiedziałam że wy same to doszedł do wniosku że nie będzie się wybijał ponad szereg:tak:

same, choć mój chłop może będzie robił za szofera ale jeszcze go nie pytałam, bo nie wiem czy będzie chciał. Tylko by nas woził, na oddział nie wejdzie bo to my mamy robić wywiad. On czekałby w aucie.

już go zapytałam i zaczął kręcić nosem więc na 99% jedziemy same.

Ostatnia edycja:
klementyna wreszcie dotarłam do tego sklepu zielarskiego i mają ten olej migdałowy ale cena bardzo wysoka 25zł za 100ml (o ile dobrze zrozumiałam bo akurat w sklepie stały jakieś babcie i dyskutowały i zagłuszały co do mnie pani mówiła).
a ja tam się smaruję oliwą z oliwek:tak:

dziewczyny widziałyście ile sierpniówek jest już rozpakowanych:szok: można u nich znaleźć już pełno opowieści porodowych:confused2: i z tego co mi się wydaje to pierwsze porody zaczęły się już w czerwcu:eek: już zaczynam się coraz bardziej bać.........

reklama
Kasia ja też się nacieram oliwą z oliwek z dodatkiem wit.E w kroplach. Strasznie drogi ma ten olej, na doz kosztuje niecałe 11 zł 100ml. Ale z oliwek tez dobry i wczoraj AS mówiła żeby się nacierać maksymalnie długo bo pomaga baaaardzo.

Nie bój się przedwczesnego porodu, jeśli wszystko jest ok to urodzisz w terminie. Ja urodziłam 9 dni po terminie. Ale 2 tygodnie różnicy na - lub + to normalne.

Ja się czujesz? lepiej już?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry