• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

Klementyna- dlatego ja to wszytko naszykuję wcześniej , bo jak znam życie to poprzywoziłby mi zupełnie co innego niż prosiłam.

TAaa wody trzeba wziąć i to duzo . a klapy biorę swoje ukochane Crocsy.
MAke-up obowiązkowo.;-)

Kurcze no doszedł mi nawet fotelik z bazą do tych rzeczy do oddania a szkoda mi to wywalić , może na dobie napiszę a nóż sie ktoś zgłosi:tak:

reklama
ja crocsy też uwielbiam, dlatego jedne idą pod prysznic a drugie do chodzenia po oddziale.

jaki masz ten fotelik??? bo ja szukam właśnie jakiegoś bo moje już mają sporo lat. /po Adku/

Klementyna- listy nie mam a do szpitala biorę tak:
3-4 koszule
szlafrok
3 staniki do karmienia
klapki
Masć na brodawki
laktator
kosmetyki
ręczniki ze 3
ręcznik papierowy
majty i podkłady poporodowe
takie jednorazowe podkładki na łózko- w szpitalu dają taką ceratę-worek - ohydztwo:no:
dokumenty- karta ciązy, wyniki, itp.
leki przeciwbólowe
ładowarka do tel.:tak:

dla małego
PAmpki, husteczki
Z 5-6 kpl ciuszków
2 czapy , 2 niedrapki
rożek
ze 3 tetry
kosmetyki dają swoje
smoczek w razie 'W"
ciuszki na wyjscie Jacek przywiezie z fotelikiem w dniu wypisu.

dopiszcie co jeszcze bo to tak na biegu skleciłam

Polecam tantum rosa w spryskiwaczu po porodzie SN- uratowałam tak lasce z sali ...dupę ..można powiedzieć dosłowine i w przenośni:-D

jest tantum rosa w spryskiwaczu? nie spotkałam się z czymś takim

co do mojej listy szpitalnej to wygląda następująco:

dla dziecka (może się zmienić po wizycie w szpitalu):
- pampresy
- chusteczki nawilżane
-kosmetyki (ponoć w świdnicy trzeba mieć swoje)
-smoczek
- w domu uszykuję torbę na wyjście ze szpitala z ubrankami dla maleństwa)

dla siebie:
-kosmetyki
-ręczniki
-4 koszule (2 do porodu, 2 do szpitala)
-plapki
-ręczniki papierowe
-tantum rosa
-coś na brodawki
-laktator
-woda niegazowana
-tabliczka czekolady (żeby mieć siłę podczas porodu)
-jabłka na głoda
-majtki i podkłady poporodowe
-wkładki laktacyjne
- wyniki badań
-sztućce, kubek, talerzyk
-ładowarka do tel.
-kanapki dla męża
sporo tego wyszło

klementyna nie porozmawialiśmy po sr bo chyba zostałaś z panią Anią, to jedziemy w sobotę? kogo samochodem?

Kasia - tantum rosa w sprayu będzie jak sobie rozpuścisz i przelejesz do spryskiwacza :-D

Rozmawiałam z Panią Anią, bo zostałam jeszcze jak wszyscy wyszli i mówiła, żeby podjechać do Świebodzic i tam zobaczyć tą porodówkę. No i żeby bombardować pytaniami bo w poniedziałek zdamy relację innym i jej jakie mają podejście do rodzącej itd....

W sobotę jedziemy, tak myślałam że koło 15-16 nie później /mój małżon do 14 pracuje więc wcześniej nie dam rady/, chyba najlepiej moim autem bo największe i wygodne? No chyba że masz jakieś propozycje?

Ostatnia edycja:
heloł!!!

KAsiadz- z tym tantum rosa to jest dokładnie tak jak napisała Klementyna

Klementyna- kiedyś pisałaś kobito o jakiś pokrowcach z Pepco co można wsunać pod łóżko? tak ? czy mnie już rozum odebrało. JAk tak to napisz porszę po ile jakie duże i gdzie to badziewie leży. Potrzebuje pochować część większych ciuszków i nie mam pomysła . W ikea te wszystkie gadżety do przechowywania są pieruńsko drogie. Złapałam nawet taką skrzynię co to sie własnie wsuwa pod wyrko ale jak zobaczyłam magiczna liczbę 129.99 to tak szybko jak ją złapałam tak ja odłożyłam z powrotem.

ja się pytam gdzie te 27 stopni i słońce???:eek:

heloł

Marcynda - pokrowiec kosztował mnie całe 9,99 , ma wymiar 100x50x15 czyli dokładnie włazi pod całe standardowe łóżeczko, są 2 kolory brąz i beż. Ja wzięłam brąz bo pod kolor łóżeczka, klapa górna pokrowca jest z takiej grubaśnej folii więc widać co jest w środku, ma 2 zamki więc można się dostać z każdej strony. Leży na tych półeczkach z gadżetami dla domu a raczej wisi w opakowaniach, zapytaj Pani w sklepie to grzecznie Cię zaprowadzi do półeczki tak jak mnie bo sama bym nie znalazła :-) jak za taką cenę REWELACJA.

heloł

Marcynda - pokrowiec kosztował mnie całe 9,99 , ma wymiar 100x50x15 czyli dokładnie włazi pod całe standardowe łóżeczko, są 2 kolory brąz i beż. Ja wzięłam brąz bo pod kolor łóżeczka, klapa górna pokrowca jest z takiej grubaśnej folii więc widać co jest w środku, ma 2 zamki więc można się dostać z każdej strony. Leży na tych półeczkach z gadżetami dla domu a raczej wisi w opakowaniach, zapytaj Pani w sklepie to grzecznie Cię zaprowadzi do półeczki tak jak mnie bo sama bym nie znalazła :-) jak za taką cenę REWELACJA.

suuper dzięki!!! jutro podjadę !

a teraz oddalam sie do kuchni czyścić grzyby- tato wczoraj mnie uraczył i mam trochę roboty.
Ponoć grzybów masa w kamionkach.

reklama
Kochana daj spokój z grzybami, żeby się tylko mój chłop nie dowiedział bo mi zaraz nazwozi. Ja w tym roku nie robię nic, zero przetworów. Zastanawiam się czy nie zrobić musów z jabłek i morelek dla dzidziusia bo co domowe to domowe ale poza tym ZERO.

Kasia to chyba ten szpital http://www.szpital.swiebodzice.pl/strony/oddzialy_ginekologia-polozniczy.htm
mają jakiś super gaz przeciwbólowy ;-) i wannę :-) w której podobno można urodzić.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry