olka11135
Fanka BB :)
Podobno co lekarz to inna opinia - ale ja brałam progesteron właśnie na zwiększenie szansy ciąży po IUI... od zabiegu do końca cyklu. I dopochwowy ponoć nie wychodzi w badaniach...?
Właśnie luteina wychodzi, a duphaston nie
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Podobno co lekarz to inna opinia - ale ja brałam progesteron właśnie na zwiększenie szansy ciąży po IUI... od zabiegu do końca cyklu. I dopochwowy ponoć nie wychodzi w badaniach...?
Dziewczyny zapraszamBędzie też piwo i planszówki
![]()
Ja nie wiem czy miałam owulacjęAle po co luteina na wywołanie skoro miałaś owulację? Tylko sobie opóźnisz cykl o 2 tygodnie.
Mam brać od 16 do 25 dnia cyklu, żeby wywołać okres. Tylko że moje naturalne cykle to 30-33-35 dni.Ale masz jej nie odstawiać przed okresem?
Więc dlaczego nie brałaś tego progesteronu od 16 dc? Teraz żeby nie zablokować miesiączki powinnaś w sumie czekać do dnia kiedy najpóźniej miałaś okres bo jeśli weźmiesz 2 czy 3 dni przed zatrzymasz go na kolejne 10 dni.Ja nie wiem czy miałam owulację![]()
Mam brać od 16 do 25 dnia cyklu, żeby wywołać okres. Tylko że moje naturalne cykle to 30-33-35 dni.
Bo tu kiedyś przeczytałam, że jak wezmę go od 16dc, a owulacja miałaby wypaść mi np. 19dc, to ja tą luteiną sobie ją zablokuje i nie będę miała w tym cyklu owulacji wcaleWięc dlaczego nie brałaś tego progesteronu od 16 dc? Teraz żeby nie zablokować miesiączki powinnaś w sumie czekać do dnia kiedy najpóźniej miałaś okres bo jeśli weźmiesz 2 czy 3 dni przed zatrzymasz go na kolejne 10 dni.
Aha, czyli założenie jest takie, że będziesz brała progesteron teoretycznie na "utrzymanie" ciąży (że też po owu)? A potem np. zrobi się badanie proga z krwi i jak będzie właściwy, to można na luzie dupka odstawić?No to ja mam podobne zalecenie już w tym cykl. Poprzedni trwał 47 dni więc lekarz dał mi wybór albo anty albo duphaston. Wybrałam to drugie bo bez sensu anty na 1 cykl. I ja mam wziąć od 16dc przez 10 dni. Mam nadzieję, że szybko ten okres wtedy przyjdzie. W tym już powiedzmy sobie ciążowym cyklu mam mieć całą stymulację czyli jeszcze coś na rośniecie i pęknięcie. No i tak samo duphaston po owu, tylko że tu przed ostawieniem 2 bety dla pewności
No tak ale jeśli nie wzięłaś tak jak lekarz kazał to nie bierz wogóle w tym cyklu i czekaj normalnie na okres bo sobie rozwalisz cały cykl.Bo tu kiedyś przeczytałam, że jak wezmę go od 16dc, a owulacja miałaby wypaść mi np. 19dc, to ja tą luteiną sobie ją zablokuje i nie będę miała w tym cyklu owulacji wcale
Nie mam pojęcia z jakiego powodu nie mam owu, ale mam tak po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Nie biore ich 1,5 roku, a owulki jak nie było tak nie maA z jakiego powodu bez stymulacji nie masz owulacji? W jakiej dawce bierzesz tabletki na wzrost pecherzykow i w jakich dniach cyklu?