reklama

"Dziura" w macicy po cc

Ola1989ola

Początkująca w BB
Proszę o pomoc. 8 miesięcy temu miałam cc. W 26 tyg. Córka zmarła. Chce zacząć starać się na nowo. Lekarz w Norwegii (tu rodziłam) pozwolił już na starania. Byłam też u ginekologa w Polsce (obaj mają duże doświadczenie) jednak ten z Polski zabronił starań bo zauważył że macica nie zrosła się w jednym miejscu. (Diagnoza nieciągłość mięśniówki) kazał poczekać do października. Może się zagoi... nie wiem co mam myśleć. Wybieram się do 3 ginekologa. Czy ktoś z was miał taki problem? Jakie są objawy? Czytałam o krwawieniach między okresami. I innych. Nie mam żadnych. Nie wiem co myśleć....Chce bardzo zostać mamą a ciągle coś staje na przeszkodzie...

reklama
Idz do innego lekarza, w jakim mieście w Polsce bywasz?
Podobno w szpitalu Bielańskim, w Warszawie robią rekonstrukcje blizny na macicy po cc i mają dobrych specjalistów. Mój ginekolog polecił dr Kretowicza, który kwalifikuje do zabiegu, żeby u niego ocenić zagojenie blizny po cc.

Bywam w Szczecinie. Nie wiem co robić. Lekarz nie zaproponował zabiegu. Kazał poczekać. Być może że zagoi. Więc myślę że ten równy rok trzeba odczekać. Ale będę to konsultować

My czekalismy rok z drugim maluchem, jednemi lekarzowi nie podobała się moja blizna, to było jakoś pół roku po cc. Potem 2 innych mówiło, że ładnie się zagojona. Może u Ciebie też się poprawi.
W Szczecinie pewnie też jest taki oddział i lekrze co robia rekonstrukcje i mogą ocenić co i jak z Twoją.
Trzymam kciuki!!

Jestem po dwoch cesarkach, ostatnia w zeszlym roku w grudniu. Przerwe miedzy obiema ciazami mialam rowno 3 lata. Po ostatnim cc moj ginekolog stanowczo wrecz zabronil zachodzic w ciaze w najblizszym czasie. Stwierdzil ze byloby to nieodpowiedzialne bo macica musi dobrze sie zagoic, odpoczac zeby nie bylo komplikacji na czas ewentualnej kolejnej ciazy (choc jej nie planuje).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry