reklama

Dziwny kształt macicy?

Stelle

Fanka BB :)
Dziewczyny, w poniedziałek będę dzwonić do swojego ginekologa ale może któraś z Was będzie w temacie 🙄 jestem zawsze tak zestresowana że po wejściu do gabinetu wyłącza mi się myślenie. Zapominam zapytać o połowę rzeczy, nie dopytuje tylko przytakuje... I tym sposobem na ostatniej wizycie ginekolog stwierdził że moja macica ma jakieś zwężenie 🤔 nie jestem pewna ale coś mówił o jej kształcie. I teraz nie pamiętam czy mówił że to może utrudniać zajście czy donoszenie 😞 boje sie że to macica dwurozna 😶🥺 tak jak pisałam na poczatku- w poniedziałek zadzwonię i dopytam co i jak ale jakoś nie daje mi to spokoju. W czerwcu poronilam w 8tyg, serduszko przestalo bić. W lutym chcemy wznowić starania a tu ciągle jakieś dodatkowe stresy
IMG_20201103_230730.jpg

reklama
Rozwiązanie
Macica dwurożna to nie wyrok :) ja jestem jej „szczęśliwa„ posiadaczka. Dodatkowa moja była z przegroda która miałam usuwana operacyjnie. Wcześniej 2 poronienia ale nie wiadomo co było przyczyna bo z badań wyszło mi jeszcze kilka nieprawidłowości ale udało mi się i mam 16-miesięcznego synka :)
melduje i ja z przegroda macicy
3miesiace po porodzie jestem ;)
To nie wyrok bezpłodności
Dziewczyny, mam jeszcze pytanie do Was - jak to wyglądało u Was dokładnie? Miałyście zabieg i ile czasu musiałyście się wstrzymać ze staraniami? I jak szybko udało Wam się zajść w ciążę?
Cześć dziewczyny... byłam w czwartek u ginekologa i lekarka powiedziała,ze pęcherzyk jest ale blisko ściany macicy a moja macica ma jakiś inny kształt... sercowaty,ogólnie jest ryzyko ciazy pozamaczinej, ale jeszcze jest nadzieja... kazała przyjść w przyszły czwartek... strasznie się martwię, nie wiem co myśleć... może któraś z Was ma/miała podobna sytuacje? 🥺

reklama
@Qruszon i jak Twoja ciąża?
Kształt macicy nie musi oznaczać problemów. Ja mam macicę z rogiem szczątkowym, więc jest w niej mniej miejsca niż normalnie (a do tego może się nieefektywnie kurczyć przy porodzie), ale mam dwie zdrowe córeczki :). O kształcie macicy dowiedziałam się przy pierwszym cc. Obie ciąże donoszone, choć pierwsza córka miała niską wagę urodzeniową. Druga już nie, bo macica się rozciąga.

Niestety poroniłam prawie 2tyg temu, dlatego bylo mnie tu mniej. Kształt macicy absolutnie nie miał wpływu, najprawdopodobniej wada genu lub jakaś poważna infekcja(pracuje w przedszkolu) sama nie wiem. Czekam na histo.
🙌❤️Wysyłam dużo ciepła i pozytywnego myślenia do Was dziewczyny

Niestety poroniłam prawie 2tyg temu, dlatego bylo mnie tu mniej. Kształt macicy absolutnie nie miał wpływu, najprawdopodobniej wada genu lub jakaś poważna infekcja(pracuje w przedszkolu) sama nie wiem. Czekam na histo.
🙌❤️Wysyłam dużo ciepła i pozytywnego myślenia do Was dziewczynyy

Trzymaj się kochana <3 życze Ci dużo siły i wytrwałości, na pewno wszystko się ułoży po twojej myśli!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry