reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

E coli w ciąży

Nanus

Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny dzisiaj 21+3tc, z piątkowego wymazu z szyjki niestety wyszła liczna e coli 😣 wymazy z szyjki robię dość często więc to musi być dość świeże zarażenie, dostałam amotaks 1g i invectvagin, oczywiście już się naczytałam o przedwczesnych porodach i poronieniach wywołanych tym dziadostwem, szczególnie panikuję bo mam już za sobą dwa poronienia, czy któraś z was przechodziła e coli w ciąży i wszystko było dobrze ?

reklama
Nie przechodziłam, ale temat szyjek znam na wylot 🙂 spokojnie. Groźne są nieleczone lub źle leczone infekcje. Masz zrobiony posiew, na pewno z antybiotykogramem. Gorzej byłoby gdybyś nie wiedziała o infekcji. Brawo dla lekarza za posiewy! To nie jest niestety standardowe postępowanie

Nie przechodziłam, ale temat szyjek znam na wylot 🙂 spokojnie. Groźne są nieleczone lub źle leczone infekcje. Masz zrobiony posiew, na pewno z antybiotykogramem. Gorzej byłoby gdybyś nie wiedziała o infekcji. Brawo dla lekarza za posiewy! To nie jest niestety standardowe postępowanie
Tak tak od razu był antybiotykogram i od razu pani doktor wypisała amotaks + invectvagin, mam nadzieję że po pierwszej antybiotykoterapii będzie spokój

Do góry