reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Energency scan

Kama871

Zaciekawiona BB
Cześć 😊
Mam pytanie czy któraś z was wie jak wyglada sprawa z emergency scan w UK?
Czy jadąc do szpitala oni musza mnie przyjąć ? Czy mogą odesłać z kwitkiem ?
Mianowicie chodzi o to ze od 2 dni czuje rzadziej i dużo delikatniej ruchy dziecka zaczynam się martwić 😕
Może świruje ale wolałabym to sprawdzić... dzwoniłam oczywiście do położnej czekam aż oddzwoni.
Może w między czasie wy mnie jakoś podtrzymacie na duchu może któraś z was miała podobnie . ???
24 tydzień ciąży .

reklama
Na prowadzeniu ciazy w UK sie nie znam, i oczywiscie jak Cie cos martwi to lepiej sprawdzic o jeden raz aa duzo niz bagatelizowac, natomiast na tym etapie ciazy to normalne ze raz czujesz dziecko mocniej innym razem lzej, jest malenkie, ma jakies pol kilo dopiero i duzo miejsca wkolo zeby sie obracac, fikac, zmieniac pozycje a tym samym ruchy sa inne, polozenie lozyska tez ma znaczenie jesli np znajduje sie na przedniej scianie, wtedy bardziej amortyzuje ruchy i czuć je lżej.

Najpierw wykonają podstawowe pomiary. KTG czy inne takie. Przeprowadza wywiad. Jeśli wyniki badań będą w porządku to nie przyjmą cie do szpitala. Bo niby z jakiego powodu?
Jesli coś ich zaniepokoi to zostaniesz dopóki nie dokopią się do tego, w czym leży problem.

Cześć 😊
Mam pytanie czy któraś z was wie jak wyglada sprawa z emergency scan w UK?
Czy jadąc do szpitala oni musza mnie przyjąć ? Czy mogą odesłać z kwitkiem ?
Mianowicie chodzi o to ze od 2 dni czuje rzadziej i dużo delikatniej ruchy dziecka zaczynam się martwić 😕
Może świruje ale wolałabym to sprawdzić... dzwoniłam oczywiście do położnej czekam aż oddzwoni.
Może w między czasie wy mnie jakoś podtrzymacie na duchu może któraś z was miała podobnie . ???
24 tydzień ciąży .
Ja dostalam różowego plamienia i wnet zadzwoniłam do szpitala. Kazali przyjechać. Czekalam na oddziale dla Ciężarnych z 15min.. Mialam scan i badanie szyjki. Plamienie ustalo na drugi dzien a szyjka byla zamknieta.
Wyjasnij jaka jest sprawa, ze nie czujesz ruchow dziecka i nie tlumacz ze ruszyl sie raz czy dwa. Ze widzisz totalna zmiane. Zapewne beda zadawac ci pytania.
Co do. Ruchow na tym etapie. Zgadzam się z kolezanka wyzej. Choc to ze znamy siebie to nienraz nasza intuicja podpowiada nam dobrze wiec. Jak sie martwisz
Dzialaj.
Probowalas lodow np? . W ogóle u mnie np 3 syn strasznie wojowal w nocy ze nie raz sie wybudzalam a w dzień kolysany duzo spał.

Do góry