reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Estrofem a owulacja

IZABELA 1

Fanka BB :)
Potrzebuje porady. W jakie dni cykle stosowalyscie estrofem na lepsze endometrium? Ja po pierwszym cyklu z estrofemem nie miałam owulacji 😔. Miałam go brać od 2 do 15dc. Boje się, że branie go po 14dc blokuje owulacje. Zazwyczaj nie mialam problemu z owulacja.

reklama
Estrofem nie zablokuje owulacji, ja bralam dwa razy dziennie dopochwowo, po monitoringu gdy byl obraz ze owulacja wystapila wtedy odkladalam. Ja mam pcos jeśli to ma znaczenie

Lekarz też tak powiedział, że estrofem nie ma wpływu na owulacje. Być może jest to efekt odstawienia clostobegytu (brałam cykl wczesniej). A w jakich dniach cyklu brałas? Pocieszylas mnie ogólnie że brałaś do wystąpienia owulacji.

Chyba od 9 do dnia potwierdzenia owulacji. Również przy estrofemie bylam stymulowana letrozolem bo clostilbegyt nie działał na mnie. U mnie przy pcos przy stymulacji przez półtora roku mialan 3 lub 4 owulacje tylko więc u mnie problem byl złożony. Ostatni okazał sie szczęśliwy bo jestem w ciąży. Estrofem nie ma wpływu na owulacje.

Do góry