• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Fikcyjne zatrudnienie

Witam, znajoma rzuciła pracę po czym zaszła w planowana ciąże, została bez dochodu, teraz jest w 3 miesiącu i szuka znajomych z działalnością, żeby ktoś ją fikcyjne zatrudnił i po miesiącu chce iść na l4, osobiście uważam to za bardzo zły pomysł, ale nie chce jej tego mówić, bo będzie, że nie chce żeby otrzymała jakieś pieniądze. I pytanie czy ktoś miał taką sytuację i obyło się bez kontroli ZUS? Bo moim zdaniem kontrolę ma murowana i ciężko jej będzie udowodnić, że zatrudnienie nie było fikcyjne skoro na prawdę nie będzie pracowała nawet przez ten 1 miesiąc.

reklama
Witam, znajoma rzuciła pracę po czym zaszła w planowana ciąże, została bez dochodu, teraz jest w 3 miesiącu i szuka znajomych z działalnością, żeby ktoś ją fikcyjne zatrudnił i po miesiącu chce iść na l4, osobiście uważam to za bardzo zły pomysł, ale nie chce jej tego mówić, bo będzie, że nie chce żeby otrzymała jakieś pieniądze. I pytanie czy ktoś miał taką sytuację i obyło się bez kontroli ZUS? Bo moim zdaniem kontrolę ma murowana i ciężko jej będzie udowodnić, że zatrudnienie nie było fikcyjne skoro na prawdę nie będzie pracowała nawet przez ten 1 miesiąc.
Skoro planowała ciążę to dlaczego rzuciła pracę, a teraz kombinuje jak wyłudzić zasiłek?
Poza tym co Ty się tym martwisz, to jej sprawą co zrobi i jak rozwiąże swoje "problemy".

W sumie skoro znajoma chce tak zrobić to co się tym przejmujesz, jej sprawa. Kontrola Zus pewnie będzie a jak rozwiąże to znajoma no to jej decyzja

Ja tak miałam, ale kontrola była. Na umowie byłam niecały miesiąc i poszłam na L4, mimo że wcześniej 8 miesięcy pracoaam w tej firmie na innej umowie, musieli sprawdzić czy to nie fikcyjne zatrudnienie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry