reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Kiedyś byłam, ale odpuściłam. Nawarstwiło mi się pełno problemów, do tego praca, na 30 urodziny zachciało mi się studiować. Nie spodziewałam się tego co zobaczę.
To masz wspaniałe zakończenie roku 😍 Wiesz jak się teraz robi ? Test z krwi beta HCG, oznacz sobie jeszcze progesteron , badanie beta HCG powtórz po 48h i za dwa tyg już możesz umawiać wizytę bo powinno być coś widać na USG.

reklama
To masz wspaniałe zakończenie roku 😍 Wiesz jak się teraz robi ? Test z krwi beta HCG, oznacz sobie jeszcze progesteron , badanie beta HCG powtórz po 48h i za dwa tyg już możesz umawiać wizytę bo powinno być coś widać na USG.
Pracuje w szpitalu, więc jutro lecę do mojego lekarza prowadzącego porozmawiać. Biorę leki, które nie wiem czy mogę brać. Jestem w takim szoku, że sama nie wiem jak postąpić w pierwszej kolejności. I bete oczywiście jutro robię

Pracuje w szpitalu, więc jutro lecę do mojego lekarza prowadzącego porozmawiać. Biorę leki, które nie wiem czy mogę brać. Jestem w takim szoku, że sama nie wiem jak postąpić w pierwszej kolejności. I bete oczywiście jutro robię
Idealnie 😍 Ja mam wizytę od sierpnia umówiona na 16.01 więc zaklinam co miesiąc rzeczywistość bym wtedy była w ciąży bo mi poprowadzi ciążę na NFZ a jak nie to pewnie będę musiała prowadzić prywatnie. W mojej wsi ciężko o dobrego lekarza na NFZ co ma nowy sprzęt bo większość ma USG sprzed wojny, na którym sami nie wiedzą co widzą 🤣

Idealnie 😍 Ja mam wizytę od sierpnia umówiona na 16.01 więc zaklinam co miesiąc rzeczywistość bym wtedy była w ciąży bo mi poprowadzi ciążę na NFZ a jak nie to pewnie będę musiała prowadzić prywatnie. W mojej wsi ciężko o dobrego lekarza na NFZ co ma nowy sprzęt bo większość ma USG sprzed wojny, na którym sami nie wiedzą co widzą 🤣
Z ginekologami to jest dramat. Sama błądziłam po wielu. Niestety do kompletu od prawie 2 lat zmagam się z małym potworniakiem na jajniku, który na szczęście nie rośnie. Wtedy trafiłam na mojego obecnego lekarza. Cudowny człowiek. Młody chłopak, ale z przeolbrzymia wiedzą. Guz nieusuniety z powodu starań. Jeśli miałby mi go wyciąć to pozbylabym się jednego jajnika. Więc mam nadzieję, że szybko uda mi się do niego dostać. Mam masę pytań.

Beta marzenie 😍 Ile dni po owu jesteś ? U mnie zawsze te pierwsze bety w granicach 2-7 więc malutkie 🤣 Ale też badam 6-8dpo . Gratuluję i nudnej ciąży życzę 🍀

Nadal kciuki zaciśnięte ! 🍀 Ja sobie jutro zrobię przy okazji progesteronu ale też raczej nic nie wyjdzie. Nie żebym nie liczyła na ciążę ale jutro dopiero 7dpo :-)
Ja czekałam dłużej bo chyba owu mi się przesunęła 12/13 dpo

Z ginekologami to jest dramat. Sama błądziłam po wielu. Niestety do kompletu od prawie 2 lat zmagam się z małym potworniakiem na jajniku, który na szczęście nie rośnie. Wtedy trafiłam na mojego obecnego lekarza. Cudowny człowiek. Młody chłopak, ale z przeolbrzymia wiedzą. Guz nieusuniety z powodu starań. Jeśli miałby mi go wyciąć to pozbylabym się jednego jajnika. Więc mam nadzieję, że szybko uda mi się do niego dostać. Mam masę pytań.
Mi też się udało trafić na super panią dr. Czasami warto trochę poszukać 😁😁

reklama
Zdradź nam proszę co u Ciebie zadziałało, czy coś w tym cyklu zmieniliście :) też mam IO, chętnie się dowiem
Nic nie zmieniliśmy. Kompletnie nic. Ja regularnie biorę metformine, staram się trzymać dietę i tyle. Już od długiego czasu podchodziliśmy do tego na luzie. Nie traktowaliśmy łóżka jako miejsce "produkcyjne". Wyłączyłam głowę i samo się potoczyło :)

Do góry