reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

avani , baska2243 wyrazy współczucia:-:)-( aż brak mi słów:-:)-( dla Waszych Aniołków (*) (*) (*) (*)

eeeh z tym karmieniem to a tzawsze kłopot.. moja mama zarówno mnie, jak i brata od razu karmiła butlą, dlatego ja wg niej głodziłam moje dziecko bo karmiłam piersią...bo chude, bo mało, bo się na pewno nie najadł :D No grubasem to może on i nie jest, ale chuderko też nie jest, więc z tym moim mlekiem nie było tak źle :) Mam nadzieję, że i tym razem nie będzie problemów z karmieniem piersią

Tylko nie wiem jak to będzie z 2 dzieci. Czy przez samo się nie będzie trzeba wprowadzić szybciej butli .. doświadczone mamy powiedźcie jak to u was wyglądało?
moja mama karmiła mnie tylko 2 tygodnie i nigdy nie robiła mi uwag że karmię za długo( równo rok) i że mam pokarm nie taki:dry: w przeciwieństwie do mojej teściowej która próbowała mi w mówić że karmiąc dziecko piersią będzie odwodnione i trafimy do szpitala:baffled: i nawet lekarka która jej mówiła że mej córki nie trzeba dopajać nie było przekonujące:szok::crazy: ale ten etap mamy za sobą:tak:
i to drugie dziecko równiez będę tyle karmić albo i dłużej:-p
Witajcie kochana,
Wg dzisiejszego spotkania termin porodu mam na 4 grudnia więc znów zawitałam do waszego grudniowego wątku :-) I mam nadzieję, że już tutaj pozostanę! Dzisiaj strasznie mnie lekarz nastraszył i postanowiłam zmienić lekarza! Moje dziecko ma 0,9 cm a lekarz oceniał ciążę na 6 tydzień i stwierdził, że "serce bije ale dziecko powoli się rozwija" z tego co czytałam płód pod koniec 7 tygodnia ma właściwe tyle mm co moja dzidzia... i sama już nie wiem czy się martwić... bo wyszłam z gabinetu ze łzami w oczach a wizyta kosztowała mnie 120 zł.
Wiolcia jak to jest że mamy ten sam termin porodu a u Ciebie to już 8 tydzień i 1 dzień a u mnie to 7tydzień i drugi dzień:dry:
Dziękuję Wam ogromnie dziewczyny, bardzo mnie uspokoiłyście. Chyba z godzinę ryczałam dzisiaj, że moje dziecko się nie rozwija zwłaszcza, że tydzień temu dzwoniła do mnie przyjaciółka że jej dziecko się nie rozwija i jest martwe. Wpadłam dzisiaj w ogromna panikę, że z moim krasnalem będzie tak samo. Zmieniam lekarza na 100%! A tętno dzieciaczka 160.
Bardzo dobrze mi tutaj u Was w grudniowym wątku i już tu zostanę nawet jeśli urodzę w listopadzie.... może gdyby coś to przetrzymam do grudnia?? :)
lekarz kretyn jakiś:wściekła/y::wściekła/y: dobrze że go zmieniasz:tak::tak: wspołczuje tego stresu co przeżyłaś:baffled:
Witam :)
Dołączam do GRUDNIOWYCH MAM :p
Jestem zaskoczona ale strasznie szczęśliwa,że będę miała dzidziusia :)
witaj w naszym gronie:-):-)
Hej dziewczyny,
trochę mnie tu nie było, ale jelitówka i o mnie się upomniała :/ Zaczęło się popołudniu 2 dni temu- rzygałam co pół godziny cały dzień i całą noc, i jeszcze kilka razy wczoraj. Także jeste mega odwodniona ( spadło mi prawie 1,5-2 kg). Dziś już czuje że żyję. Synek też już powoli wychodzi z jelitówki. Wraca mi apetyt więc jest już super. Martwi mnie tylko temp.bo skoczyła mi wczoraj na 38,1, a .
mamolka oj współczuje :-:)baffled:
Dzień Dobry

Zdaje się że bedziemy rodzić w okolicach świąt Bożegonarodzenia :)
Test wykonalismy 2 dni temu :)
Teraz trzeba umówić się na wizytę u lekarza
witamy serdecznie:-):-)
Zreszta podobno przy drugim dziecku jest duzo latwiej :D
oj nie byłam bym tego tak pewna:-p

reklama
aluśka bo u mnie w ogole to jakaś dziwna sprawa. Tydzien temu byłam u ginekologa A. (6 tydzien i 5 dzien) i ocenił ciążę na 6 tydzien i 4 dzień a teraz gdy byłam u ginekologa B (7 tydzien i 6 dzien) to ocenił ciąże na 6 tydzien i zmienił termin porodu. Więc ja NIC już nie wiem :-( Szukam nowego ginekologa już na stałe, który by się mną interesowal to może się w końcu dowiem co z moim dzieckiem jest. Suwaczka nie zmieniam bo trzymam sie pierwotnej wersji.

Zamierzasz własny biznes w tym kierunku rozwijać?
na razie planuję pracować u kogoś żeby zdobyć dostatecznie dużo doświadczenia na otworzenie własnej działalności:-):-)o ile się nie okaże że praca u kogoś będzie bardziej opłacalna:tak::tak:
aluśka bo u mnie w ogole to jakaś dziwna sprawa. Tydzien temu byłam u ginekologa A. (6 tydzien i 5 dzien) i ocenił ciążę na 6 tydzien i 4 dzień a teraz gdy byłam u ginekologa B (7 tydzien i 6 dzien) to ocenił ciąże na 6 tydzien i zmienił termin porodu. Więc ja NIC już nie wiem :-( Szukam nowego ginekologa już na stałe, który by się mną interesowal to może się w końcu dowiem co z moim dzieckiem jest. Suwaczka nie zmieniam bo trzymam sie pierwotnej wersji.
powodzenia w znalezieniu świetnego lekarza :tak::tak: może zobacz na listę dobrych lekarzy może tam znajdziesz odpowiedniego:sorry2:

Wiolcia ginekolog ocenia wiek ciazy po rozmiarach zarodka i moga byc pewne niescislosci :) U nas tez byl taki problem i czasem na wydruku z usg pojawialy sie tez rozne "szacowane" terminy. Jedyny pewny jest wtedy gdy potrafisz okreslic kiedy nastapilo jajeczkowanie. A z tym czesto jest problem.

Witajcie dziewczyny!
pisze na grudniowych mamusiach bo mam nadzieje ze tez sie do niech zaliczam:) lez mam pewiem problem:( testy domowe wyszly mi pozytywnie lecz slabe kreseczki poszlam do lekarza i powiedzial mi ze ciąży nie widzi:( lub jest bardzo wczesna i jej nie widać niewiem co myśleć:( bylam 8 dni po spodziewanej miesiączce, kazal mi zrobić Beta-HCG i w srode mam wyniki, byla któras w takie sytuacji???

Witam przyszłe mamy na tym forum. Od kilku dni już wiem że i ja mogę do Was kochane dołączyć:-) Narazie wygląda na to że na Mikołajki będę mieć piękny prezent:-) Pozdrawiam serdecznie:-)
P.S mdłości, mdłości, mdłości......:-(

Ostatnia edycja:
Szwarou wypisz,wypaluj to też mój problem :tak:Po ostatniej wizycie okazało się, że mój krasnal powolutku rośnie i pewnie dlatego ocenił go na 6 tydzień, nie mniej jednak mam nadzieje, że to chwilowe i nadrobi zaległości:-) Bo jak każda kobieta - zaczynam mieć powody do zamartwiania się ;-)
:(( zrób test beta HCg i będziesz w 100% pewna. To bardzo prawdopodobne, że ginekolog jeszcze nie widzi zarodka zwłaszcza, że malce różnie się rozwijają.
magdzia26 witam w naszym zimowym lecz pięknym wątku :-) Ja moj krasnal będzie sie ociagał to może obydwie będziemy mieć w mikołaja głośne prezenty :tak:

reklama
mam nadzieje ze ta ciąża jest tylko jej nie widać:( a jaki jest wynik prawidłowy takiego testu? ja dziś mialam robiony tent test ale wynik bede miala dopiero w środe

Do góry