reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2020

Załączniki

• IMG_20200602_200905.jpg
    IMG_20200602_200905.jpg
    802,6 KB · Wyświetleń: 85
reklama
@aninek Ty się nie martw brakiem badań, mniej stresów masz jak widać dzięki temu, a u nas każde najmniejsze odstępstwo od normy i od razu śledztwo ;) Twój dzidziol czerpie zdrowie z Waszego południowego słonecznego klimatu ;)
@Asia Kasia gdzie Ty mieścisz trzy litry płynów dziennie?! OMG 😱 jak to się robi? Ja dzisiaj znowu prawie nic nie wypiłam :( mimo że woda stoi obok łóżka zaraz przy misce...
Pamiętam że wiele z Was kocha góry, jak to zobaczyłam na FB to od razu o Was pomyślałam 😁Zobacz załącznik 1127887
To prawda, z jednej strony mniej stresu, ale z drugiej strony jak piszecie, jakie rozne badania robicie i ze nieraz te wartosci nie sa takie jakie powinny byc, a tutaj nic, to tez troche mnie martwi. Ale jak tylko sie dowiem w piatek czy z dzidziem wszystko ok, to juz wyluzuje troche 😉 (albo i nie).

Mi plomba wypadła z 6 😅 a gdzie chodzisz do dentysty? Ja chodzę na legionów polskich do araba nigdy nie mogę zapamiętać nazwiska Munir chyba o ile dobrze pamiętam, leczył mojej mamie zęby w ciąży więc mam do niego zaufanie.
Ja chodzę na Żeromskiego do Dentatus. Przed ciązą robiłam tam 2 zęby w tym roku i póki co jest ok;) Poleciła mi koleżanka. Gratuluje udanej wizyty :)

12+0 termin mam na 22.12 wiec podobnie do Ciebie będzie prezent pod choinkę 😁

U mnie też termin na 22.12 :)

Ja to sie w ogole zastanawiam, jak ja dopiero mialam jedno badanie z krwi i wynikow jeszcze nie mam, a Wy macie co chwile i co chwile na konsultacje chodzicie, skad mam wiedziec, czy u mnie wszystko ok 🤔 Jak mnie to denerwuje, ze tutaj tak malo badan robia 😔

Tak tu tak samo. Mialam 2 razy badana krew, raz bo wymusilam I raz planowo.
Nie wiem czy tu wgl badają takie cos jak tsh. Ale np. W ostatniej ciazy czesto wysylalam mocz do analizy bo coś na pasku wykrywalo. Pod koniec ciazy myslalam że Sącza mi się wody Ale zrobili wymaz I grzybica... dali tabletke dopochwowo I krem.. Nie zbadali ponownie I się nabawił grzybica piersi, bo cora w trakcie porodu złapała i przeniosła na mnie.. przez co slabo przybierala itd.
Teraz chyba będę ich prosiła o porządne wyleczenie lub jeśli się nie uda to wdrożenie leczenia odrazu po porodzie.. bo drugi raz tego nie przeżyje.

Ja w nocy spalam z 12 godz.. mimo to nie byłam wyspana... Ok 17.30 poszlam spac na 2 godz.. coś z porodem związane mi się śniło.

Gratuluję wizytujacym dzisiaj :)
Ale mnie głowa boli.

Tak tu tak samo. Mialam 2 razy badana krew, raz bo wymusilam I raz planowo.
Nie wiem czy tu wgl badają takie cos jak tsh. Ale np. W ostatniej ciazy czesto wysylalam mocz do analizy bo coś na pasku wykrywalo. Pod koniec ciazy myslalam że Sącza mi się wody Ale zrobili wymaz I grzybica... dali tabletke dopochwowo I krem.. Nie zbadali ponownie I się nabawił grzybica piersi, bo cora w trakcie porodu złapała i przeniosła na mnie.. przez co slabo przybierala itd.
Teraz chyba będę ich prosiła o porządne wyleczenie lub jeśli się nie uda to wdrożenie leczenia odrazu po porodzie.. bo drugi raz tego nie przeżyje.

Ja w nocy spalam z 12 godz.. mimo to nie byłam wyspana... Ok 17.30 poszlam spac na 2 godz.. coś z porodem związane mi się śniło.

Gratuluję wizytujacym dzisiaj :)
Ale mnie głowa boli.
A te paski to Ty sobie kupilas?
Ja to raz spie z 10 godzin a nastepna nie moge spac i sie mecze 😒

Nie wiem juz co robic. Ciagle mnie strasznie piecze w miejscu oddawania moczu. Juz nawet nie tylko przy siusianiu do tego parcie na mocz a ide i kilka kropelek tylko. Mocz w normie, zapalenia nie ma, antybiotyk wczoraj skonczylam...nie sadze ze to od pochwy zwlaszcza ze juz zaczelam leczenie...naprawde ciezko to wytrzymac uczucie okropne...co to moze byc 😭😭😭 lekarze nie wiedza, 3 ginekologow bylo jak mnie badano ostatnio w szpitalu i wszystko pięknie a uczucie jak przy zapaleniu pecherza...mozliwe zeby macica tak napierała?
Ja tak miałam w życiu dwa razy. Nic z posiewów nie wychodziło. I dwa razy pomógł Monural jak ręka odjął.

reklama
Nie, na każdej wizycie jak już jakieś są, mam przynieść mocz, lub przy usg dają mi kubeczek I sprawdzają.

Ja to w nocy się budzę siku, denerwuje mnie to bo w dzien tak często nie sikam co w nocy :/
Aha no masz racje, tak chyba w pierwszej ciazy mialam. Pytalam, bo widzialam na Amazonie, ze sprzedaja takie rozne zestawy paskow.

Do góry