reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
Przyszedł garniturek dla Danielka - normalnie cudo, jak nowy! ani nie widać, by był kiedykolwiek ubierany!
A mój szkrab leży na macie i się rechocze, krzyczy na pszczołę, normalnie się kładę ze śmiechu :-D:-D:-D

Kurna dziś nie mam siły was nawet poczytać bo jestem taka zdechła:no:
Od wczoraj gardło mam całe zawalone..dziś doszedł katar..w nocy na pewno miałam gorączkę bo pociłam się jak świnka:-D
Więc rano pozbyłam się córki:zawstydzona/y: Maż przed pracą zabrał ją do dziadków..wyrodna matka ze mnie:no:

Czytałam was cały czas ale na pisanie brakowało czasu bo mały kryzys mamy w domy:no:
Tak chwaliłam Hanię że jest taka dzielna i kocha braciszka ale w końcu problemy przyszły:no:
Na szczęście Tomka dalej uwielbia i mogę ich spokojnie zostawić w jednym pokoju jak coś robię np w kuchni.....chodzi o jej spanie
Tak jak nigdy nie miałam problemów z jej usypianiem...po prostu odkładałam ją do łóżeczka..buzi na dobranoc i zasypiała....tak teraz zaczął się wrzask nie z tej ziemi..no i przy okazji obudzony Tomek:no:
Nagle chce lulu, kupę, nawet paznokcie chce obcinać:szok::-D i najgorsze że chce znów spać z nami w łóżku:no:
Chyba to wszystko przez to że widzi jak wieczorem co chwilę chodzę do Tomka bo płacze....rano często już mału ląduje w naszym łózku:no:
Na szczęście jesteśmy na dobrej drodze:-D
Staram się poświęcać jej jak najwięcej czasu..wieczorem wiecznie tulimy się w jej łóżeczku i staram się jej tłumaczyć że jestem w pokoju obok jak juz wychodzę:tak:

A z Tomkiem jesteśmy na etapie nauki zasypiania przy cycu i potem do łóżeczka..a nie zasypianie w bujaczku:no:
Coraz lepiej nam to idzie:-)

Doczytam was wieczorem bo idę pod kołderkę bo znów jakieś dreszcze mnie łapią:wściekła/y:

ja wczoraj kupiłąm "twoje dziecko" (namiętnie kupuję gazety dla mam) i jest tej gazecie dodatek o rozszerzaniu diety, włącznie z przepisami na domowe obiadki stosowne do wieku-bardzo fajne i łatwo przedstawione:)))
jest jeszcze jakaś maniaczka takich gazet???
ja,ja,ja :-d

A z Tomkiem jesteśmy na etapie nauki zasypiania przy cycu i potem do łóżeczka..a nie zasypianie w bujaczku:no:

Echhhh moja zaś zasypia tylko przy cycu- co mnie strasznie męczy, gdyż trwa to nawet 1,5 godziny. Za to na leżaczku nie zaśnie sama za nic w świecie.

o zdecydowanie ja :) tej jeszcze nie kupiłam ale mam gazete M jak mama, i Dziecko:) ta druga szczerze polecam :) jest tam fajny dodatek "wychowanie bez porażek". a w tej co kupiłas sa jakies ciekawe artykuły ?
Ja mam masę gazetek po Antosiu i teraz nie kupuje już bo te artykuły się powtarzają, dosłownie to samo piszą, różnią sie gazetki reklamami;-)
czesc dziewczyny:)
nie zagladalam pare dni bo poprostu sily nie mialam taka grypa mnie zlapala ze z lozka ledwo wstawalam!!! na szczescie juz dzis jest lepiej i temp juz nie ma:) Maly wczoraj rano mial stan podgoraczkowy i jestem szczesliwa ze mu przeszlo bo balam sie ze zarazilam maluszka. ale jest wszystko ok:)
co do ukladania glowki n jedna str to Antoś tez tak robi ale podkladam mu maskotke zeby nie mogl na ta str jej odwrocic mam nadzieje ze to pomoze. a o co chodzi z tym podkladaniem pieluchy,jak to zrobic normalnie podlozyc czy jest jakis specjalny sposob??
acha Antos jeszcze nie dostal zadnego szczepienia bo naj[ierw te chrostki mu wyszly a potem w dzien szczepienia dostal mega rozwolnienie ktore trwalo od piatku do wtorku! teraz mamy jechac sie szczepic w poniedzialek,ciekawe co tym razem wymysli moj aniolek zeby nie byc szczepionym...:)
Ojej, trzymajcie się!!
Od wczoraj gardło mam całe zawalone..dziś doszedł katar..w nocy na pewno miałam gorączkę bo pociłam się jak świnka:-D
Więc rano pozbyłam się córki:zawstydzona/y: Maż przed pracą zabrał ją do dziadków..wyrodna matka ze mnie:no:

Czytałam was cały czas ale na pisanie brakowało czasu bo mały kryzys mamy w domy:no:
Tak chwaliłam Hanię że jest taka dzielna i kocha braciszka ale w końcu problemy przyszły:no:
Na szczęście Tomka dalej uwielbia i mogę ich spokojnie zostawić w jednym pokoju jak coś robię np w kuchni.....chodzi o jej spanie
Tak jak nigdy nie miałam problemów z jej usypianiem...po prostu odkładałam ją do łóżeczka..buzi na dobranoc i zasypiała....tak teraz zaczął się wrzask nie z tej ziemi..no i przy okazji obudzony Tomek:no:
Nagle chce lulu, kupę, nawet paznokcie chce obcinać:szok::-D i najgorsze że chce znów spać z nami w łóżku:no:
Chyba to wszystko przez to że widzi jak wieczorem co chwilę chodzę do Tomka bo płacze....rano często już mału ląduje w naszym łózku:no:
Staram się poświęcać jej jak najwięcej czasu..wieczorem wiecznie tulimy się w jej łóżeczku i staram się jej tłumaczyć że jestem w pokoju obok jak juz wychodzę:tak:

Doczytam was wieczorem bo idę pod kołderkę bo znów jakieś dreszcze mnie łapią:wściekła/y:
Bidula!!!Ale Hania jeszcze malutka jest i chyba to jest przyczyną, mam nadzieje, ze jej szybko przejdzie;-)

Echhhh moja zaś zasypia tylko przy cycu- co mnie strasznie męczy, gdyż trwa to nawet 1,5 godziny. Za to na leżaczku nie zaśnie sama za nic w świecie.

Mój zaśnie tylko położony hehe
A mój synuś ma gdzieś moje zmartwienie i gdy posadziłąm go w bujaczku(opatulonego) to bawi się i bawi, gada do lusterka w kształcie żółwika:)

Mój gada tylko do LUDZI zabawki owszem bawią go, ale rozmawia tylko z czlowiekami :-D

Bidulko :-( Trzymaj się

Czesc w koncu naulczylam sie dodawac zdjecia dobrze haha mąż mnie poduczyl hihihi ;)

no ja dzis nie mam czasu ponadrabiac was :(
jakos tak ..... ogarniam i jeszcze siebie musze ogarnac ;) po na zakupy idziemy .... wyciagnelismy tatuska po pracy mamy isc jakies ubranko kupic albo zabawke z okazji tego ze maly dzis
skonczyl 3 miesiace :-):-):-)

pamietam jak w 1 m czekalam na dzisiedszy dzien a to wszystko przez kolki...

A kolki w sumie juz zniknely jakies 2 tyg temu ale jeszcze czasami sa.... tzn baczki ida z bólem ale ida :D:D:D:D

uzupelnilam watek lista mam grudniowych :)

i zajrze jeszcze na inne wątki :)

reklama
Przeczytalam tylko cos ze palulus maly cos chory oby to nic powaznego
!!! trzymam kciuki !!!

moj bratanek tez osttanio go goraczka zlapala ponad 38 a ma prawie 5 m a potem mu spadla az do 34 juz babcia jest pediatra i powiedziala ze moze zapasci dostac jak taki skok normanie caly zimny a lało sie z niego ... biedaczek :(

ale juz lepiej jest...

aga o i Ty ... no trzymaj sie

ja zawsze tez choruje jak jest przejscie zimy na wiosne.... moj organizm nie toleruje przesilen

Do góry