reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

ja znow naladowalam kremy na syrki, pozawijalam folia sniadaniowa i zalozylam skarpetki. Teraz siedze z tymi "kondonami" :) i popijam kawke.
Standardowo nic mi sie nie chce a musze jeszcze poodkurzac. Max spi (chyba odsypia nocke).

Czy wy tez odkurzacie codziennie zy tylko ja mam takiego hopla? moze nie hopla tylko brudasy ze mna mieszkaja!
ja mam płytki i panele, ale dziennie zamiatam, co parę dni myję podłogi, zależy w jakim sa stanie:) ale dziennie ogarniam dom:p mamy 2 psy i J tez balagani.

reklama
KAAAAWYYYY mi sie chce!
Pada i pada.

A my dzisiaj mamy z moim M randke :)
Idziemy sobie do restauracji za rogiem.
Polozymy Maxa spac i moj Erni posiedzi z nim. Wrocimy okolo 22, 23 wiec Max nie powinien sie do tej pory obodzic. A jak sie obodzi to Erni mu da smoka. Jesli mialby jakies problemy to zadzwoni i za 10 minut bedziemy w domu.
I to są plusy posiadania dzieci z tak dużą różnica wieku
zazdroszczę i romantycznego wieczoru zyczę

Lolek też tak robi od wczoraj! :) Wygląda jak babcia bez sztucznej szczeki jak to robi, heheheh:D

a ciumka ci smoka? jak nie to podaj mu oduczy sie raz dwa a jesli nie ciumka smoka to sam sie oduczy choc dluzej to potrwa i fakt komicznie to wyglada.. julka tez tak robila jak byla mniejsza.. jak zgubila smoka przez sen to ciagnela dolna warge ahahhaa

a my wlasnie wrocilismy z mega spaceru !! park wiosna jest wspanialy !! a jak zacznie jeszcze wszystko sie zazieleniac to juz bedzie odlot !!
narobilam kope zdjec :) ech ile ja mam radochy z tym aparatem :) no i w rowniuskie 2 miesiace zrobilam rowniusko 8GB zdjec !! w sztukach tego jest troche ponad 3500 :)

cos sie tu dzialo ?? bo ciezko mi sie cofac i czytac ... zaraz maluszka wstanie i musze sie nia zajac :)

Sliczne:tak:mi sie podoba 1899 i 1875:tak:

Walczę z małą i staram się karmić na siedząco, ale co jakiś cczas i tak musze wstać bo inaczej nie chce jesc. Zaczelam sie nawet zastanawiac czy ona w ogole jest glodna jesli wymaga chodzenia bo widze ze ona po prostu patrzy co sie dzieje wokolo.

Mój dzisiejszy sukces: udało mi sie małą odłożyc do łóżeczka i spała 30 minut! :-)

Może w koncu uda mi sie zapanować nad własnym dzieckiem ;-)

Miałam nie nadrabiać, ale widze, że wszyscy odwołują sie do sprawy Ani wiec ciekawość wzieła góre i musiałam przeczytać te 40 stron do tyłu.
Miałam tez nie nie komentować bo widzę, że juz wszyscy chyba wypowiedzieli sie w tej sprawie. Jednak chciałam tylko napisać, aby Ania bez względu na co zrobi nie zamykała sie w sobie. Tez miałam znajomą, która ciągle probowala odejsc od swojego meza ktory ja bił i wiecznie jej to nie wychodzilo bo wracała do niego. W koncu przestala przyznawac sie do tego ze jest bita mimo iż było niekiedy widac siniaki. Jak chciala od niego odejsc na prawde to nie wiedziala do kogo sie zwrocic bo przeciez wszystkim mowila jak to jest wspaniale, az w koncu bylo tak zle ze musiala wezwac policje i wtedy dopiero od niego odeszla. Nie jest z nim juz od kilku lat, a jednak to co przezyła na zawsze odbilo sie na jej psychice.
Życzę ci Aniu dużo wytrwałości bo tego bedziesz potrzebowała, i pamietaj że Maja jest najważniejsza i że lepiej jak bedzie wychowywac się tylko z tobą, ale w otoczneiu miłości i radości niż z toba i mężę w strachu i poczuciu bycia ofiarą.

Ja polecam ci nosidelko:tak:dzis przyszlo moje i tez odbebnilam probe karmienia w nim:tak:wieczorej wstawie fotke to sama zobaczysz;-)
ja wystawiłam swoją na allegro, ale jak narazie dupa, bo nikt nie jest chętny ja kupic..;/

Teraz to kazda chce isc do slubu w nowej:tak:a ceny sa teraz bardzo fajne wiec sie nie opyla kupic uzywanej:no:ja np bym nie kupila skoro za 1ooo idzie juz kupic naprawde cos pieknego:tak:

KAAAAWYYYY mi sie chce!
Pada i pada.

A my dzisiaj mamy z moim M randke :)
Idziemy sobie do restauracji za rogiem.
Polozymy Maxa spac i moj Erni posiedzi z nim. Wrocimy okolo 22, 23 wiec Max nie powinien sie do tej pory obodzic. A jak sie obodzi to Erni mu da smoka. Jesli mialby jakies problemy to zadzwoni i za 10 minut bedziemy w domu.

Ale fajnie:-)

My wlasnie wychodzimy na 2 spacerek;-)

Hej laseczki probowal;am nadrobic ale wszystkiego nie dalam rady.
Aniuuu kochana moim zdaniem podjelas sluszna decyzje teraz bedzie juz tylko lepiej zobaczysz!!!!!!!!!!!
U nas wszystko ok chrzciny byly super tylko te przygotowania mnie dobily hehe za duzo sobie wymyslilam gotowania i sie ledwo wyrobilam no i polowa zostala jak zawsze ale jakos dalam rade:). Maluch przespal cala msze i chrzcin ktore byly po niej nawet oka nie otworzyl w domku tez byl grzeczniutki smial sie gadal a jak go do lozeczka odkladalam to sie bawil na maxa dlugo pod karuzelka chyba wolal to niz przekladanie z reki do reki od babci do babci:) NO i maly od jakiegos tygodnia zasypia zupelnie sam najpierw bylo lulanie godzinne na rekach potem lulanie godzinne w lozeczku pozniej mu szumialam i glaskalam i z dnia na dzien coraz mniej i mniej a teraz odkladam do lozeczka i to w dodatku na gorze bo sie przetransportowalismy juz i on zasypia zupelnie sam nawet jak nie spi to sobie lezy az zasnie normalnie zyc nie umierac i budzi sie tylko raz w nocy dumna jestem z siebie ze go nauczylam tego zasypiania bo pierwszy miesiac to jakis hardcore byl ale mu nie uleglam:) Poza tym wszystko u nas po staremu robimy teraz balkon T maluje jakies plotki i bedzie je montowal zeby troche odgrodzic i zrobic oaze spokoju na grilka ja sie z malym bawie zaraz lece na spacer bo pogoda cudna;)

Fajnie, że chrzciny udane :) Mój nie przespalby swoich :-D za dużo by go ominęło :-D

i sie wkurzam bo na gadu wejsc nie moge hehe:dry:

luuuuzna a no jakos misiem sie dzis wiecej zajmowalam w koncu i dopiero teraz do was zajrzalam ;)

Aszz Tyyyy :-D Daj mi swoje gg...

Nie no i przypaliłam cebulke do sosu :confused:
Chyba mąż mi zablokuje strone BB ;) hehehe

wiem ze nie jestem sama hehe nie jedna juz rozgotowala cos czy przypaliła ehhh to BB hehe :-D

No najlepiej na nas zwalić! No wiesz :-D Potem mąż Twój na nas zrobi wirtualny atak!

jak dla mnie to 1914 chyba ze zle dopasowalam nr:)
Sliczne:tak:mi sie podoba 1899 i 1875:tak:

Wszystkie są boskie...mi się te z dekoltami podobają...ehhh

Wrócilismy z dwugodzinnego spacerku i mały śpi...czas na relaks, bo mi nogi odpadają ;-)

A my po obiadku, dziś były bitki, ziemniaczki i buraczki:) Auto od Szanownego wymyliśmy, Mała wówczas werandowała sobie a potem babcia ją porwała na spacer i jeszcze ich nie ma:) W planach mam umycie okien na poddaszu;)

reklama
a ciumka ci smoka? jak nie to podaj mu oduczy sie raz dwa a jesli nie ciumka smoka to sam sie oduczy choc dluzej to potrwa i fakt komicznie to wyglada.. julka tez tak robila jak byla mniejsza.. jak zgubila smoka przez sen to ciagnela dolna warge ahahhaa
Nie, on smoka nie znosi :( Ale może dlatego, że wisiał wczoraj prawie cały dzień przy cycu ( chyba znow jakiś skok większy rozwojowy zalicza, bo dziś też tak ma, ciągle je!) a potem jak wyszliśmy na hot-dogi i do smyka kupić coś fajnego to cyca juz nie mial wiec ssał wargę:)

Teraz to kazda chce isc do slubu w nowej:tak:a ceny sa teraz bardzo fajne wiec sie nie opyla kupic uzywanej:no:ja np bym nie kupila skoro za 1ooo idzie juz kupic naprawde cos pieknego:tak:

No, ja szyłam swoją na zamówienie (nie znoszę chodzić i przymierzać, a miałam swoją wizję, więc poszłam do poleconego zakładu gdzie szyją) i bez dodatków chyba mnie coś ponad 1500 wyniosła :) Potem robiliśmy sesję zdjęciową w bałtyku i leży na strychu jeszcze z kryształkami soli i piaskiem wszędzie ;)))) Tak na pamiątkę, bo nie opłaca się w ogóle sprzedawać. Musiałabym ją np za 300 zł puscic zeby poszła, a za 300 zł to szkoda w sumie :)

No i tak w ogóle mam problem. Bo wczoraj wszystkie rzeczy 68 poszły do wora jako za małe (już przez głowę się ich nie dało przełożyć), ale 74 są za duże :-( Body to jeszcze luzik, ale spodnie za duże to dziwnie wyglądają. I teraz w takim "bezrozmiarze" bedziemy pewnie z miesiąc tkwić zanim się trochę nie podtyje maluch:(

Ostatnia edycja:
Do góry