reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

No i ja sie doczekalam kłotni ,Jakos mojego dzisiaj ponioslo !!!! I do konca nie kumam o co mu chodzilo ahhahah ,najpierw powiedzial ze se wmawiam rozne rzeczy i dlatego czuje sie zle - bylo mi dzisiaj jakos niedobrze! Wiec powiedzialam ze no pewnie a dwa dni z rzedu przywalilam se w nos aby mi krew leciala ...a pozniej zaczol gadac ze piore ,prasuje ,skladam i komody zapelniam jak mam jeszcze czas i sie nie szanuje to mam ,a na koniec dodal ze siedze z kompem i nic nie robie !!! Bozeeeeee i wez wyczuj o co mu chodzilo jedno drugiemu zaprzecza ahhaha !
Powiedzialm zeby mnie nie wkurzal to sie dobrze czuc bede i pewnie krew tez mi nie bedzie leciec jak mi cisnienia nie bedzie podnosil a dzis za wiele nie zrobilam wiec sie nie zmeczylam i niech spada ,a na necie bede siedziec bo lubie ot co ! NO i sie uniosl hahah ze fajnie ze ,mu powiedzialam ze go wkurzam i ze wszytko przez niego !!! Bozeeeeeee ma chlop cos z glowa i tyle !
Polozyl swoj telefon w kuchni i poszedl niewiem gdzie ahhahaha !! Z tym telefonem to ze niby jest poza zasiegiem co bym nie dzwonila do niego - wiec go zostawil zeby miec spokoj - tylko ze mi juz przeszlo dzonienie do niego jak wyjdzie po klotni tak robilam na poczatku malzenstwa hahahah !!!

Jeszcze sie nie nauczyl ze ja moge dni ciszy ciagnac dlugooooo ???? Nie bedzie mi tu fochowal ,to ja ciezarna jestem nie !!! Jak wroci - bo wiem ze wroci ahahahah ma ciche dni murowane ! OOOOO ! Ja fochem zapodaje teraz ! :-D

Tylko ze u nas kłotnie wygladaja jak hymmm dyskusje ,bez obrazania sie na wzajem ,,podniesionych glosow itp ....jakos wyroslismy z tego ...

Ot taka dyskujsa zakonczona nerwem ! :cool2:

reklama
Witam, jestem po wizycie u gina.

wieści nie najlepsze bo pierwsze objawy gestozy mam:-( muszę jak najwięcej leżeć:-(
Dzidzia jest wg usg o tydzień mniejsza ale gina kazał się trzymać terminu z miesiączki bo masa urodzeniowa może być mniejsza. Antos urodził się z wagą 3100 więc możliwe że i to dziecko duże nie będzie.
Marta obserwuj czy nie puchniesz ! Ale pewnie wiesz o co chodzi i co masz robic !

a mnie dzis udupili z internetem bo jakis pacan "przeciol kabel" no i nic nie wiem co sie tu dzieje a nawet nie mam czasu nadrabiac bo ide z mezulkiem naprawiac moj woz !!

No i ja sie doczekalam kłotni ,Jakos mojego dzisiaj ponioslo !!!! I do konca nie kumam o co mu chodzilo ahhahah ,najpierw powiedzial ze se wmawiam rozne rzeczy i dlatego czuje sie zle - bylo mi dzisiaj jakos niedobrze! Wiec powiedzialam ze no pewnie a dwa dni z rzedu przywalilam se w nos aby mi krew leciala ...a pozniej zaczol gadac ze piore ,prasuje ,skladam i komody zapelniam jak mam jeszcze czas i sie nie szanuje to mam ,a na koniec dodal ze siedze z kompem i nic nie robie !!! Bozeeeeee i wez wyczuj o co mu chodzilo jedno drugiemu zaprzecza ahhaha !
Powiedzialm zeby mnie nie wkurzal to sie dobrze czuc bede i pewnie krew tez mi nie bedzie leciec jak mi cisnienia nie bedzie podnosil a dzis za wiele nie zrobilam wiec sie nie zmeczylam i niech spada ,a na necie bede siedziec bo lubie ot co ! NO i sie uniosl hahah ze fajnie ze ,mu powiedzialam ze go wkurzam i ze wszytko przez niego !!! Bozeeeeeee ma chlop cos z glowa i tyle !
Polozyl swoj telefon w kuchni i poszedl niewiem gdzie ahhahaha !! Z tym telefonem to ze niby jest poza zasiegiem co bym nie dzwonila do niego - wiec go zostawil zeby miec spokoj - tylko ze mi juz przeszlo dzonienie do niego jak wyjdzie po klotni tak robilam na poczatku malzenstwa hahahah !!!

Jeszcze sie nie nauczyl ze ja moge dni ciszy ciagnac dlugooooo ???? Nie bedzie mi tu fochowal ,to ja ciezarna jestem nie !!! Jak wroci - bo wiem ze wroci ahahahah ma ciche dni murowane ! OOOOO ! Ja fochem zapodaje teraz ! :-D

Tylko ze u nas kłotnie wygladaja jak hymmm dyskusje ,bez obrazania sie na wzajem ,,podniesionych glosow itp ....jakos wyroslismy z tego ...

Ot taka dyskujsa zakonczona nerwem ! :cool2:

no i Ciebie dopadło :laugh2:
mój po wczorajszej kłótni do rany przyłóż. zobaczymy czy się bardzo zgada jak mu powiem, że jutro, skoro ma dzień wolny, kapie psa i odkurza :laugh2:

cześć koleżanki!
odzyskuję stabilny chód, na szczęście mija już to cholerstwo. tylko ciekawe kiedy znowu mnie złapie!
Rozalka zaliczyła dziś pierwszy dzień w przedszkolu! zadowolona bardzo, zobaczymy jak będzie dalej.
Ja małe zakupy poczyniłam dzisiaj dla dziewczynek moich. muszę się ukrywać bo wszyscy uważają, że to za wcześnie i denerwują mnie gadaniną!

akozka, nie denerwuj się, może to przez inny aparat, albo po prostu Misia taką ma urodę.

marta, jakie te objawy masz, białkomocz, puchniesz, masz wysokie ciśnienie?

ja się z moim R nie kłócę,kiedyś to walczyłam na całego najlepiej bez powodu a teraz szkoda mi na to energii :-) bywa okropnie wkurzający, ale nauczyłam się ignorować zaczepki, czy jakieś pretensje do mnie i jest ok. poza tym prowadzę "politykę miłości" więc nawet jeśli to ja coś przeskrobię to szybko mi wybacza :-) polecam.

Hej kobitki,

Ja jak zwykle nadrabiam zaleglosci, chyba juz taki moj los:-D

Mam pytanie czy któraś nosi soczewki kontaktowe? Bo chciałabym wiedzieć jak się w ciąży sprawdzają. Nie nosiłabym ich często, tylko na wykłady bo czasem jak za daleko siedzę to nie dowidzę (krótkowzroczność), a okularków nie lubię, toleruję jedynie w samochodzie jak mam prowadzić (na razie w L hehe).

Ja nosze soczewki i to te 30 dni i nocy, wiec mam je na oczach caly czas i nie narzekam, sprawdzaja sie tak samo dobrze jak przed ciaza:-)

My slub bralismy w lutym 8 lat temu :szok:! NO i ja juz bylam z brzuszkiem ! A najlepsze jest z tego ze mialam welon dlugi ze az mi dzieci go niosly - ot dziewica ahhahaha .
Mloda z brzuchem i welonem ze sie 3 razy mozna owinac ahhahaha ! Ale tak mi sie marzylo i tak zrobilam !

Teraz dziewicy to ze swieca szukac:-p
Najwazniejsze to spelniac swoje marzenia:tak:

Rozalka zapytała dzisiaj czy wkońcu zakochałam się w Tatusiu i dlatego będzie moim mężem

później stwierdziła, że to bardzo dobrze bo ona Remisia kocha i nie widzi przeszkód żebyśmy dwie go kochały.

Ubostwiam Toja corcie:-D

P.S dobrze, ze przeszkod nie widzi, bo gorzej jakby nie chciala sie podzielic:-p

Ja Wam powiem.. co moje kochanie wymyśliło..
otóż zaproponował mi ślub cywilny.. taki jak sobie kiedyś wymarzyliśmy.. tylko MY i świadkowie.. ; )
w przyszłym tyg śmigamy do USC ;D

Gratuluje:happy:

zanim was nadrobie to napisze ze z moja mala jest wszystko w najlepszym porzadku :) ulozona jest pionowo ale glowka do gory /siedzi sobie na mamusiowym pecherzu co tez dobitnie mamusia odczuwa/ ma idealnie kobiece proporcje czyli mala glowke a dlugie nogi rozbierznosc wychodzi prawie 2 tyg w dlugosci kosci udowej a wielkosci glowki ale ponoc tak bywa u dziewczynek - dlugonogich /to po tatusiu/
waga na 2+ ... ale ponoc to dopiero poczatek :)
cisnienie jak zwykle w domu 130/70 u lekarza 148/80 :) ale powiedzial ze to w domu jest bardziej miarodajne :D
cukier tez w normie bo po posilku mialam dzis u mamy 82 :)
szyjka mocna i dluga ... nie sugerujaca jakichkolwiek zmian :)
zalecenia - odpoczywac poki moge bo jak bedzie dziecko to mi sie skonczy :D i do zobaczenia za 3 tygodnie :D

a byla dzis ze mna moja przyjaciolka niby ot tak bo 2 lata uz u ginekologa nie byla i pinda wyszla z karta ciazy !!! sie nawet nie pochwalila !! ale powiedziala ze chce sie upewnic :D fajniusio moja niunia bedzie miala rowiesnika/rowiesniczke :)

Mea super, ze z malutka wszystko dobrze!:tak: A i swietna niespodzianka, bedziesz miala towarzystwo drugiej mamusi;-)

Witam dziewczynki.
Ale dlugo mnie nie bylo. Nie zaluje jednak bo wygrzalam dupke za wszystkie czasy :). Naladowalam akumulatorki i do nastepnego lata powinno mi wystarczyc.
Nawet nie staram sie nadrabiac zaleglosci. To chyba niemozliwe wyczytac to co napisalayscie przez ostatnie 2 tyg.
Mam nadzieje ,ze u wszystkich wszystko ok. Wszyscy w komplecie i szczesliwie rosna? :).
U mnie zadnych wiekszych zmian nie ma. Brzuszek rosnie, wszystkie wyniki w normie tylko ta cholerna anemia. Biore zelazo garsciami a i tak hemoglobina pozostaje na poziomie 10 przy minimalnej normie 12. No ale juz taki moj urok. Najwazniejsze ,ze mi energii nie brakuje co sie czesto przy anemii zdarza.
Bylam na usg i niestety zobaczylam wielkie NIC :). Moj Max siedzi w tym moim brzuchu na czworaka jak jakis piesek. Kopie mnie po pecherzu i wypycha glowe . Buzki nie pokazal, nie odwrocil sie wiec nie bylo szans na 3d, nawet raczki pod siebie schowal. :(. No - ale jak mu tak wygodnie to niech siedzi.

Skurcze b-h mam dosc czesto ale podobno 10 na dobe to norma. Denerwuja mnie strasznie choc nie bola i nie sa regularne. Tez tak macie?
Wkleje jakies fotki mojego brzuszka do albumu. Tylko brzuszka bo z usg nici wyszly. Nawet lekarka nie wziela pieniazkow bo nie bylo co nagrywac ani ogladac. Kregoslupek i zebra tylko. No iserducho wali jak trza.

emwu super, ze juz jestes!:-)

witam wpadłam się przywitać napisalam do opiekunki grudniowych mam jak mozna do was dolączyć ale bez odpowiedzi chyba dzis przyszła mama bardzo zajeta jeszcze zbytnio nie wiem jak tu sie poruszac po forum ale to pewnie kwestia czasu z góry dziekuje za miłe przyjecie choc pewnie latwo nie bedzie bo wy sie juz tu pewnie troche znacie pozdr.:-)

Witamz w nasyzm gronie:tak:

YouTube - Evian Roller Babies international version

zobaczcie sobie to hahahaha :D pożyczyłam od koleżanek chyba wrześniówek :D

Dobre:-D

Po stu latach nieobecności wracam! HA! Pewnie nawet nie zauważyłyście,że mnie nie było... :p :-D Jakoś się uzależniłam od tego forum.... Nie myślę nawet o nadrabianiu zaległości po takiej nieobecności! W każdym razie - wracam, mam nadzieję, że na stałe.I witam wsyztskie nowe Mamule grudniowe!! :tak:

U mnie z nowości skurcze :baffled: Ale pewnie te przygotowujące, chociaż się przestarszyłam. Za wysoka glukoza, poza tym mój Dzidź jest kluskiem, udko prawie 5cm, głowka prawie 6 :) Ojoj, może jednka poczytam co tam u Was :)):-) Buziaki dla wsyztskich!

Witamz i jasne, ye pamietamz, sie nawet stesknilzsmz bardyo:cool2:

reklama
inna nazwa to zatrucie ciążowe.
O kurcze:-:)-( Ale musi być dobrze, nie ma co tamto. Cholera wiecie ja im jestem w późniejszej fazie ciąży tym bardziej się boję. Gdzie jest ta granica gdzie na prawdę można odetchnąć i wiedzieć, że nic nie grozi? Pewnie po porodzie i to nie od razu. Potem są inne problemy, mamusie nasłu****ą oddechu dzieci, itp.

Do góry