Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
ja też w poniedziałek do gina a usg cholera wie kiedy-zakładając,że do poniedziałku nie urodzę![]()

to ja już wiem co to jest bo moja mama takie coś robiła-pychotka!Tak, mięsko mielone:-) Kartacze to w sumie mazurska regionalna potrawa jest, ale pychotka!!!! Wrzucę przepis na watek gotowania![]()
ja też bym chciała,żeby posiedziała ale strasznie ciulowo się czuję od dwóch dni:-(Nawet tak nie pisz. Lenka ma jeszcze poczekać!!!![]()
zapiekanka z ryzem i jabłkami jest super-miałam w tamtym tygodniu albo na początku tego-nie pamiętamZjadlam wlansie drugie sniadanko ! a co ! Nie bede sie przejmowac waga bo nic bym nie jadla hahahha ! Jestem glodna to bede jadla i tyle !
Wczoraj zapiekalam ryz z jablkami mniam !!!!!!!!!!! Dzis pozarlam juz w miseczki !Przepyszne! Tylko chyba troche za duzo cynamonu zapodalam !ale co tam ;-)
Dzisiaj maz zazyczyl sobie zupke flaczki ,wsio naszykowal mi juz co bym za dlugo nie stala w kuchni ,zrobil wieczorem mielone i naczyscil ziemniaczki ,wiec mi zostalo tylko wstawci zupke na gaz i czekac az sie zagatuje ,no i zrobic sos do kotletow ,wstawic ziemniaczki na gaz i otworzyc ogorki kiszone ahhahaha ! Nie przemecze sie zbytnio !![]()

zapiekanka z ryzem i jabłkami jest super-miałam w tamtym tygodniu albo na początku tego-nie pamiętam![]()

mogę prosić o przepis??Ja robię zapiekankę z jabłkami i makaronem, doadję jeszcze twarożek, tez pychotka![]()

wika na trzeciej stronie grudniowego forum jest jak wkleic suwaczek tam tez masz jak wkleic zdjecie krok po kroku
wika tak chodzi o listę rzeczy do szpitala na lubartowskiej. Prześlę albo dziś wieczorem albo jutro.
Nic to Kochane zmykam się szykować na wizytę u ginki. Mam nadzieję, że będzie wsio ok. Do napisania!
tgo tak wlasnie jest ze sie towarzystwo wykrusza z uplywem czasu ... dzieci rosna, pojawiaja sie nastepne i kontakty uciekajaja w sumie tez bym chciala sie z wami pospotykac ... ale czy sie uda
moj maz sie smieje ze wyskoczymy na wakacje nad morze to wszystkie beda miec dzieci w podobnym wieku to sie umowimy w jednym miejscu i zrobimy zlot
![]()
Teraz juz wszystkie pewnei przewracaja sie na drugi bok wiec moze nawet uda mi sie posta pod postem zapodac;-)
Dziele sie z wami moja radosna nowina. Bylam dzisiaj na usg 34 tyg i dzidzia ma sie wspaniale. Wymiary idealne jak na ten tydzien ciazy. Z nerkami wszystko dobrze, nie widac zadnych nieparwidlowosci. Plynu owodniowego mam pod dostatkiem (a nie jak starszyla mnie GP malowodzie). Malenstwo wazy juz 2215g (a ja z racji, ze przytylam na chwile obecna 4,5 kg myslalam, ze bedzie malenkie), siedzi juz gleboko glowka w dol, no i potwierdzilo sie, ze bedziemy mieli coreczke. Widzialam na wlasne oczy jej malenka sikulke. Jestem przeszczesliwa, ze wszystko jest dobrze i prosze Boga zeby tak zosalo
Tym radosnym dla mnie akcentem zegnam sie z wami mile panie do jutra.
Aaa mam pytanko. Nie wiem czy juz byla o tym mowa, bo o jedzonku to codziennie cos sie przewija, ale...: Robicie zapasy na "po porodzie"? Mam na mysli jakies pomrozone, popieczone kotleciki, pierozki itp? Ja mialam troszke zrobione po Alku i naprawde to duzy komfort nie myslec co na obiad w pierwszych dniach pologu.
Coś mi net siadł ostatnio ... nie mogłam Was zbyt często podczytywać, jedynie tyle co w pracy a ostatnio miałam sajgon. Dzisiaj czekam na audit i wogóle ehs ... jutro wizyta u gina, ciekawe jak tam maleństwo, już coraz bardziej jestem zmęczona i z chęcią bym walnęła L4 no ale ... właśnie ... macierzyński to już i tak zbyt duże rozstanie z pracą ...
Witam się![]()
Mój mądry mąż w niedzielę mało nam kuchni nie spalił. Zachciało mu się frytek i kotleta, ja poszłam do brata na kawę, a dostaję telefon - kochanie ... trochę nabroiłem ... nie spodziewałam się że aż tak :/ ... wchodzę do kuchni a tam syf ... podłoga cała w oleju, ściana poplamiona, a on mówi : ścianę pomaluję mam odplamiacz i tą farbę co malowaliśmy kuchnię ... ale patrzę na sufit a on czarny !!! M mówi : no trochę ogień poszedł ... całe szczęście że się nie zjarało bo przecież mamy regipsy na ścianach i sufitachehs ... na szczęście pomógł mi posprzątać
okazało się, że zamrożone frytki z lodem wrzucił do rozgrzanego oleju ... oj jak ja się darłam
a potem się śmiałam ... ehs te hormony
ide troszkę poczytać co u Was, jeśli znajdę czas w pracy ... ;( buźka
U mnie tez musowa czerwony barszczyk i uszka !!!!!!!!!!!!!a bialy z kielbaska na wielkanoc !
no i jeszcze oni tam maja lepsze makarony i sosy ... ja jak pojechalam do wloch to przyjechalam z mega iloscia wina, sosow i makaronow !!!
i ten ser parmezanoo :-) ostatnio znowu mamuśka podała :-) na zyczenie zięcia:-)Hej Dziewczynki,
Witam się z rana (oooo już 10) i życzę Wszystkim miłego dzionka.
Troszke podczytałam - super że nasze maluszki ładnie rosną. Ja w poniedziałek ide do gina a na usg nie wiem kiedy. Buuu...
Mea - wrzuć nam cytrynowca i tasiemca na forum to przynajmniej sobie popatrzymy. Jako betalencie ciastowe nawet sie nie odważe zrobić ale popatrze chociaż.
Aaaaaaa, łącze się w bólu z dziewczynami którym rozchodzi się spojenie łonowe. Mnie też dotyczy. W nocy jest masakra - boli i ciężko się nawet na drugi bok przekręcić. No i u mnie dochodzą kolana które po pół godzinie w łóżku tak bolą że świra idzie dostać.
A na obiad - penne z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym.
Pomysł na prezent.
A mąż pali papierosy??? - kup e-papierosa. Mój przestał palić z dnia na dzień i teraz zapodaje sobie e-fajki o smaku/zapachu czokolady i kawy. Uwielbiam te zapachy.
to wyglada mi na pyzy z miesem :-)wyglada to tak![]()
![]()