żabcia_tbg
Maciusowa Mama
Dzięki asienka :-) To już się nie będę przejmować i wkręcać sobie głupot.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Wiem co czujesz! Przeżywałam dokładnie to samo co Ty! Chodziłam niewyspana, bolał mnie kręgosłup, a Amela spała tylko na rękach. Właściwie cały dzień chodziłam w szlafroku, bo nawet nie mogłam się ubrać. Byłam u pediatry nawet, bo myślałam że coś jest nie tak z małą, kolki, a może coś ją boli innego, i co usłyszałam : "kto tu kogo wychowuje, dziecko Panią, czy Pani dziecko?" Wyszłam wkurzona, ale po kilku dniach miałam dość i poczytałam poradnik "Język niemowląt". Myślałam, że nie zadziała, a tu psikus, bo Amela załapała i do tej pory śpi w łóżeczku.:-) Spróbuj może się uda, nie masz nic do stracenia, a jeśli twój szkrab załapie takie zasypianie, to ulga na maxa. :-) Po kąpaniu karmienie, później wyciszanie maleństwa, czyli u mamy na rączkach, można śpiewać, lulać, opowiadać bajki. Później odkładamy dzidziusia do łóżeczka, jak jeszcze nie śpi, żeby miał świadomość, że tam będzie zasypiał i jak się obudzi, to żeby nie był w szoku gdzie jest. Głaszczemy po czole, mówimy że pora spać, można dać smoczek. Odchodzimy, oczywiście odrazu będzie protest i krzyk, więc szybko wróć żeby zobaczył że jesteś w poblżu. Znowu pogłaszcz, ucałuj, ale nie wyciągaj z łózeczka! Jak odejdziesz, to pewnie znowu zacznie płakać, wróc po minutce i znowu ucałuj. I tak w kóko!!! :-) Za pierwszym razem nawet nie zliczyłam ile razy się wracałam do Amelii, było to mega trudne, ale wytrzymałam i teraz odkładam małą spać do łóżeczka, wycałuję, dam smoczusia i wychodzę. Mała gada sama do siebie, fika, aż w końcu się zmęczy i sama zasypia. Jak ma trudniejsze dni to muszę do niej kilka razy przyjść, bo smoczek wypadnie, albo chce mnie zobaczyć i odrazu jej lepiej, a czasami muszę ją dłużej poprzytulać i dopiero położyć do łóżeczka :-) Powodzenia!Dzisiaj Amelcik nie przespała całej nocy,ale tylko raz się obudziła na karmienie, chyba już pomalutku się reguluje i za jakiś czas będzie przesypiać całe nocki. Oby, oby... :-)

ale niech by się tak do mnie odezwał czy tak się zachował, ciężko by miał. Dziewczyny mam pytanie czy w wieku naszych maluszków chwytanie bardziej w jedną rączkę zabawek oznacza że będzie np. lewo ręczne dziecko ??
Bo mój Maciuluś łapie zabawki więcej w lewą łapkę i troszkę mnie to przeraża bo u nas nie ma żadnego majkuta.
A to uśmiech od Maciusia dla BB cioteczek :-)
Zobacz załącznik 450860