reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

dorotar biedny Kacperek dobrze że mu się nic nie stało jak spadł z łóżka.

Moje dziecko tak dzisiaj dokazuję że cieszę się że poszedł spać dokucza marudzi sam nie wie co chce normalnie szok ale to może przez ten upał.
Ja zrobiłam 1 pranie a teraz drugie siedzi w pralce a w międzyczasie uprałam Maciusia wózek i suszy się na słoneczku bo zieleń już na nim była tak brudna że wstyd a i tak nie dałam rady ręcznie go doprać sama ale zawsze to coś. Do Okruszkowego wózka prania zagonię K nie będę się sama męczyć nosić dźwigać bo nawet się dobrze do łazienki nie da przedostać bo koła za szerokie przy obu ten dzisiaj niosłam i wymiękam już.

Od soboty mam w planie przyzwyczajanie Maciusia do "dorosłego" łóżka kupiliśmy już łóżko w sobotę dojdzie materac z pościelą i wypełnieniem i przechodzimy na większe a teraźniejszą pościel wypełnienie dostaje braciszek w spadku :-) na razie dla maluszka dokupiłąm tylko 1 zestaw pościeli i tak się zastanawiam czy kupować więcej skoro mam 3 nie zniszczone zestawy po Maciejku.
A muszę się pochwalić że już jestem prawie na finiszu zakupowym tzn. dokupuję jakieś ubranka na car bootach bo nie mogę się oprzeć są tak śliczne :zawstydzona/y::-) No i brakuję pampersów i pierdołek drobnych. Prania cząstka już też porobiona czeka na prasowanie tylko przy upale i Maciejku jakoś nie mogę się za to zabrać.

reklama
O matko ostatnio straszna cisza tutaj, mało piszecie mamuśki.
Była u mnie koleżanka z synkiem, dzieciaki poszalały na dworku u nas, potem na chwile do domu poszliśmy, przed chwilą pojechała, dzieciaki zaraz spać idą.

Zabcia jak masz 3 zestawy pościeli to ja bym juz nie kupowała. Ale to moze dlatego nie lubię zbieractwa. Dla Alanka miałam dwie pościele- jedną zakładałam gdy druga się prała, i dla nas mam tak samo. Wrzucam do pralki, zakładam czystą i tak na zmianę. Jak jedna się zniszczy wyrzucam i kupuję nową.

Aluś szaleje, ja ogladam "Szczęki" piję okocim radler, pycha:)

Mam takie samo podejście jak Sosnowiczanka. Wolę kupić jedną porządną rzecz niż zasypać sie głupotami. Lubię "minimalizm".. Też kupuję coś , zniszczy sie lub znudzi kupuję następne.

Żabcia spokojnie ci starczy. Adaś nie brudził mi sprecjalnie pościeli, bo nawet jak ulewał tomprzykładalam mu pieluszkę tetrową.

Aaś śpi, ja jeszcze posiedzę godzinkę i też sie kładę.. M. Wypił z kolegą 0,5 litra i zaczyna mnie drażnić. Więc wolę iść spać i nie wdawać sie w dyskusje. Buziaki..

Ostatnia edycja:
Cześć.
Dziewczyny zapomniałam wam napisać że po ostatniej wizycie u alergologa p. dr znowu w szoku że Miki 2x chorował od ostatniej wizyty.Szukamy dalej winowajcy tych przeziębień. i tak w sierpniu mamy 3 wizyty. U immunologa potem gastrolog i znowu alergolog a w listopadzie mamy badanie chlorków w pocie. To badanie ma wykluczyć mukowiscydoze, bo szukamy już w tym kierunku:szok:. Boję się ale może coś się wyjaśni.

Wiktoria ma problem z oczami. Jedno oko jej ucieka. Musi do grudnia je wyćwiczyć. Jak się nie uda go skorygować to skierowanie do neurologa a potem to operacja:szok: Obie dziewczyny mają okulary na stałe.

Jutro w nocy wyjeżdżamy, a więc do zobaczenia/do pisania po powrocie;-)

No właśnie też nie chce gromadzić a kupiłam jedną nową żeby nie było że nic nowego maluszek nie będzie mieć tylko po bracie to jeden zestaw za 50 zł kupiłam nowy a resztę będę używać po Maciusiu bo w sumie z nim mi też 2 starczały a jedna może ze 2 razy była założona.

agapa trzymam kciukasy żeby u Mikiego nie wyszło nic poważnego a u Wiki obeszło się bez operacji.

żabciu- jak to nic nowego jak tyle ciuszków kupiłaś dla bobo :) a pościel to sie jeszcze przyda do przedszkola jeśli Maciej pójdzie bo maluchy mają leżakowanie
agapa- ja miałam operacje na oko tuż przed podstawówką, na Stępińskiej
Nastazja- też jestem minimalistką ;)

Wczoraj byłam pierwszy raz z Olo w kinie. U nas w wakacje w wybrane dni puszczają bajki dla dzieci, gratis. Chciałam zostać z Pelaśką i żeby babcia poszła a ona że wolno chodzi więc ja poszłam. Moja blondyna na cały głos w tym kinie A DLACZEGO TU JEST TAK CIEMNO ? ha ha a w ogóle to sie ciut spóźniłyśmy i jak weszłyśmy na sale to zanim wzrok mi sie przyzwyczaił troche postałyśmy przy drzwiach. Sala wypełniona. Nie chciałam komuś na kolana przysiąść ;) a moja córa MAMA MOJE BUTY ŚWIECĄ MOGĘ PODŚWIETLAĆ TOBIE DROGĘ a to takie malutkie diody przy sandałkach. W końcu na chwilę otworzyłam drzwi z powrotem i szybko oblukałam gdzie można tyłek posadzić. Oczywiście prawie wszystkie głowy skierowały sie znów na nas, no trudno ale sie udało. Bajka była coś o tym kocie ze Shreka, za trudna i momentami straszna dla Oli, więc po pół godzinie nastąpiła ewakuacja i poszłyśmy na lody. Teściowa oczywiście wyczyn skrytykowała że tak zimno (21 stopni !) a ja kupiłam jej loda....

Hej

Wlasnie jem w pracy sniadanko, zaraz musze umyć łeb bo wyglądam strasznie :/
Noc do kitu, Alan nie dosc ze usnął po północy, to obudzil sie nad ranem, widno juz było, z płaczem.
Pizamę mial całą mokrą, wiec przebrałam go, biedak przesikał pampersa.
Dodatkowo pokłóciłam sie z M. No idiota normalnie:wściekła/y:. Zaczął mi sie drzeć na dziecko ze płacze :baffled: Az do tej pory jestem na niego zła. Głupek. Dziś sobie z nim porozmawiam, bo syna to ja mam jednego a mężów mogę mieć stu! Nie bedzie mi sie na cierpiące dziecko wydzierał!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wychodziłam do pracy, to Aluś jeszcze spał. Uwierzcie, ale moją pierwszą myślą było czy go nie obudzić i zanieść do siostry... Ale żal mi było, bo mało spał biedaczek..

Agapa mam nadzieje ze u Mikusia szybko uda sie odnaleźć przyczynę jego częstego chorowania i szybko ją wyeliminować. Trzymam kciuki!
Ojej, oby się obyło bez operacji u Wiki... Mając 11-13 lat miałam 5 operacji na nogi. Zaliczyłam w tym czasie 8-tygodniowe sanatorium... Tak dla pocieszenia, napiszę ze dla dziecka w tym wieku operacja nie jest tak straszna jak dla rodziców (psychicznie, oczywiście)
A sanatorium nawet miło wspominam ;)
Udanego urlopu!!!!!!!!!!!!!!

Kupinosia w przyszłym roku zamierzam wysłać Alanka do przedszkola i na samą myśl ze bedzie tam lezakowal az mam ciarki ;)
Czyli pierwsze kino Oli mozna uważać za udane:)))

Sosnowiczanka- ojj chyba rzeczywiście czeka cię rozmowa z M, bo ostatnio daje takie popisy, że słabo się robi:no: Wiem, że frustrujące jest jak dziecko w nocy zamiast spać płacze, ale krzykiem na pewno ci się wtedy nie pomoże.

Kupinosia- zazdroszczę takich fajnych atrakcji u Was w mieście!

Bartek wstał dziś po 6, marudny...jeszcze go przetrzymam chwilę i pójdzie spać. Ostatnio lubi oglądać bajkę Traktor Tom, więc jest chwila oddechu:-p Pogoda u nas średnia , chłodno i pochmurno.

Agapa- udanego wypoczynku !

reklama
dzień dobry
Agapa udanego wypoczynku!!
Sosnowiczanka należy się Twojemu M porządny opiernicz!! ale to już sama wiesz i odpowiednio załatwisz. bardzo spodobał mi się Twój tekst- że syna ma się jednego a mężów można stu :-)
wysłałam Ci PW.
Kupinosia a relacje z Olką lepsze?

Ja od 6:30 w pracy. M odwiózł Młodego do żłobka a tam histeria. widziałam wszystko na kamerze i myślałam, że nie wytrzymam. On nie cierpi tam być...
Czuje się z tym podle. Wczoraj rozmawiałam z M i dziś dokończymy i podejmiemy jakąś decyzję, bo czuję jak dziecko się ode mnie oddala :-(

miłego dnia!!

Do góry