reklama

Grudzień 2011

aga to ta pogoda, moja mała przez 3 dni tylko sie wierciła, dopiero kolo polnocy czasem bardziej dawała o sobie znac. Z pewnoscia nic sie złego nei dzieje, Pamiętajmy przeciez że nasze dzidzie nei musza skakac 24 h, z tego co wiem one wiekszosc swojego płodowego życia śpią:) i pięknie rosną:). A brykanie to taki miły pokaz ich umiejętności:).

reklama
Z mężem marzymy o psiaku.. chociaż nie wiem czy moja psycha mi na to pozwoli.. może kociak. Ale z pewnoscia juz w nowym domu i wowczas gdy dzieci podrosną i będą wiedziały że to żywe stworzenie i tak samo jak ludzi trzeba i je szanowac i o nie dbac a nie bawic sie nim.

my też własnie chcemy kupić pieska jak już się przeprowadzimy do naszego domku i jak maluszek podrośnie, choć w planach mamy na penwo dwójkę dzieci, więc możliwie, że i pies pojawi się później, bo oba szkrabki podrosną.

jeśli chodzi o wybór zwierzak, choćby najukochańszy i dziecko, to chyba każda matka wybierze dziecko, bez względu na to, jak bardzo serce będzie krwawiło. Asko, podziwiam Cię, jestes super dzielna, i tak dlugo walczylas o to, zeby psiak i Kamilek razem zyli w zgodzie, ale zycie czasem stawia nas przed takimi trudnymi wyborami :-(

mój misiu dzisiaj już bardziej ożywiony ale to jeszcze nie to, kopie sporadycznie i leniwie...dla mnie to dziwne piękne i trochę niepojęte jak bardzo można pokochać małego szkraba którego nosi się pod sercem...zauważyłam, że ostatnio mój humor jest uzależniony od małego jak daje o sobie znać to pełna euforia a jak jest leniwy to mamusia zaraz chodzi przygaszona...

Witajcie Mamusie :-)

Wczoraj cały wieczór i pół nocy miałam jakieś bóle z prawej strony sama nie wiedziałam czy mnie boli nerka brzuch czy co z tego bólu aż się popłakałam M chciał jechać na pogotowie ale ja nie chciałam bo po co bez jechania bym mogła wziąć paracetamol bo to by mi kazali wziąć, wzięłam no-spe i jakoś usnęłam wstawałam w nocy jeszcze ze 3 razy na siusiu i potem jakoś po kilkunastominutowym kręceniu się usypiałam.

Dzisiaj wstałam ok 11-tej troszkę pospałam ale i tak jestem jakaś wykończona =/ Moje Maleństwo dzisiaj pokazało z rana siłę kopania aż M trzymał rękę na brzuszku i nie mógł uwierzyć że tak mocno kopie :-) Później szybko się ogarnęłam i poszłam z M do banku zapytać się co jest z moim kontem a raczej kartą że mam pieniądze na koncie a nie mogę wybrać i się dowiedziałam że pieniądze są ale musi się jeszcze coś tam z czekiem zrobić i dopiero we wtorek mogę z nich korzystać =/

Na szczęście nie muszę dzisiaj gotować bo zjedliśmy na mieście także mam spokój z gotowaniem, zostaje mi tylko sprzątanie które miałam robić jutro, ale niestety goście się zapowiedzieli na wieczór nie wiem po co jak sama siedzę do 23 bo M w pracy, jakoś mnie nie bawi że przyjdą będą pić browary i palić fajki w moim pokoju a do tego siedzieć do nie wiadomo której godziny bo M wstaje do pracy o 4 =/

Ja to chyba przytyję z tonę w ciąży bo znowu jem słodkie, ale jakoś nie mogę sobie odmówić tak mnie nalatuje =/

Miłego dnia :-)

asko, powiedzenie że "tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono" w kwestii eutanazji własnego psa w moim przypadku nie ma znaczeniai:-), bo ja siebie bardzo dobrze z tej strony znam i jestem pewna na 100% że bez względu na powagę sytuacji psa bym nie uśpiła. Ja nie oceniam Twojej decyzji, po prostu piszę z własnej perspektywy jak ja bym postąpiła w przyszłości, bo właśnie nigdy nie wiadomo jak nasza psinka zareaguje na nowego ludka.Pewnie gdyby relacja pies-dziecko nie była dobra, w pierwszej kolejności poszukałabym dobrego behawiorysty od psów oczywiście :-)który pomóglby" naprostowac "sytuację...

Ostatnia edycja:
Witam

Żabciu no tak czek potrzebuje wejsc na konto 3-5 dni roboczych,a mimo to pokazuje,że są środki na kocie,sama nie raz się tak wrobiłam.:eek::-D
A Twój pracuje od 4 do 23 w nocy? Matko jedyna :szok:

aga7602 zdrówka życzę,współczuję w taki upał leżec w wyrku :baffled:

mamcia2 mam nadzieję,ze te bóle to nic groźnego,ale masz rację,trzeba sprawdzic :tak:

kota jeśli masz możliwośc zawinięcia się szybciej do domu,to pewnie.Jedź do domu i odpocznij :tak:
A Nowofunlandy są piękne,ale ta sierśc :szok::szok: wiesz ile roboty przy tym? Może lepiej jakiś krótkowłosy?

Phelania ooo groomer,a piesek słodziutki.:-)
Ja swoją sama strzygę,fakt wygląda niestosownie przez kilka dni :-D,dopóki jej się włos nie ułoży,ale muszę się wybrac do profesjonalisty,szkoda,że nie mieszkasz bliżej :rofl2:

Venus27 przy dwójce nie miałam tej poduszki :no:
Jak dzieci miały katarek to podkładałam pod nogi łóżeczka książki by miały główkę wyżej.A jak były noworodkami to kładłam na boczku i podkładałam poduszę do karmienia za plecki by się nie odwracały na plecki.
No nie wiem,jeśli chcesz i dziewczyny polecają to kup,ja się obejdę bez :tak:

anineczka nie mój pracuję co drugi tydzień od 14-22 i co drugi tydz od 6-14 w soboty jak idzie na dodatkowe to od 6 do 14 tyle że dojazdy mu zajmują godzinę w jedną stronę bo robi ładny kawałek od domu i jeszcze kolegów zabiera po drodze. A z tym czekiem nie wiedziałam i poszłam do banku i się pytam co jest heh :-)

Ostatnia edycja:
mamcia2, ja musiałam brać nospę w pierwszym trymestrze ciąży, też mam po nospie a nawet bez nospy..problemy z sercem. Razem z nospą brałam więc magnez, który wyrownywal akcję serducha.

jeszcze w kwestii ruchów maluszków, mój też jest spokojniejszy w tym upale, ale gin uspokoił, że mam się nie martwić, a poważną obserwację ruchów zaczniemy po 30 tygodniu, tym bardziej, że mam łożysko w przodu i to też może nieco tłumić ruchy.

ale tak, jak asko pisała, Kuba w te upały jedynie się nieco wierci, czuję to, ale kopniaki zaczynają się wieczorem i nocą, jak temperatura nieco spadnie i trochę się ochodzi.

anineczka, właśnie ta sierść mnie ujmuje najbardziej :-) taki włochaty potwór, super jest :-)

reklama
Nasza Lenka najmocniej kopie wieczorem i rano przed śniadaniem-może domaga się jedzonka:-). Czasem kiedy więcej chodzę np. na zakupach i zdarza mi się już nawet zapomnieć, że jestem w ciązy też czuję jak mnie mocniej kopnie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry