• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Oj tak zazdroszczę tych udanych zakupów, ja narazie mam tylko spodnie ciążowe, ale typowo letnie, więc jeszcze na zimę będę musiała się w jakieś zaopatrzyć. Jutro mam jechać z moim M. do pracy, bo ma jakieś zebranie 2 godzinne, a mnie podrzuci do pobliskiego centrum handlowego, może w końcu jakieś bluzki dłuższe uda mi się kupić, bo wszystko mam w szafie raczej obcisłe i niesety już powoli nie da się w tym chodzić.
Ja dziś na wadze zauważyłam kg więcej, to się mój gin ucieszy :P Chociaż u niego w gabinecie jest taka super waga więc dokładnie dowiem się 27.07 :) Muszę zacząć dbać o dietę, bo nie chcę "niepotrzebnych" kilogramów.

reklama
Na dzisiejszej wizycie dowiedzieliśmy się , że w brzuszku jest chłopczyk:)
Cały czas myslałam ,że będzie dziewczynka i muszę się teraz trochę przestawić....
Smutne tylko,że moja mama -niby w żartach- ale mówi,że chłopaka to nie chce ....mimo wszystko jakoś przykro tak....

ja w tej ciąży przytyłam dopiero 1,5 kg a w pierszej ciąży ponad 20 kg(ale wcześniej ważyłam 48 kg)
kota-behemota ja też nie rozumiałam czemu często siusiam,ale dziś się okazało,że córka mi już zeszła głową w dół i pewnie uciska,teraz jestem znów na luteinie żeby skurcze wyciszyć.Julcia też się pchała głową w dół wcześnie i też miałam skurcze,ale w 26 tygodniu,a teraz już w 19 obłęd.

Milva; gratuluję synka! najważniejsze, że jest zdrowy, a zobaczysz, że Twoja Mama jeszcze się w nim zakocha bez pamięci. Czasem nasi najbliźsi niby to w żartach jak coś chlapną to szkoda gadać, ja już kilka razy się z nimi kłóciłam o różne wg. nich bzdury, teraz już odpuszczam.

agniesiaa81r, ja ciągle jestem na Luteinie, no i właśnie podejrzewam, że klusek się ustawia głową w dół, zobaczymy za 2 tygodnie...

Cały czas myslałam ,że będzie dziewczynka i muszę się teraz trochę przestawić....
Smutne tylko,że moja mama -niby w żartach- ale mówi,że chłopaka to nie chce ....mimo wszystko jakoś przykro tak....

oj wiem co czujesz, moi przyszli teściowie marzyli o wnuczce a jak się w piątek okazało,że jednak mam Chłopca zupełnie ucieli temat, jakby ich już moja ciąża nie interesowała. nawet nie zapytali czy zdrowy... :wściekła/y:

jednak się nie przejmuj, myślę, że to kwestia czasu i się przyzwyczaisz i rodzina także~!

czesć dziewczyny :-) bardzo dawno mnie tu nie pisałam, ale czasem zaglądam :-) Ja od początku ciąży przytyłam około 2kg i chyba wszystko poszło w brzuszek i piersi ;-) choć czasem wydaje mi się, że również uda mi się troszkę poszerzyły. Też tak mam, że nie jestem w stanie dużo zjeść na raz, bo czuję się, że zaraz pękne, za to w nocy wogóle się jeszcze nie budzę na siku, ale za to zauważyłam, że w dzień częściej chodzę do wc. Moją najgorszą przypadłoscią jak do tej pory to są zaparcia, stosuje już różne sposoby i jakoś ciężko to wszystko idzie...

Moją najgorszą przypadłoscią jak do tej pory to są zaparcia, stosuje już różne sposoby i jakoś ciężko to wszystko idzie...
Spróbuj syrop Lactulosum, mnie nawet pomaga.
Milva, gratuluję i ja Ci akurat zazdroszczę synusia ;P
Cały wieczór siedzę sama, no mam jedynie królika do towarzystwa. Ale zaraz się kładziemy do łóżka, pooglądam TV i spróbuje zasnąć. Zastanawiam się czy jutro iść na te badania, czy znowu sobie o odłożyć na środę. Znając życie, nie będzie mi się chciało wstać o 6:00.
Dobranoc Dziewczynki i bobaski :*

miałam dziś usg połówkowe i wiem że będzie druga córa :-D parka się nie udała,ale to nieważne :-p bo nie widać w serduszku nic niepokojącego,co nas cieszy baaardzooo.Dzieciątko sobie ładnie rośnie i waży już 364 g :sorry2: ale na echo serca płodu idę i tak dla pewności.Z miesiączki wychodzi mi,że to 19 tydzień i 6 dni,a z usg,że 20 tydzień i 5 dzień
Cieszę się ze z Kruszynką wszystko ok. to jest najważniejsze, a to że nie będzie parki no cóż. Ja mam 3 dziewczynki i kocham je nad życie. Teraz oczywiśie marzę o synku, ale z marzeniami jest różnie. Nawet troszkę się boję że nie będę umiała go odpowiednio pielęgnować:-D:-D:-D

powiem krótko: to będzie twoje dziecko a nie twojej mamy

A ja dziś się czuję rewelacyjnie. Na dworze ukrop a ja w pełni sił, oby tak do końca ciąży.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry