Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

O rany! ja też mam problem z paznokciami u stóp ;p ciężko mi obciąć, a co dopiero malować! ostatnio na srebrno malnęłam i spędziłam na tym ponad pół godz!!dlatego powiedziałam mojemu kochanemu, że już niedługo i zajmie się moimi stopami hehe
to się tylko podśmiewa
![]()
A ja ostatnio nie maluję sobie pazurków bo tylko wezmę lakier do ręki to mój M się wścieka że wdycham te smrody i szkodzę Maleństwu. I na tym się kończy =(
ostatnio niemal zawsze Kubuś wstaje razem ze mną 
Dobry wieczór kobietki!tak mi dziś jakoś przykro, bo moi teście dziś dali mi do zrozumienia, że imię Tymon jest masakryczne.przekonują nas żeby zmienić na NORMALNE! przykro mi się zrobiło. zawsze wiedziałam, że jak będę miała synka będzie Tymek.a oni, że dziwaczne. trudno. będą musieli się przyzwyczaić. to moje dzieciątko, a nie ich.Apropos miałam teraz wizytę i mały ma już 870 gram!jestem w szoku, że już taki duży!ale wkońcu przytyłam już 9 kilo.hehe. ściskam
Witam ponownie kobietki
u mnie taka gara, że szał =) byłam z M na mieście trochę polatałam i jestem wykończona, myślałam że się roztopie...
M chce mi uciec za granicę do pracy...wiem, że to konieczne a z drugiej strony strasznie mi smutno z tego powodu...
Własnie wróciłam,
Dziewczyny jeśli macie możliwość, to wszystkim polecam takie spotkania. Nie jest to typowa szkoła rodzenia, ale spotkania z położną. Złożyłam deklarację, wybralam, że ta położna ma się mną zajmować. Wczoraj zadzwonił mój lekarz i zaprosił mnie na spotkanie. Jest nas 4 dziewczyny, 2 mają termin na listopad i 2 na grudzień. Siedziałam tam 2 godziny. Położna opowiadała o porodzie, o objawach, o tym co wziąć do szpitala, czego u nas w szpitalu wymagają, na koniec zbadała wszystkim tętno maluszka i rozdała próbki kosmetyków dla dzieciaczków i bardzo fajny kalendarz taki zeszytowy z nivei - pierwszy rok życia maluszka. Można tam wpisywać, kiedy szczepienia, wizyty u lekarza wklejać zdjęcia, i ogólnie wszystko co chcemy uwiecznić. Jest też dużo porad dot. pielęgnacji i rozwoju. Na następnym spotkaniu m.in będziemy się uczyły kąpać maluszka, na lalceFajne dziewczyny, wszystkie pierwszy raz w ciąży, więc takie spotkania naprawdę się przydadzą.
Teraz idę zjeść kolację i później zacznę nadrabiać te pare godzin nieobecności.
Miłego wieczoru Dziewczynki :*