oomamba - to chyba czas takich łobuzów. A chodzi do żłobka czy jesteś z nim w domu?
magda_z_uk - małej jeszcze nie mówiliśmy, raczej z obawy by nie zaczęła paplać na około, a ja chcę się wstrzymać z wiadomością o ciąży zwłaszcza w pracy

Ale myślę za kilka tygodni trzeba będzie powoli małą oswajać z nową sytuacją. I tak, na razie nie mam co narzekać, choć rzeczywiście poprzednia ciąża to był lajcik

A ładna pogoda to świetny sposób na zmęczenie dzieciarni
PaulinaMaria - szczepienie temat rzeka

Ja akurat szczepić będę wszystkie obowiązkowe plus ospa, jeśli tak jak z Julką, po roku puszczę do żłobka. Nie do końca podoba mi się program szczepień, będę chciała opóźniać choć o kilka tygodni, kiedy się da, ale wiem, ze ciężko będzie uniknąć choćby tych, które serwują noworodkowi na "dzień dobry".
Evi_dzi - ja też jestem opinii, że my raczej same się nakręcamy tymi opowieściami, ze boli niemiłosiernie, a tak naprawdę świetnie dajemy sobie radę. Oczywiście, ze boli, ale jest to ból naprawdę do zniesienia, zwłaszcza ze coraz powszechniej są dostępne różne metody łagodzenia bólu - choćby ta kąpiel w wannie czy gaz rozweselający.