reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

reklama
Perrie a co zdajesz na maturze? :) kurcze, ja to bede miala problem z imionami, juz to czuje. Od zawsze sie nad tym zastanawialam, mialam wybrane ulubione, ale jak przyszlo co do czrgo i naprawde bede musiala wybrac to o zgrozo! Nie mam pojecia :p

Ja dzis myslalam, ze zasne w pracy.. normalnie o 20 to ocY zaczely mi sie kleic i tylko sila woli zmuszalam sie do pracy.

Witajcie mam juz neta ale tak mi zle ze to pozezja wzdryga mnoe prawie kazdy zapach mam bole z tylu glowy i krzyża teraz czekam na doktorka .

Siemanko! Ja już po pracy. Nigdy jeszcze się tak nie obijałam, jak dziś :D
Witam nowe mamy!
Jednak jestem przeziebiona. Gila mam do pasa! W pracy co prawda wszystkiego mi nie wolno, ale jakoś sobie poukładałam. Zostawiłam nawet na jutro. Najadłam się czosnku już, bo mąż mi naszykował na kolację ;) Tutaj serdeczne dzięki dla Fimki za taką bogatą podpowiedź co do sposobów na przeziębienie. Już się stresowałam czym powinnam/mogę się leczyć! Buziak za to!

Argissa strasznie mnie interesuje twoją magiczną mikstura?! Bo ja dziś zakupiłam sobie dwa kefiry. Może pomogą? o_O Na wszelki wypadek chciałabym mieć coś magicznego w zanadrzu ;) Powiesz?

Magda_z_uk szacunek za taką wytrwałość. Praca dzieci, w tym maluch. On jest przeziebiony, czy tak poprostu kiepsko sypia?! Chyba czegoś nie doczytałam. Przepraszam! Nasza córka zazwyczaj w nocy do nas przychodzi, wtedy ja uciekam na kanapę, albo jej łóżko. Nie mogę z nia spać, bo się strasznie wierci. No i mamy małe łóżko. Nie! Nie ma miejsca dla trojga znaczy czworga! ;)

Perrie przeczytałam co napisałaś o możliwej reakcji chłopaka i już się zagotowałam. Może być w szoku i nie chcieć dziecka teraz. Fakt wszystko przed Wami i jakby za wcześnie, ALE samo sie nie zrobiło! Trzeba wziąć się w garść i ogarnąć. Może masz rację, żeby czekać z tym na czas po maturach. Niech chociaż jedno z Was podejdzie do niej ze wspomnianym dziś luzem w gaciach ;)
Pytałaś o czestomocz. Ja chyba go mam, ale dużo też piję. Generalnie sporo bywam na siusiu.

Milka dziękuję za życzenia zdrowia! Już starsze wampiry ;)
Te położne w UK naprawdę mają wiedzę, w końcu zastępują lekarzy, no i są fachowe w tym co robią. Chyba nawet są bardziej powazane w ciążowych sprawach niż lekarz.
Co do boli brzucha też panikuje. Tak jak pisałyście latam i sprawdzam co mam w gaciach (za przeproszeniem). Szajbus!!!! Ze mnie :)

K8lbby szacun za luz w gaciach! Chciałabym się zdystansowac, chociaż generalnie to robie. Dziś np wypilam kawe, podnosilam moja 22kg córkę, odkurzacz też ciężki-nosiłam, podnosilam ręce wysoko w górę wieszając pranie. Nawet mam zamiar myć okna nim teściowa się dowie ;) Później mi zabroni! Tylko w pracy mam zakazy. No, ale u nich norma. Boją się.
Ale jednak jest we mnie jakiś niepokój... Eh!!!! Głupi ten człowieczy łepek!

Mama290 czuje, że przez fakt bycia położną będziesz miała przekichane na forum ;) Już widzę te pytania! W tym moje. Trzeba było to zachować w tajemnicy :D

Zastanawiacie się nad imionami. Ja też tak nieśmiało zaglądałam w kalendarz. Pierwsze co sprawdziłam imiona z dni, w których mogła powstać fasolka. Jedynie Marcel jest fajny, ale mamy już jednego w klatce. Reszta dość intrygująca, jak np.: Franciszka, Cyprian, Dominika, Ludosław, Konstanty.... Jakoś nie skokorzystam.
Z mężem jesteśmy na M i córka też miała by na M, ale wyszła jakoś na J. Teraz myślałam o Mikołajku, ale..... Nawet nie wiem kto tam mieszka. Chociaż podświadomie myślę o chłopcu ;)

A i dziś zauważyłam, że ma strasznie duzo pryszczy/króst na twarzy. Koszmar jakiś! Strasznie wyglądam! Gdzie ta wysławiana gładką cera ciężarnej?! o_O

No i już mnie znów brzuch boli, ale czosnku od razu w nosie luźnej :) Idę się do męża tulic. Jeszcze tylko kontrola w łazience....

Dobranoc! Miłych snów!

Wiem ze żyje..a wiec cisnienie na stojaco i siedząco wporzadku czerwone gardło pic duzo wody i odpoczywac a jak wzdryga to po troszku jesc i pić.

dzien dobry srodowo ! czuje sie wyspana tylko na jak dlugo heh pewnie za pol godzinki znowu zasne ;)
slonkoonline mowia ze pryszcze to na dziewczynke bo zabiera mamie urode , u mnie w pierwszej ciazy sie sprawdzilo wiec za pare miesiecy dowiemy sie czy u Ciebie sie sprawdzi ;)
Milego dnia !

dzien dobry srodowo ! czuje sie wyspana tylko na jak dlugo heh pewnie za pol godzinki znowu zasne ;)
slonkoonline mowia ze pryszcze to na dziewczynke bo zabiera mamie urode , u mnie w pierwszej ciazy sie sprawdzilo wiec za pare miesiecy dowiemy sie czy u Ciebie sie sprawdzi ;)
Milego dnia !

Mam już córkę, ale nie miałam takich problemów z twarzą. Może pod koniec ciąży trochę, ale na początku wręcz przeciwnie.

reklama
Fimka mówiłam Ci już, że bardzo podoba mi się Twój awatar? :-D

Dziękuję :tak:

Ja zaczęłam dzisiaj 7tc :-)
Objawów nadal brak...
Może jestem z tych szczęściar, którym nic nie dolega?
Hihihi.

PaulinkaMaria współczuję dolegliwości. Ale czego się nie wytrzyma dla maluszka :)

Pojutrze wizyta! Hurra! Już się nie moge doczekać!

Do góry