reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Hibiskus

aluup11

Początkująca w BB
Cześć, proszę was podzielcie się wiedzą. Wczoraj wieczorem totalnie nieświadomie u teściowej wypiłam kubek herbaty z hibiskusa. Dopiero później z ciekawości sprawdziłam że jest to bardzo niebezpieczne w ciąży z powodu na skurcze macicy. Czy myślicie że już przez taki jeden kubek coś mogło się stać? Jestem obecnie w 6 tygodniu i teraz bardzo się stresuje ze przez moją nieuwagę coś może się stać. W internecie są różne informacje w tym temacie, jednoznacznie nie ma badań o szkodliwości w ciąży hibiskusa ani czy tylko regularne picie hibiskusa jest niebezpieczne czy już taka jedna filiżanka może zaszkodzić

reklama
Myślę, że nic się nie stało:) więc bądź spokojna

Czasem przy końcówce ciąży kobiety piją jakieś herbatki z liście malin, itd, ale czy to coś daje czy nie to nie wiem. Na pewno pija wtedy sporo.

Po jednej filiżance na pewno nic Ci nie będzie:)

Myślę, że nic się nie stało:) więc bądź spokojna

Czasem przy końcówce ciąży kobiety piją jakieś herbatki z liście malin, itd, ale czy to coś daje czy nie to nie wiem. Na pewno pija wtedy sporo.

Po jednej filiżance na pewno nic Ci nie będzie:)
Przy końcówce owszem ale u mnie to 6 tydzień więc ryzyko jest bardzo duże 🥲 czuję że przesadzam ale jakoś potrzebuje cały czas potwierdzeń

Nie nakręcaj się.
Zdrowej prawidłowo rozwijającej się ciąży nie poronisz od kubka hibiskusa.
Większość herbat smakowych zawiera hibiskus.

reklama
Właśnie sobie uświadomiłam, że wszystkie ciąże piłam herbaty z hibiskusem. Owocowe, ale w składzie głównie hibiskus. Teraz jestem w 14 tygodniu i w tej ciąży też się już dużo opiłam herbaty owocowej, na pierwszym miejscu w składzie hibiskus. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że on może wywołać poronienie.

Do góry