• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

agasta super ze ci przedłużyli umowę :tak: a co potem po tych 3 miesiącach?
testu jeszcze nie kupiłam tego co polecałyście :sorry:nie mam kiedy ale chyba jutro bede u znajomej to podskocze i kupię.
mam jeszcze taki test jak robiłam wczesniej tylko nie wiem czy go zrobić :eek:

a te do paszporu znaczek to chyba wiza ze trzeba ja wyrobic :sorry:zeby wsteplowali w paszport :rofl2:

czarna a moze rumiankiem przemywaj , choc ja najpierw normalnie bym przegotowana woda robiła jak dziewczyny mówią :sorry:

aniahaven znam ta maść tesciowa mi kiedys dała , no jest rozgrzewająca ;-)

reklama
Aniu, co to wlasciwie za znaczek? co on robi niby?
Tak, rumiankiem nie przemywac! moja mama mi zawsze "glowe myje", ze rumianek na wszystko najlepszy ;-):-) ale to chyba old-fashioned jest troche...

dzień dobry dziewczyny;) mam nadzieje ze mnie jeszcze pamiętacie:cool2: bede już tu częsciej zaglądac, bo zrezygnowałam z pracy:confused2:
słyszałyście o obowiązkowych szczepieniach na świńska grype dla dzieci od pół roku do 5 roku życia?!?!? ja się na to nie zgadzam:no: to jest przesada co media z tego robią:sorry:

czarna może Twoja córka ma zapalenie spojówek??? Zosia też to miała w tym wieku, posklejane oczka że otworzyc nie mogła, ja miałam na to BIODACYNE i po 2 dniach już nie ropiały.

o dzięki dziewczyny nie wiedziałam że nie wolno rumiankiem przemywać :eek:
i sorry za propozycje :rofl2::zawstydzona/y:
natka ja własnie słyszałam że w dzieniku holenderskim mówili ze od 6 miesiecy do 4 lat beda szczepienia na grypę , tylko nie wiedziałam ze to obowiązkowo :zawstydzona/y:

Witaj Natka - fajnie że jesteś...i mamy nadzieje że już zagrzejesz miejsce na forum na stałe!:-D
Sencillaten znaczek potrzebny był obcokrajowcom czyli nam np...dotyczyło to legalnego pobytu w obcym kraju!:eek:Ale skoro weszliśmy do UE to t zostało zniesione:tak: ... nie dokońca jak widać!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Niby tego nie ma a rządają i naal wydają!:szok:

ja wlasnie sie dzis dowiadywalam i sie dowiedzialam (mam nadzieje, ze to prawda), ze to nie jest obowiazkowe. W zyciu nie dam zasczzepic naszych dzieci na to swinstwo. Ogladnijcie sobie na youtube dokumenty na ten temat... przerazajace, ale chyba prawdziwe...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry