reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
U mnie też PCOS, termin odroczony.... pierwszy raz odkąd pamiętam- czekam na okres, żeby rozpocząć przygotowania do transferu.

Ps. Ktoś pamięta co dają za leki na sztucznym transferze właśnie w przygotowaniach do transferu?
Ja mam estrofem 3x1
Duphaston 2x1
lenzetto
Progesteron besins x1
Cyclogest 2x1
Prolutex x 2 zastrzyki
Ckecane x1 zastrzyk

20241107_201554.jpg

Ja świętuje moje dwa zarodki, jutro będę musiała jakoś spalić a przez tą kawę nie zasnę.

Ja po prenatalnych. Na krwi byłam tydzień temu więc komplet wyników mam.

Ryzyka genetyczne bardzo niskie, z dzieckiem wszystko dobrze, ogólnie USG super.
Jedyne co to bardzo wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego 1 na 18
i w związku z tym ryzyko ograniczenia wzrostu płodu 1 na 143
To dodatkowo zrobiłam dziś test PIGF w sensie zrobią to z tej samej próbki krwi z której była papa robiona bo bankują krew i skorygują ryzyko o wynik. Albo będzie wyższe i wtedy ciąża trochę inaczej się prowadzi pewnie zalecenia też leków inne, albo zmniejszy się ryzyko. Narazie zalecenie Acard z 75 na 150 i wgl ogólnie dobrze, że brałam Acard bo to jednak już jakaś profilaktyka jest w tym kierunku.
No nic najważniejsze że bobas super 🫶

Ja po prenatalnych. Na krwi byłam tydzień temu więc komplet wyników mam.

Ryzyka genetyczne bardzo niskie, z dzieckiem wszystko dobrze, ogólnie USG super.
Jedyne co to bardzo wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego 1 na 18
i w związku z tym ryzyko ograniczenia wzrostu płodu 1 na 143
To dodatkowo zrobiłam dziś test PIGF w sensie zrobią to z tej samej próbki krwi z której była papa robiona bo bankują krew i skorygują ryzyko o wynik. Albo będzie wyższe i wtedy ciąża trochę inaczej się prowadzi pewnie zalecenia też leków inne, albo zmniejszy się ryzyko. Narazie zalecenie Acard z 75 na 150 i wgl ogólnie dobrze, że brałam Acard bo to jednak już jakaś profilaktyka jest w tym kierunku.
No nic najważniejsze że bobas super 🫶
Cudownie ❤️
Ja też dziś miałam prenatalne. Wszystko ok na usg. Krew miałam pobierana dziś, więc szczegółowe wyniki dopiero za 2 tyg.

U nas będzie chłopiec, lekarz nie miał wątpliwości ❤️

reklama
Cudownie ❤️
Ja też dziś miałam prenatalne. Wszystko ok na usg. Krew miałam pobierana dziś, więc szczegółowe wyniki dopiero za 2 tyg.

U nas będzie chłopiec, lekarz nie miał wątpliwości ❤️
ja nie zapytałam o płeć lekarka też nie mówiła 🙈 no nic będę u siebie na wizycie 19 to mój lekarz może coś powie już.

Do góry