reklama

Intensywne ruchy dziecka w 35tc - pomocy :(

reklama
Maluch może mieć już mniej miejsca, dlatego intensywniej odczuwasz ruchy. Jeżeli jednak masz poczucie, że coś odbiega od normy, to dla pewności pojechałabym na Izbę Przyjęć i sprawdziła czy wszystko na pewno jest w porządku.

Nietypowe, intensywne ruchy mogą świadczyć o zagrażającym niedotlenieniu. Niestety, nic więcej nie jestem w stanie doradzić, bo jednak każdy maluch w brzuchu zachowuje się trochę inaczej i tylko Ty wiesz czy odbiega to od normy. Osobiście jestem zdania, że w razie niepokoju lepiej pojechać o jeden raz za dużo na IP, niż o jeden raz za mało...

Ja miałam łożysko na przedniej ścianie j czułam delikatne ruchy, czasem mało, zdarzył się jeden dzień że Mała kopala jak szalona i wszystko okazało się ok ALE ja bym pojechała na Twoim miejscu na SOR. Zrobią KTG i będziesz spokojna. Lepije czasem poświęcić 2godzinh niż potem żałować całe życie.

Ja odczuwałam intensywniejsze ruchy w 36 tygodniu. W tym samym dniu, w którym mały zaczął mocniej kopać odeszły mi wody. Położna stwierdziła, że mały przebił worek tak się rozpychał. Urodziłam na drugi dzień rano, pomimo odejścia wód nie miałam skurczy.

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry