reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Madzia i piotr w programie zapładniają 6 komórek, resztę możesz zamrozić na swój koszt. Masz 3 podejścia, jeżeli masz mrozaczki to musisz w kolejnym podejściu z nich skorzystać, chyba, że nie masz to wówczas znowu stymulacja i punkcja. W programie płacisz za same leki do stymulacji, wszystko inne za free :-)
niestety w 2 probie nie mozna wykorzystac zamrozonych oocytow chyba ze za zapolodnienie zaplacisz z własnej kieszeni

reklama
niestety w 2 probie nie mozna wykorzystac zamrozonych oocytow chyba ze za zapolodnienie zaplacisz z własnej kieszeni

możesz mi to przybliżyć? jeśli nie uda się w pierwszym podejściu pacjenci podchodzą drugi raz ale już z "nowymi" zarodkami? a co z tymi które zostały zamrożone po pierwszym podejściu?

a jak Ty się czujesz?

na stronie Polmedisu jest opisany program refundacja in vitro,bo oni nie dostali sie do programu rzadowego.Teraz chodziłam do dr Siejkowskiego i jak mu powiedziałam ze do iui nie chcemy juz podchodzic tylko ifv to poiwiedział ze od 1 dc mam zaczac anty brac

Hejka!!!
widzę, że na wiruski nie załapałam się.... ech szkoda :-(

Madzia i Piotr
- długi protokół zaczyna się właśnie od antyków od 1 dc. Od 15 dc mam włączony gonapeptyl (to też jest na wyciszenie) i chyba dopiero od 15.10 będę brała leki do stymulacji

Kwiatuszek trzymam mocno kciuki za zarodeczek
a045.gif
już dosyć się naczekałaś
Pole ciesze się, że u Ciebie wszystko OK :)
Ladybea i kciuki za Twoje pęchole&&& niech zdrowo rosną :tak:

Kwiatuszek źle się wyraziłam, chodziło mi o zamrożone ale już zapłodnione zarodeczki, z tych 6 które są refundowane, nie te poza refundacją zamrożone na własny koszt.

Ostatnia edycja:
kasik36- no właśnie cały czas gin dawała na początku clo a potem gonal, w tym miesiącu robię mix clo i gonalu i zobaczymy ale zapytam się Jej o Menopur o którym pisałaś. Ostatnio z nią rozmawiałam bardzo długo i powiedziała, że boi się aby mnie nie przestymulować, żeby torbieli nie było, ale tak na moją głowę to chyba ciężko by było mnie przestymulować skoro pęchole nie rosną.

kwiatuszekq20- no to trzymam kciuki:)

dziewczyny ja obecnie czekam na @ i chce zacząć już kolejne podejście, czyli stymulujemy i oby pierwsza IUI w końcu się odbyła, też poproszę o tajny znak... bo chyba bez niego się tym razem nie obejdzie:)

magdaipiotr- powodzenia i trzymam kciuki, powoli i do celu:) oby IVF się powiodło choć szkoda, że IUI nie wyszło.

reklama
Do góry