reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Anika obawiam się,że nie masz racji. Doskonale wiem,że cały proces trwa 3 miesiące. Jednak wyniki m mniej więcej od sierpnia 2014 nie uległy zmianie aż do teraz. Prof uprzedzał,że ten suplement przyjmowany w takiej dawce daje szybkie efekty, bo zaobserwował je u wielu swoich pacjentów . Będę go polecała dalej, bo uważam,że warto w niego zainwestować. Mam nadzieję,że kolejne badanie nasienia nie będzie już potrzebne, ale gdyby tak się stało dam znać o wynikach. Poza tym, że m przyjmuje suplement nic się nie zmieniło, pracy ma tak samo dużo, stres ciągle ten sam więc te efekty to na pewno nie następstwo "lepszych dni".

Kredka, dotrzymałaś słowa i przywiozłaś słońce! Dziś ciepły słoneczny dzień, przynajmniej u mnie!
Śliczna, ja też jestem tu Świeżakiem, ale powoli się wdrażam! :)

reklama
Diore, a poprzednie badanie nasienie, kiedy było wykonywane? najwazniejsze, ze wyniki lepsze :) a czy poprawa nastpiła także w ruchliwości? czy tylko w ilości? jaki procent prawidlowych plemników był w morfologii?

pytam, bo bardzo interesuje mnie ten temat :)

kiedy masz testowac? :)

Anika,badanie było jakoś w sierpniu 2014, w marcu przed pierwszą iui, no i teraz. W morfologii ciągle bez zmian tylko 2%. Wcześniej ruch A- 8%, ruch B- 21%. Teraz ruch A- 9%, ruch B- 46%.
Wcześniej do iui wybrali 3,5mln ruchliwych z czego 1,6mln w ruchu A idealnych.

Nas najbardziej cieszy to,że teraz wybrali i zapuścili 5mln plemników i wszystkie w ruchu A pięknotki :) może uda się temu 1 dostać tam gdzie trzeba. A testować mogę już 2 maja, ale 3 mamy pierwszą rocznicę ślubu więc 3go zrobię sikańca.

Anika,a Twój m też ma słabe nasienie?

Dziewczyny nie wiem czy moje jajo tez sie nie pospieszylo:eek::eek::eek:
Chyba zacza mi sie sluz owu! A dzis dopiero 11dc jutro rano mam wizyte i zobaczymy

Kredka miejmy nadzieje ze owu wytrzyma jeszcze troszkę.
Mój mezus wczoraj szukał w aptece Fertilman ale nigdzie nie mógł znaleźć wiec androvit bierze dalej.

Kredka, sluz to najczesciej informacja, ze organizm przygotowuje się do owu. u mnie zawsze tak bylo, więc miejmy nadzieję, że u Ciebie tez:)

Diore, u nas morfologia na poziomie 3-4%, ruch calkowity 65%, a A 35%, wiec niby wszytsko w normie. Mój M mial kiepskie wyniki przed usuwaniem zylaków powrózka nasiennego, teraz zdecydownie lepiej.
Dopytywałam o tę suplementację, bo nam urolog (i jednoczesnie androlog) wielkorotnie powtarzał o koniecznosci przyjmowania leków przez 3 mce, by dały ajkiś efekt.

Anika no wlasnie wtedy co bylam o jeden dzien za pozno to w pon mialam sluz owu we wt chyba owu a w sr juz bylo za pozno. Wiec musze zdazyc:-*

Kredka
Kciuki zaciskam co by owu przyszla w odpowiednim czasie;-)pamietaj jutro o zastrzyku no i obowiazkowym usg kontrolnym;-)
Pamietaj placisz, wymagasz;-)

Lumia zrobie tam dym:-D a tak serio to mam strasznie mieszane uczucia bo to jeszcze za wczesnie by bylo. A nie chce zeby znowu bylo tak jak ostatnio:-(

reklama
Do góry