reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
marzen dalsze pozytywne ale z dystansem myślenie :) przesyłam pozytywną energię bo mam jej mnóstwo :-) !!!

Rety nasze maleństwo ma 6 cm,serducho bije pięknie (łzy same mi popłynęły jak usłyszałam),strasznie maleństwo się wierciło aż lekarz się śmiał,lekarz zrobił usg genetyczne i wygląda wszystko w porządku,siedze jak głupia i patrze na usg :-) Tsh spadło,ale lekarz był w szoku że any Tg taaaaak bardzo wysokie,ale póki co ważne że tsh ok.

reklama
Kamisia
Wielkie gratki:) To musiało być piękne doznanie:tak::-)

Marzen
&&&&&&&&&:rofl2:

Kredka
Chyba za mocno kciuki zacisnęłaś za mnie:-D;-) patrz poniżej;-)

Stacy
No to rośnie nam dama;-):tak:

A u mnie koko dzambo c.d.:rofl2::eek:
Dzisiejsza wizyta przeszła moje wszelkie oczekiwania....
Wyobraźcie sobie,że ............ mam 26mm pęcherza na prawym jajniku:nerd::baffled::eek::szok:
Lekarz zdębiał razem ze mną...już nie ogarniam....
powiedział, że to nie możliwe, żeby się taki wyhodował po dwóch zastrzykach!!!! Annika przyznaj ssię co do nich dodałaś;-);-);-):-D:rofl2:
Musial to skonsultować z innym lekarzem....
Szkoda,że nie widzieliście naszej dwójki, jak zobaczyliśmy obraz na usg:tak:
Ogólnie już przesłałam ogarniać:eek:
Szybka piłka,że może jutro iui, ale kurcze za duzy spontan....
Teraz oddzwonił i powiedział, że jednak nie robimy iui bo to dziwna sytuacja, więc się wstrzymujemy, Niemniej jednak naturalnie powinniśmy spróbować.Dostałam ovitrelle - mąż mi zaaplikował i już igraszki były:sorry::-p;-)
Jutro powtórka z rozrywki:-)
W czwartek mam przyjść na kontrolę. Lekar z którym to konsultował powiedział, że to może być torbiel, ale ten mój nie podziela tego zdania, bo powiedział ,że był "ładny wzgorek jajonośny" czy coś w ten deseń:-p

A jednak przeczucia mnie nie myliły, że coś się dzieje. Już ten okres taki dziwny i żeby juz wtedy śluż płodny się pojawił....noo ale jak po tym plamieniu był już mega książkowy śluz to mnie w moim przekonaniu utwierdziło. A jeszcze do tego ta dzisiejsza wizyta prawie by się nie odbyła, tylko taka fajna babka z recepcj do mnie zadzwoniła:)
Ale takiego obrotu syt się nie spodziewałam:baffled:
Ehhhh no cóż...
I taka oto sytuacja:baffled:

p..s. Nic nie mam do stracenia, więc będziemy się przytulać;)
Tylko zastanawiam się czy mogę to jutro z rańca i wieczorem, czy to troszkę za dużo:);-)

Smerfetko,
Też miałaś przeciwciała przeciwjądrowe!
Kurcze , a miałaś też heparyne czy tylko encorton? jakie dawki?
Ja mam miano 1:1280 o typie świecenia homogennym + ziarnistym. Z informacją,że istnieje możliwość identyfikacji ppciał anti-ds DNA (co zostało zlecone - ostatnio , więc czekam na wynik)

A ogólnie w poradzie mam zapisane tak:
Kontrola - wykluczony zespół antyfosolipidowy, obecne cechy autoimmunizacji (ANA w istotnym mianie, bez ENA)Poszerzono diagnostykę o dsDNA i ANA profil 3.
.
Lumia ja miałam o wiele niższy wynik i pewnie dlatego nie kazali mi robić ANA2 i ANA3. Miałam tylko ANA1, wynik dodatni: 1:160 (+) plamisty. U Ciebie widzę będzie robiony ANA3. Szczerze mówiąc, poległam na interpretacji tych ANA, dla mnie to kosmos :-/

Magda na gonapeptylu czułam się okropnie. Normalnie jakbym przekwitała. Uderzenia gorąca, osłabienie, senność... miałam dość a brałam to świństwo 3 tyg bo 2 tyg nie wyciszyły mi jajników :confused2:

Lumia faktycznie dziwna sytuacja... gdyby nie ten śluz to też bym zakładała torbiel. Bierzesz już encorton?
Ja miałam encorton zdaje się 10mg, heparyny nie miałam. Za to w związku z mutacją w genie, brałam acard i zwiększoną dawkę kwasu foliowego - 5 mg. Do tego był jeszcze jeden lek, którego nazwy zapomniałam :baffled: W składzie miał zwiększoną dawkę wit B6 i B12 i kwas foliowy

Niebajka jadasz dużo słodyczy? Może po prostu będziesz musiała ograniczyć i nie będzie żadnej cukrzycy ciążowej

Smerfetka
Nie. Nic nie biorę. W czwartek pojdę na usg zobaczyć co w trawie piszczy;-) i pewnie dostanę dalsze wytyczne. Lekarz dzis skserował sobie moje wyniki:)

Powiem Wam, że dalej nie wierzę w to co się dziś stało:p śmiać i płakać zarazem mi się chce:p

Lumia,no to Ty nie zły dziwoląg :(
Marzen tak kieckę mam od trzech miesięcy,tylko nie wiem czy jeszcze się w nią wbiję :O
Kredko 5 grudnia :O dwa tygodnie i cztery dni :O cykora mam jak cholera,najgorzej to dograć wszystko w czasie,makijaż,fryzjer i inne duperele :O

reklama
Do góry