Dzięki:-) zajrzę tam na pewnodziewczynki moje kochane należę na facebooku do fajnej grupy i was też zachęcam dużo informacji dziewczyny przekazują doradzają dzielą się doświadczeniem.![]()
ZDROWIE HARMONIA PŁODNOŚĆ | Facebook
To bezpieczna przestrzeń DLA KOBIET, które chcą zajść w ciążę i dopiero się do niej przygotowują, bądź od jakiegoś czasu się o nią starają. Opiekunem...www.facebook.com
Są przepisy na płodne posiłki i jakie badania wykonywały i różne inne rzeczy.[emoji16][emoji123]
reklama
Alkalalka82
Fanka BB :)
Pierwszy majowy gril zaliczony.Cześć Dziewczyny jak tam majowka? Co słychać?
U mnie pieczenie pełna para. Zrobiłam buleczki A teraz w piekarniku siedzi sernik ;-) oczywiście wszystko fitdietka jak najbardziej dalej trwa.
Wkoncu spotkanalismy sie z rodzicami i bracmi.
Cześć Kochane wiecie co dziś jest17dc według mojego kalendarzyka owu.powinna być 2dni temu , ale nie czuje nic rzadnego boli jajników czy podbrzusza i wogole nie mam śluzu nic zero zaczynam się martwić że mam cykle bezowulacyjne w poprzednim cyklu też tak było i jeszcze @ się spóźnila.W mojej klinice jeszcze nie wznowił wizyt testy owu negatywne.
PałkaZapałka
Wczoraj przechodziłam jakieś załamanie życiowe...przeprowadzka, zmiana planów jeśli chodzi o budowę domu- przez kryzys nie stać nas na ryzyko wysokiego kredytu...wszystko sie sypie- więc majówka taka sobie
dziś dzwoniłam do kliniki i aż mi łzy poszły ze szczęścia! od jutra ją otwierają!!! mało co się nie posikałam z radości!
tyle czekania na choćby jakiś ruch w kierunku dziecka. Strasznie się zaczynam denerwować przed pierwszą wizytą...będę na niej sama bo ze względu na epidemie męża nie wpuszczą do gabinetu lekarza.
mam taki mętlik w głowie- tyle nadziei i obaw zarazem.
Dziewczyny- pomocy: czy jest jakiś "zestaw obowiązkowych pytań" do lekarza na pierwszej wizycie? Jest coś o co powinnam zapytać albo co powinnam wiedzieć lub powiedzieć co jest niby oczywiste a ja mogę o tym nie pomyśleć itp? to nasze pierwsze podejście do tematu niepłodności i dzidzi z inseminacji
dziś dzwoniłam do kliniki i aż mi łzy poszły ze szczęścia! od jutra ją otwierają!!! mało co się nie posikałam z radości!
Dziewczyny- pomocy: czy jest jakiś "zestaw obowiązkowych pytań" do lekarza na pierwszej wizycie? Jest coś o co powinnam zapytać albo co powinnam wiedzieć lub powiedzieć co jest niby oczywiste a ja mogę o tym nie pomyśleć itp? to nasze pierwsze podejście do tematu niepłodności i dzidzi z inseminacji
Motylkowo
Ja czasem tak miałam nic nie czułam a na usg owulacjaCześć Kochane wiecie co dziś jest17dc według mojego kalendarzyka owu.powinna być 2dni temu , ale nie czuje nic rzadnego boli jajników czy podbrzusza i wogole nie mam śluzu nic zero zaczynam się martwić że mam cykle bezowulacyjne w poprzednim cyklu też tak było i jeszcze @ się spóźnila.W mojej klinice jeszcze nie wznowił wizyt testy owu negatywne.
Motylkowo
Czasem kliniki wystawiaj listę badań które trzeba zrobić przed wizytaWczoraj przechodziłam jakieś załamanie życiowe...przeprowadzka, zmiana planów jeśli chodzi o budowę domu- przez kryzys nie stać nas na ryzyko wysokiego kredytu...wszystko sie sypie- więc majówka taka sobie
dziś dzwoniłam do kliniki i aż mi łzy poszły ze szczęścia! od jutra ją otwierają!!! mało co się nie posikałam z radości!tyle czekania na choćby jakiś ruch w kierunku dziecka. Strasznie się zaczynam denerwować przed pierwszą wizytą...będę na niej sama bo ze względu na epidemie męża nie wpuszczą do gabinetu lekarza.
PałkaZapałka
Stymulację cyklu by zająć naturalnie?Czasem kliniki wystawiaj listę badań które trzeba zrobić przed wizytazadzwoń i się zapytaj bo pójdziesz i wydasz kase niepotrzebnie
na pewno hormony, cytologia ważna rok, wymaz z pochwy na Bakterie. U mnie chcieli chlamydie i mycolpazme i ureaplazme. Najlepiej mieć dla mnie najważniejsze seminogram męża bez tego nie ma sensu iść. Najpierw zrobią Ci monitoring cyklu tak z 3 miesiące może Ci wdraża stymulację jak to nie poskutkuje to zaproponują inseminacje. Przed inseminacja ważne jest robić laparoskopię diagnostyczna czy są drożne jajowody.
Co to seminogram męża?
Motylkowo
Seminogram to analiza nasieniaStymulację cyklu by zająć naturalnie?
Co to seminogram męża?![]()
Obym kochana miała tak jak ty bo uwierz zawsze czułam owu i to dość boleśnie.Ja czasem tak miałam nic nie czułam a na usg owulacja![]()
reklama
PałkaZapałka
Tak.Seminogram to analiza nasieniailość i jakość plemników. Stymuluje się cykl by uzyskać np 2 pecherzyki i jest większa szansa na ciąże. Ja miałam taki schemat postępowania. Zaczynasz dopiero leczenie?
Matko te trzy miesiące to kawał czasu...seminogram u nas to sprawa wtorna w takim razie, będziemy korzystać z banku.
Podziel się: