reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej

Genna właśnie dziś myślałam o Tobie, i zastanawiałam się czy już jesteś po transferze :) trzymam kciuki za Twoje maleństwa, niech zostaną z Tobą na 9 mies!!!!!!

Enni kciuki za Twoją jutrzejszą iui. Jeśli masz mieć ocenę czy podać ovitrelle to nie ma wyjścia, musi być monitoring. Przecież doktorka z oczu Ci nie wyczyta czy pęchol pękł ;-)

Kasik i kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę &&&&&&&&&&& aby już żadne papiery nie były potrzebne

Piaska, gdzieś czytałam że bierzesz dupka a przy dupku @ raczej się nie dostaje ('raczej' bo są wyjątki)

Czerwona oliwka czy masz potwierdzenie, że z zeszłego cyklu wszystkie pęchole pękły? Może faktycznie Twój gigant zaraz pęknie i problem będzie z głowy :) trzymam kciuki za to&&&&

Merlin witaj! u mnie niepłodność jest idiopatyczna i też "uczęszczam";-) na iui. Kiedyś była tu na forum dziewczyna z PCO i chyba iui jej nie pomogło, ale nie jestem pewna czy po prostu nie zrezygnowała z iui. Wiem jednak, że przy PCO można nawet naturalnie zajść i tego mocno Ci życzę

Yoanna trzymam mooocno kciuki za jutrzejszą wizytę &&&&&&&&& i pamiętaj by zapytać o płeć dzieciątka :tak:

A ja po wyjazdach odrabiam zaległości w pracy i jestem zarobiona. Po imprezie sportowej organizowanej przez firmę, chyba czymś się podtrułam i tak jeszcze brzucho mnie pobolewa. I głupia, aby jak najszybciej zejść z tronu (bo umówiliśmy się z koleżanką do zoo) wzięłam Loperamid i dopiero wieczorem siora mnie uświadomiła, że chyba nie bardzo mogłam :baffled::oo2: No ale z drugiej strony, to już tyle razy miałam być w ciąży.... eh przecież wiecie...

Dobrej nocki!!!

Ostatnia edycja:
reklama
enni- trzymam kciuki, daj znać co się zmajstrowało:)

smerfeta- dzięki za info... w sumie to sama już nie wiem...

Generalnie chodzi też o to, że to wszystko jest strasznie drogie...zastanawiam się czy iui załatwi sprawe, raz muszę spróbować bo zawsze jest nadzieja.Przy moim PCO niestety nie mam owu... i ciężko o ciażę.
dziękuję Wam wszystkim za pomoc i miłe słowa:) będę informowała o postępach...niebawem zaczynam kolejną serię zastrzyków z gonalu

Genna tańczę już za Twoje szczęścia :-)

Enni
jutrzejsza wizyta jest przedkwalifikacyjna, ta właściwa dopiero a w sumie już 9 października. Kciukasy za Twoją jutrzejszą IUI.

Smerfeta a może to nie zatrucie tylko to na co czekasz? :confused:

Czas spać bo muszę wstać o 6:30:szok:

czerwona oliwko u mnie przy takiej wielkości pęcherzyku lekarz stwierdził że to torbiel i już brałam na nią leki :baffled:.
enni powodzenia i oby wszystko poszło po Twojej myśli :-)
smerfeta u jednej mojej koleżanki biegunka była oznaką ciąży, ale żaden lekarz na to nie wpadł i leczyli ją na zatrucie pokarmowe :tak:
genna jakie dobre informacje. Fajnie, że ciągle do przodu. Napieraj do mety, bo wieniec czeka ;-)
merlin witaj i powodzenia w staraniach :-)

Ostatnia edycja:
Merlin86 – tej lekarki nie znam, ale opnie o niej możesz pewnie znaleźć na portalu znanylekarz.pl
W Salve inseminacje na pewno będą dobre, tylko że koszt to ok. 800 zł + leki + USG i inne przygotowania, dlatego ja wybrałam na razie Gametę, tam po 600 zł. Ale zobaczę, może zostanę, może zmienię.

Czesc dziewczyny, nie ogarniam, tyle piszecze, a ze dwa dni tylko nie zagladalam. Moje plamienia przeszly, wyczytalam, ze po IUI moga sie takowe pojawic. W zadnej wczesniejszej jednak nie mialam. No ale coz, czlowiek jednak sie starzeje, wiec moze organizm inaczej reaguje...
W przyszlym tyg zrobie testa... boje sie. W sumie to ciezko mi uwiezyc, ze mogloby sie udac. Z Hania udalo sie dopiero za trzecim razem, a teraz wyniki tez slabsze...

Trzymam kciuki za was wszystkie, zaraz musze doczytac co i jak :)

reklama
Uprzejmie donoszę, że byliśmy na rozmowie przedkwalifikacyjnej do ivf z dofinansowaniem rządowym i wszystkie papiery są ok, na 100% w październiku nas zakwalifikują. Gin nie kazał robić żadnych dodatkowych badań przed kwalifikacją bo później są bezpłatne więc tak jak mówiłam dziewczyny - kto się szykuje do kwalifikacji - TYLKO AMH/FSH i ogólne badanie nasienia (te po 4 godzinach też nie są potrzebne o co się obawiałam bo ostatnio nam labo nie zrobiło) :-) Gin nam opowiedział jak to będzie wyglądało. Będę miała spore dawki leków ze względu na niskie AMH (Menopur i Gonapeptyl) więc mam przygotować ok 3500 zł. na leki. Invicta podaje 5 dniowe zarodeczki ale jak transfer przypadnie w niedzielę to robią w piątek 3 dniowego bo program nie zezwala na 4 dniowe (3 lub 5 - nie wiedzieć czemu). Ze względu na mój podeszły wiek ;-):-D;-) wszystkie pobrane komórki mogą zapładniać, pewnie z uwagi na małe prawdopodobieństwo, że będzie ich więcej niż 6 ;-) Będę miała krótki protokół. Tak więc kwalifikacja 9 października, to będzie mój około 11 dc więc stymulację rozpocznę od następnego cyklu więc około 25 października :-)

Pyscek czekamy na dobre wieści :tak::-):tak:

Do góry