reklama
Witajcie Dziewczyny
Jestem tutaj nowa, ale chyba cały wątek przeczytałam
z meżem staramy się juz 4 lata i nic... na poczatku myslalam ze to ze mna jest problem, bo czesto łapalam infekcje
Ale okazało sie ze wszystko u mnie dobrze, armia męza bardzo slaba
W koncu w nastepnym miesiącu idziemy do Parensa, może tam pomogą, bo troche to wszystko dołujące...
Jakie parametry nasienia muszą być żeby zakwalifikować sie do IUI?
Jestem tutaj nowa, ale chyba cały wątek przeczytałam
z meżem staramy się juz 4 lata i nic... na poczatku myslalam ze to ze mna jest problem, bo czesto łapalam infekcje
Ale okazało sie ze wszystko u mnie dobrze, armia męza bardzo slaba
W koncu w nastepnym miesiącu idziemy do Parensa, może tam pomogą, bo troche to wszystko dołujące...
Jakie parametry nasienia muszą być żeby zakwalifikować sie do IUI?
78LENA
Fanka BB :)
Witaj lime:-)
nie pomoge jesli chodzi o paramerty nasienia do IUI, ale jeśli nie chcesz czekać do wizyty to wejdz na stonę www.naszbocian.pl tam można zadac pytanie lekarzom z kliniki w Białymstoku. To są dobrzy specjaliści.
Oby wizyta w klinice rozwiała twoje wątpilości a jak już zaczniesz działać to już bedzie Ci dużo łatwiej.
Madziulka Rz trzymam kciuki za finanse&&&&&&&&&&&& żebyście znależli sposób na sporą gotówkę
nie pomoge jesli chodzi o paramerty nasienia do IUI, ale jeśli nie chcesz czekać do wizyty to wejdz na stonę www.naszbocian.pl tam można zadac pytanie lekarzom z kliniki w Białymstoku. To są dobrzy specjaliści.
Oby wizyta w klinice rozwiała twoje wątpilości a jak już zaczniesz działać to już bedzie Ci dużo łatwiej.
Madziulka Rz trzymam kciuki za finanse&&&&&&&&&&&& żebyście znależli sposób na sporą gotówkę
Madziulka Rz
Lime gdzie się leczysz.?
kasik36
EwciaK30 jest forum na BB: "Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem" tam dowiesz się więcej. Do niepłodności idiopatycznej żeńskiej, czyli niewiadomego pochodzenia musisz mieć przede wszystkim mniej niż 40 lat, AMH większe niż 0,5, FSH niższe niż 15 i udokumentowane minimum 2 lata leczenia. Osoby powyżej 35 lat 12 miesięcy leczenia. Natomiast jeżeli wchodzi w grę czynnik męski to gęstość plemników do 3 mln/ml (12 miesięcy leczenia) i 3-15 mln/ml (24 miesiące leczenia). Jeżeli nie masz 24 miesięcy potwierdzonego leczenia to możesz jeszcze kwalifikować się ze względu na endometriozę, czynnik jajowodowy lub jajnikowy. Wystarczy jeden czynnik (żeński lub męski).
Lime witaj, IUI jest właśnie szansą dla par z kiepskim nasieniem, jest ono specjalnie tuningowane do zabiegu.
Pole niestety nie wiem która to dziewczyna na wątku ivf jest stomatologiem ale skoro już urodziła to ja jej nie kojarzę. Jestem na tym forum od niedawna ale jakoś dziwnie się tam czuję, za dużo jest tak osób, nie sposób ogarnąć. Nie to co u nas, znamy się jak łyse konie ;-)
A ta Twoja cudotwórczyni tylko w W-wie pracuje?
Lime witaj, IUI jest właśnie szansą dla par z kiepskim nasieniem, jest ono specjalnie tuningowane do zabiegu.
Pole niestety nie wiem która to dziewczyna na wątku ivf jest stomatologiem ale skoro już urodziła to ja jej nie kojarzę. Jestem na tym forum od niedawna ale jakoś dziwnie się tam czuję, za dużo jest tak osób, nie sposób ogarnąć. Nie to co u nas, znamy się jak łyse konie ;-)
A ta Twoja cudotwórczyni tylko w W-wie pracuje?
Ostatnia edycja:
Madziulka Rz
Mój lekarz powiedział, że musi być 6 cykli stymulowanych, albo słabe nasienie, albo niedrożne jajowody.
Madziulka póki co to chodziłam do róznych ginekologów, az w koncu jeden z nich zlecił badania męzowi i wtedy wyszły złe wyniki. Od razu zaczełam szukać własnie specjalistów od niepłodności i trafiłam na parens. To bedzie pierwsza wizyta, mam nadzieje, że powtórzymy badania nasienia i moze jakies witaminy... maż się strasznie podłamal. Straciliśmy juz troche czasu, a 30 na karku.
kasik36
Madziulka sorry ale Twój lekarz nie do końca mówi prawdę, jest jeszcze niepłodność idiopatyczna, czyli niewiadomego pochodzenia.
reklama
enni
Kurcze kobietki ale od rana już naskrobałyście
)
Witam nowe koleżanki EwcieK i Lime
)
Kasica jeszcze nie zrobiłaś żadnego testu?
podziwiam Cię 
A ja dzisiaj byłam z moim małym u lekarza bo jakiś paskudny kaszel mu się przyplątał, ale na szczęście osłuchowo czysty
Witam nowe koleżanki EwcieK i Lime
Kasica jeszcze nie zrobiłaś żadnego testu?

A ja dzisiaj byłam z moim małym u lekarza bo jakiś paskudny kaszel mu się przyplątał, ale na szczęście osłuchowo czysty
Podziel się: