reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kwiecień:

Niebajka:
13.04 - progesteron, 17.04 - pozytywna beta.

Anika: 17.04 - usg przed iui.

Kredka: 12.04 - @, 23.04 pierwsze usg przed iui w 12dc, mysle ze iui bedzie 25.04.

Inis: 14.04. - wizyta, pregnyl; 15.04. - iui.

Diore: 10.04 - @; 13.04-wizyta , 17.04- zastrzyk Menopur , 20.04- usg przed drugim IUI

Marzen:

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem, jestem Kredko;-) sie melduje:-)

Inis
Kurcze ale Ci zazdroszcze :p Ja to owulacje mam ok22dc:-! , a pozniej II faza, ktora trwa 16dni:/ juz dluzej sie nie da:/ masakra

Dziewczynki ja sie dopisze po jutrzejszej wizycie;-) ale mysle, ze iui bedzie pod koniec tego lub na poczatku przyszlego tyg;-)

A co do oleju lnianego i wspomnianej pasty.
Zrobilam dzis i ......kurde masakra. Pierwsza kanapke jeszcze zjadlam, a przy drugiej mi sie cofnelo:p i wyrzucilam:p Jutro probuje jeszcze raz ale zmniejszam dawke. 8 lyzek to paskudstwo:p

A Kredka ja wlasnie pisze z kom, ale nie mam aplikacji i jest ciezko;-)a jak zalaczyc ta aplikacje i czy zeby ja miec trzeba miec staly dostep do interntu, czy moze byc przez wifi?

Niebajko, ja sie nie znam na progesteronie. Pewnie lekarz wie, co zrobic i ewentualnie zwiększy dawkę. a Ty sie tam nie denerwuj i nie smutaj, wszytsko jest dobrze:) i czekam na wieści co do mrozaków:)
ja po puregonie nie mialam ostatnio żadnych siniaków, póki co w tym cyklu jeden zastrzyk za mna, ale na razie tez nic nie mam.

Diore, a co to za zastrzyk nowy? podaj nazwę ;)

Inis, ja kiedys juz miałam iui w 11dc, więc wierzę, że pecherzyki moga tak szybko rosnąć. a bylas stymulowana?

Lumia, nie dasz razy łyknąc tego oleju na czczo albo do posilku zagryzając kanapką? ja probowałam z serem, ale mi nie podchodzi. wolę na łyżke i już ;)

Beti, jak się czujesz?

Kredko, życzę Ci spokoju przy tym podejściu do iui :0 a co do duphastonu i czestego sikania - to raczej nie ma związku.

ja od wczoraj na zastrzykach, zero stresu przy ich robieniu ;)

Witaj Lumia!
Szkoda, ze pierwsze spotkanie z olejem wypadlo slabo:/ moze jak zmniejszysz ilosc to będzie zjadliwy? Ja 8 lyzek zjadam przez 4 dni;)
Lumia faktycznie masz rozciągnięte te cykle.. kazdy ma jakis swoj rytm:)

Zuzik odpoczywaj i zbieraj sily! Czasami tak trzeba. A my bedziemy kibicowac, a nuz trafi sie naturals;)

Inis nabrałas niezlej prędkości, haha :) super!

Anika, bardzo sie stresuje:/ ja tez sie nie znalam na progesteronie, ale od 4 godzin przekopalam polowe internetow i powinien byc 2x wyzszy.. Do tego dr nie odpisuje na maila:( tak cos myslalam wczoraj i przedwczoraj, ze piersi mnie cos mniej bolą, ale nie schizowalam sie niepotrzebnie.. wczesniej sutki byly super wrazliwe, recznikiem po kapieli nie moglam sie wytrzec. Bez stanika zapomnij, bo jak tylko cos sie o nie ocieralo,to wielkie skrzywienie .. wmawiam sobie, ze dopoki ciagnie mnie brzuch i nie plamie, to jest dobrze.

Ja tez nie mialam siniaczkow:) no moze jednego malutkiego;) puregon i ovitrelle wspominam bardzo dobrze! Niech Tobie tez dobrze sluzy:) Dasz czadu!

Ostatnia edycja:
reklama
anika, zastrzyk nosi nazwę MENOPUR, nie wiem czy nowy na rynku, ale dla mnie tak,ponieważ ostatnio miałam pregnyl..
Zuzik, my ostatnio po inseminacji poprawialismy intensywnie :D teraz pewnie też tak będzie, gin mówi,że każdy plemnikor na wagę złota :rofl2:

Do góry