reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Inis
Zakladam, ze wczoraj, najpozniej dzis byla owu , faza lutealna trwa u mnie 16 dni (choc po ostatniej niespodziance z owu to wszystkiego moge sie spodziewac;-):p) czyli wychodzi jakos 1-2 maj:-)
Wiesz u mnie szanse marne ALE;-) niezerowe, wiec Start;-)

Niebajko
A mozesz mi powiedziec ile razy dziennie po inv bralas ten estrofem?

reklama
Dzieki dziewczyny za opis badania:-* postaram sie je zrobic w przyszlym miesiacu no chyba ze nasza zla passa sie przelamie i nie bedzie potrzebne:-D
Co do testow to kupuje je baaardzo tanio i dlatego taka ilosc( za 80 testow w sumie dalam tyle co za dwa w aptece). A ja bede pewno i tak od 10dpo testowac bo to i tak nic nie zmieni a bardziej sie denerwuje niewiedzac nic wiedzac ze sie nie udalo.

Kredka - no jeśli masz się przejmować to pewnie, że testuj. Tylko pamiętaj, że przy zastrzyku na pęknięcie (np. pregnyl) 10dpt może być za wcześnie i wykryje HCG z leku. Ale masz dobrą opcję z tymi testami w takiej cenie - nic tylko korzystać :)

To może ja przypomnę tabelkę :)

Kwiecień:

Niebajka:
13.04 - progesteron, 17.04 - pozytywna beta.

Anika: 17.04 - usg przed iui.

Kredka: 12.04 - @, 23.04 pierwsze usg przed iui w 12dc, mysle ze iui bedzie 25.04.

Inis: 15.04. - iui; 29.04. - test :)

Diore: 10.04 - @; 13.04-wizyta , 17.04- zastrzyk Menopur , 20.04- usg przed drugim IUI

Inis co do zastrzyku - jezeli nie jestem stymulowana i nie biore zadnych lekow przed to czy oni mi go dadza? Bo nie wiem sama jak z lekarzem gadac i boje sie tylko ze oni powiedza ze znowu w 13dc mi zrobia bo bedzie pecherzyk i endo duze. Zobaczymy czy bedzie sluz owu przed i kiedy beda 2 kreski na tescie owu. Chyba tym razem bede sie upierac przy swoim a gdyby co to maja mi zrobic na peknietym i tyle.

Inis
Kochana czy mozesz mnie dopisac Bo jeszcze nie korzystam z aplikacji;-) owu 15.04 testowanie 1.05 ;-)
Moze zrobie to wczesniej;-) aczkolwiek wyjezdzam na tydzien za granice i bede dopiero 2 maja. Wiec zakupic bede musiala tescior, ale wolalabym bete zrobic...bo jak juz wczesniej pisalam, "boje" sie testow.

Kredka
Kurcze, a myslisz, ze te testy to wiarygodne? Jak za ta cene?
Kredka ja bym sie upierala przy zastrzykU;-) bo wtedy masz wieksza pewnosc, ze peknie w przeciagu 24/36 h.

Ostatnia edycja:
Lumia tych testow uzywa sie w szpitalach bo to sa te co sikasz do kubka i test moczysz. Mi od kilku miesiecy pokazuja owu idealnie i zreszta jest wiele opinii w necie ze ogolnie super. Prawda jest taka ze w kazdym tescie chodzi o papierek ktory sie zabarwia pod wplywem cieczy a one sa tanie, placi sie za obudowe i opakowanie a jak sa gole tylko w saszetce to koszt bardzo maly. U mnie 2 testy w przeliczeniu to koszt ok 70zl wiec nie ma to najmniejszego sensu.

reklama
Do góry