reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kredka, ale moment owu i zagnieżdzenia, to nie to samo... więc zakaldając, że owu mialaś 8dni temu, to do zagnieżdzanie dojscmogło nawet 4-6 dni pożniej. dlatego 14dni, to minimum, a i tak często nie wychodzi, bo rózny poziom hcg jest u różnych dziewczyn. Czytałam wielokrotnie o przypadkach, gdzie beta była wysoka, a testy "milczały" ;)

Stacy, no tak to jest z tą @, że jak nie chcemy, to przychodzi, a jak wyczekujemy, to się opóźnia wredna małpa :)

Lumia, po owulacji, to chyba dzień od stwierdzenia, ze nastapiło pekniecie pecherzyka. przyjemności na miescie, ja wczoraj piwko do filu i tez usmiech na twarzy ;)

my dzisiaj grillujemy u znajomuch, u nas słonko! :)

aaaa i jeszcze mi się przypniało, dopiero jak dojdzie do zagniezdzenia, to nasz organizm zaczyna produkowac hcg..

Ostatnia edycja:
reklama
Kredka Anika ma racje
Spójrz:

Ściąga co się dzieje z zarodkami po transferze:

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli

2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny i zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobić sikacza

Przy iui trzeba więc doliczyć 3 dni +11 dni i dopiero jest szansa na to, że sikacz coś wykaże

Pozdrowienia dziewczyny! życzę miłego dnia :happy:

a jeszcze w kwestii diagnostyki, to polecam raczej drożność + histeroskopia. Laparoskopia to jest już po prostu operacja i pewnie będzie trzeba odczekać ze 3 cykle przed kolejnymi działaniami

Smerfeta, tak patrzę na Twój suwaczek i nie moge się nadziwic, że Ala już taka duża :) pewnie jest dla Was niewyczerpującym się źródłem radości, nie?:) pamietam, jak nam oznajmiłaś, że jestes w ciązy :) naturalnej:) niech się cuda dzieją!!

Anika mała jest źródłem radości, ale i trosk ;-) a jak przy szczepieniach zaczęła tak przerazliwie płakać to ja razem z nią a M miał łzy w oczach. Ot durni rodzice ;-) :-D
Masz racje - niech dzieją się cuda i niech każdą z Was ten cud spotka :-)

Dziewczyny wiem ze macie racje wiec czekam dalej:-* ale ja nawet nie mam jakichkolwiek objawow...
No ale w 12 dniu w takim razie zrobie nastepny test.
A co to ta histeroskopia?

Pole sie odezwała...
Dzis mija równo miesiac odkąd odszedł moj Mąż.
Wiem, ze to nie wątek funeralny, ale chce tylko napisać, ze najnormalniej w swiecie czuje, ze jest obok. Pomaga mi w kazdej sprawie, podpowiada, pomaga znalezc rozne wazne dla mnie dokumenty itd To jest dla mnie prawdziwy szok, bo lepiej sobie radzę niz za Jego zycia...
A niestety skomplikowanych spraw mam ogromna ilośc. Choćby to, ze moj M był prezesem zarządu w poważnej spółce, a w drugiej prokurentem.
Do prawnego ogarnięcia mam rzeczy na kilka miesięcy pracy.

Ale ja nie o tym. W sumie ten wątek nadal jest moim wątkiem...od dzis robie "moje" gipsowe odlewy pochwy...

hey,

no kredka zaszalałaś z testem. cierpliwości;-) ja miałam histeroskopię. zaglądają kamerką do macicy i dzięki temu widzą czy na szyjce i wewnątrz macicy nie ma jakiś zrostów czy innych nieprawidłowości które przeszkadzają zarodkowi w zagnieżdżeniu. wyprzedzając pytanie ;-)miałam w znieczuleniu ogólnym (choć można w miejscowym) całe zajście trwało ok 2 godzin (od wejścia do kliniki do jej opuszczenia) robiłam prywatnie zapłaciłam 1 tys chyba (choć można też na NFZ)

lumia nic dziwnego że Cię pozamiatało. trzymaj się kochana

stacy witaj. jak my korzystaliśmy z dawcy to dużo nam o nim powiedzieli łącznie z tym ile razy był dawcą i czy urodziły się z jego dawstwa dzieci.

ale czytając Waszą dyskusję nasunęło mi się pytanie. jeśli nie ma zaufania do lekarza, ma się w głowie, że może on naciągać na kasę, to co daje że lekarz na kartce da parametry nasienia dawcy? tym tokiem rozumowania można stwierdzić , że są nieprawdziwe;-)

anika myślę o Tobie ciepło

udanego dnia. jeśli komuś brak słońca dzielę się tym które świeci u nas:-D

reklama
Pole dobrze, ze sie odezwalas, czesto o Was mysle. Moj Junior wczoraj skonczyl miesiac a Twoj M juz miesiac temu odszedl. Data tez pamietna, rocznica smierci papieza, mojego chrzestnego, rocznica otwarcia mojej kwiaciarni, bede pamietala. Wow, jestem w szoku, podchodzisz do ivf? Pisalas kiedys, ze po smierci M bedzie z tym problem.

Do góry