reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Magda ja nie trwierdze ze sie udaje za kazdym razem ale mam wrazenie ze omija sie bariere zwiazana z samym procesem zaplodnienia. No my na naturalny cud nie mamy co liczyc bo m strzela slepakami:-( na razie nie bede nic gadac wiecej poc
zekam spokojnie;-) do soboty i potem bede myslec co dalej:-)

Emenems to musi bys obledne zobaczyc swoje dziecko w postaci kropki ktora jak sie uda to urodzi sie za 9 miesiecy!!! :-D

Enni dziewczyny pisaly ostatnio (chyba kasik) ze 20% kobiet w ciazy krwawi, widocznie taka Twoja uroda! Wiec sie nie stresuj kochana!!! Daj znac jak beta!

reklama
Stacy
Rozumiem. ale nie wiedziałam, że nie mówi się dobrze o Krakowie:p... A czy robiłas już IUI w Bocianie, czy to wasza pierwsza?

Ja zapytam mojego lekarza o ta refundację na ganadotropiny. Jak potwierdzi, to w przyszłym cyklu wezme gonadotropiny:):rofl2:;-) Choć po cichu liczę ,że nie bedzie takiej potrzeby:tak:;-)

Jak się da to teraz wykorzystam tą refundację, najwyżej przy inv będę się matwić:p :rofl2:

A czemu piszecie,że chcecie zachować przy inv? Wtedy większych dawek trzeba czy jak?:baffled:

Enni ja krwawilam w 5 tc dosyc mocno 4-5 dni, pozniej plamilam na brazowo z przerwami az do 16 tc. Najpierw 7-8 dni plamienia, dzien przerwy i znowu plamienie, po jakims czasie plamienia trwaly krocej 4-5 dni a przerwy miedzy plamieniami byly dluzsze az do momentu kiedy to w pazdzierniku mialam tylko 1 dzien plamienie po kilkudniowej przerwie i od tego czasu nie powrocilo.

Ostatnia edycja:
Lumia, lepiej zostawić refundacje na ewentualne invitro. ja jedna mam za sobą - lekarka wypisała na recepcie dawke przeiwdziana na jedną stymulację - jak się domyslasz są to o niebo niższe dawki niż w przypadku ivf, więc tak naprawdę duzo nie zyskujesz. teraz za 300j płaci się 350zł, a wyobraź sobie, ze do ivf taka dawka czasem idzie w jeden dzien:/ to policz sobie koszty stymulacji przez 7-8dni :/

ja dzieki temu, ze przy pierwszej stymulacji puregonem całego zapasu (z tej jednej recepty) nie wykorzystałam, a jedną ampułkę dała mi w prezencie koleżanka, która zaszła w ciążę, mam jeszcze leki na ostatnie podejście do iui. gdyby nie to, poprosilabym o receptę pełnopłatną. koszt 350 za leki, to nie 3500 i wiecej:/

Magda, jutro wszystkie myśli i kciuki z Tobą!:) dużo spokoju (wiem, wiem, cięzko o to), dobrych wieści i szerokiej drogi ;)

Enni, nadal odczywasz jakieś bóle czy tylko brudzisz?

Pole, dziewuszki się pewnie zadomowiają pod serduchem.... ;)

Kredka, oby ivf nie byla Ci potrzebna!! super, ze znalazłas tak szybko lekarza na miejscu!

Emenems, jutro beta? :)

Aniko
Wlasnie to takie za " rozowe" by sie wydawalo....
Tak pod koniec postu przyszla mi ta mysl o dawkach...
Dziekuje za wytlumaczenie:-*

Taaa u POLI to Dziewczynki pewnie juz brykaja:-D

Kasik dziękuję troszkę mnie uspokoilas :) Dokładnie o ile się nie mylę jestem w 5 tygodniu czyli tak jak u Ciebie :)Mam nadzieję że za tydzień będę już mogła zrobić suwaczek ;)
Anika raczej nic mnie nie boli,chwilami tylko coś mnie kujnie ale nie są to mocne bóle

Magda ja już kciuki mam zaciśnięte :) kolorowych snów i powodzenia jutro :)

Anika - niestety dopiero w ppniedzialek - jutro sikacz ostateczny :) ktorego zdjecie do kliniki wysyłałam. Ich wynik bety nie interesuje , pytałam :p

Kredko wg mnie z ivf to tez nie jest taka prosta sprawa.. kazda z nas potrzebuje innych dawek lekow, nie zawszw jest odpowiedz organizmu, albo przeciwnie hiperstymulacja. I o ile w przypadku iui moze byc raczej niewielka to wyobraz sobie jajnik na ktorym jest 20 pęcherzyków.. a o stresie czy beda w ogole jakies zarodki, nie musze mowic.. bo to ze sie zaplodnia, nie znaczy ze beda sie dzielic... oczywiscie ivf to tzw ostatnia deska ratunku, ale "masz ten zarodek" i ivf nie sa sobie rowne. Przy crio tez musza sie wstrzelic w odpowiedni moment po stymulacji odpowiednimi lekami.. nie mozna od tak wrzucic sobie zarodka i juz... kochana obys nie musiala tego doswiadczyc! ciesze się, ze dojrzalas do diagnostyki i robienia porzadkow;) trzymam kciuki za dobre wyniki i Twoja kluczowa slomke!

Lumia słuchaj sie Aniki:D dobrze prawi;) ponadto oprocz gonadotropin sa tez inne leki. Np zastrzyki hamujace owu;) i np 1 zastrzyk kosztuje bez refundacji 140pln.. a tez troche sie je bierze; )
Magda!!! Kciuki wielkie za Ciebie i Twoje kropeczki;)

Pole nie swirujemy:) corcie na pewno grzeczne!

Enni, najwazniejsze ze to brudzenie, a nie zywa krew! Przetrwasz to! :* kciukow nie puszczam.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry