reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Rurka- jakbym sie do doktora wyrobiła kilka dni wcześniej też bym tak miała. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego- trzymam kciukiza 1 i 2 powodzenie.
Kama- trzymam kciuki za czwartek&&&&&- piszesz ostatnia- to mam nadzieję, że chodzi o by udana!!!
Wg mojego cyklu to owu powinna być w niedzielę, także też nie wiem jak lekarz do tego podejdzie. I tak się na nic nie nastawiam, bo znając moje szczęście to wyjdzie, ale na opak!!!!

Cześć, dziś rano obudziłam się bez bólu głowy. Dzwoniłam do anestezjologa i powiedział, że będzie już przechodzić, więc nie byłam w klinice. Mam leżeć jeszcze 2 dni. Już mam dość leżenia, ale trochę boli mnie głowa i staram się odpoczywać.
Ala, cieszę się, że mogłam Ci służyć informacjami z własnego doświadczenia.
Jeszcze ta wstrętna pogoda, kolejny rok się nie opalę, na urlop jedziemy dopiero 5.09 więc znowu zostanę blada:wściekła/y:

Może wiecie co mi zrobili jak mam napisane na wypisie:,,wykonano elektrokauteryzację jajnika prawego i resekcję częściową jajnika lewego''.

już trochę znalazłam w necie. Ponakłuwali mi jajnik prawy aby podleczyć PCO i usunięto część lewego jajnika, tylko nie wiem w jakim stopniu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agusiapela- więc to wygląda tak, że po pierwszej wizycie w Provicie dostała do zrobienia cały panel, tzn.: USG piersi, IGM i IGG CMV, awidność p/ciał IGG CMV, Toxoplasmoza IGG i IGM,USR a koniecznie w 2 do 6 d.c. takie badania: FSH, LH, E2, Prolaktyna, Testosteron, DURA-S, 17-OH-Progresyeron, TSH, FT3, FT4, anty-TPO, androstendion, insulina na czczo. Potem miałam robione w Provicie AMH, wymaz w kierunku Chlamydia trachomatis i w kierunku Ureoplasma. Miałam też badanie Sono-HSG (sprawdzenie drożności jajowodów).
Do inseminacji miałam zrobić HIV, HCV, HBS, VDRL. Cytologię i posiewy z pochwy miałam już robione u innych lekarzy, wiec sobie teraz znów zrobiłam świeże. Ostatnio miałam zapalenie pęcherza wiec posiew z moczu też sobie zrobię. To chyba wszystko.

Hej Atyde85- a miałaś coś na tym lewym jajniku, że ci go w jakiejś części wycieli?? Zobacz czy ci pobrali coś do badania Histopatologicznego?
Tymonka- trzymam mocno, mocno. Brakuje tych dobrych wiadomości.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej Sony, w wypisie napisali,że mam na lewym jajniku ognisko endometriozy, a lekarz mówił mi,że dokładnie tego nie wie i okaże się po badaniu histopatologicznym więc muszę czekać jeszcze 9 dni.

9ltfxzdvp510usc7.png

ueshxgdsmgo2hy89.png
[/url][/IMG]

Ostatnia edycja:
Z tego co czytałam to po zabiegu laparoscopii gdzie wykryto endometriozę, to wskazane jest zajście w ciąże w najbliższym czasie. Oby teraz ci się udało. Postawienie dobrej diagnozy to jest połowa sukcesu, a nawet bym powiedziała że bardzo duża połowa. U mnie to nie wiadomo dlaczego nie możemy mieć dzieci. Niby ze względu na parametry nasienia, ale jakoś mnie to nie przekonuje.

reklama
Witajcie dziewczyny, jak u Was z pogodą?
Bo u nas szaro, buro i ponuro!!!!!!Dziękuję za takie lato- deprechy można dostać.
Dzisiaj mam o 17 1USG- ciekawe co wyniknie

Do góry